Prvi moment: Marc Gasol je dobil naraščaja in frej dan. Vrnil se je šele na dan tekme. Posledice so bile vidne na igrišču.
Drugi moment: Serge Ibaka je včeraj vrgel dvakrat za tri in obakrat zgrešil. To je nekaj novega. "Kriva" je odlična francoska obramba. Psihično je povsem padel. Potem je dobil še blokado Goberta
Tretji moment: Spet je celo tekmo sedel Victor Claver, česar ne bom nikoli razumel.
Četrti moment: Ko se je razletel Pau Gasol, mu je Gobert zalimal blokado. Pa ne samo njemu. Igralec tekme je bil prav on, zraven pa še Diaw, ki je kljub pomanjkanju centimetrov brata Gasol zrinil iz rakete. Napad je pa odlično vodil Heurtel. Trojka čez Gasola starejšega proti koncu tekme je bila zadnji žebelj v krsto.
Zame je glavni krivec Orenga. Če bi Špance vodil recimo Scariolo, bi zmagali.
Če Špance z bratoma Gasol in Ibako premagaš v skoku 50:28, si naredil ogromen posel. Z enim pravim centrom, ki je v primerjavi s španskimi centri pravi zelenec. Včeraj je imel tekmo kariere.
Jaz sem navdušen nad Francozi. Prikazali so, kaj so jajca. Bodo pa po mojem mnenju Srbi čisto druga pesem. Finale vidim Srbija:ZDA, kjer bo spet enosmerni promet.