Nekaj je že bilo debate, ampak ker bo zdej-zdej božič, ima kdo kak preverjen recept za kako posebno pivo, božično-novoletno obarvano?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Bolj kot na recepturo bodite pozorni na tehniko, je za močna piva dosti bolj pomembna.
Glede receptur bo mogoče pa kdo drug kaj pametnega dal, meni tile močni stili ne dišijo preveč in se jih izogibam (ker mi potem 2 leti ležijo steklenice takega piva in ne vem kako bi se jih znebil)!
Citat:
Uporabnik koloid pravi:
Recimo da to spada pod "specialna" piva.
Nabavil sem pšenični škrob in ga imam namen uporabiti za eno "belgijsko" single/dubble pivo.
Kako se to upošteva pri recepturi? kokr pšenični slad? Zanima koliko mi bo nabilo alkohola če ga dodam 10%. Pojma nimam kako naj to upoštevam.
Je pa to dodatek, ki potrebuje ustrezno encimsko moč drugih sladov, tako da predvidevam, da se ga procentualno dodaja tako kot druge dodatke aka adjuncts - do 15% direkt v mash, nad 15% cereal mash.
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Sam sem se mislil po tem zgledovati:
http://www.homebrewit.com/gluten-free-buckwheat-beer-recipe
Lp