SP v košarki 2014

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Evo, danes je idealna šansa, da me Zdovc demantira in popravi mnenje
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
V zadnji četrtini lahko USA igra zgolj s 4 ali pa celo 3...da bo bolj fer

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
20-30 razlike. Sem optimist. Računam na lepo igro (predvsem naših). Da jim bo zaradi sproščenosti ("nimamo kaj izgubiti") not padalo
smile-1.gif
Upam, da se ne bo nihče od igralcev poškodoval ali kaj podobnega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz upam na atraktivno igro američanov, da bo kaj za videt. Naši je itak niso sposobni producirat, no..pa nobeni evropejci tudi ne

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Men je atraktivno, če meti s pol razdalje in trojke letijo not. Recimo, ko Lorbek v dveh korakih prehiti obrambnega igralca, se ustavi in skok šutne ter seveda zadane. To je, poleg brutalne obrambe in seveda lepih napadalnih akcij top. Ko ga "majmun" zalomi, mi je pol manj zanimivo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Aja, meni pa bolj všeč kucanje, kak kontra pa orenk zabit, to je point košarke
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
sej mu je Dragič dal nasvet kako bo to izvedel

"Dejal je, naj naredim trik meta, da bodo poleteli, ker želijo dajati blokade."

evo, potem bo simpl čez njega zakucu.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Morda je še kaj pravice na tem svetu:

http://www.24ur.com/sport/kosa...avstralijo.html

Ok, mi bomo za poštenje plačali ceno, a naj se vsaj zadeva uredi.
Kako pa jim bodo to dokazali? Potem lahko kaznujejo tudi naše, ker jim je uspelo v eni četrtini proti Litvi dati 2 točki.

Mene bolj moti jokanje trenerjev - če 3/4 reprezentanc ni sposobnih igrati proti ZDA, potem naj se zopet uvede amatersko ekipo ZDA.

Naši so res dali samo 2 piki v zadnji četrtini, ampak tudi dobili so jih le 12. Veliko žog je bilo že noter, pa so šle ven. Pa naši so tudi igrali obrambo ne pa kot Avstralci, ki so Angolce gledali.
PS: Tisti, ki niste gledali tekme AVS-ANG (drugi polčas) prosim ne komentirat, ker ne veste kaj se je dogajalo. Kako ti lahko dajo Angolci 62 pik, v enem polčasu, ko si jih v prvem ustavil na, mislim da, 29 točkah, kako? Edina možnost je, da ne igraš obrambe in jim puščaš prosto pot proti košu, drugače ne vem kako se to lahko zgodi.

Kar si tiče "amaterske ekipe ZDA". Kako lahko ti prisiliš državo, da pošlje igralce, ki niso profesionalci? Potem bi lahko rekli isto pri ZDA, naj ostale reprezentance pošljejo amaterje, kot jih morajo oni. Eni tudi imate ideje.
ZDA so pred letom 1992 pošiljali igralce s faksov, ker so se pač tako odločili in je bila to njihova odločitev ne pa odločitev FIBE ali ne vem koga. Potem so se pač odločili, da bodo poslali najboljše igralce na svetu...vse ostalo je zgodovina.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, meni pa bolj všeč kucanje, kak kontra pa orenk zabit, to je point košarke
wink-1.gif

Ja, sej zabijanje je atraktivno. Jaz še zdaj rad pogledam kakšne akcije starih mačkov, kot so Erving, MJ, Wilkins, Kemp, Hardaway, Starks, KJ, Pippen in tudi mlajših, kot so DeeBrown, Isiah Rider, Harold Miner, McDyess, Pack, Vince Carter, McGrady, Iverson, itd.
Redko se mi zdi zabijanje nekega mutanta tako atraktivno, kot je zabijanje manjšega igralca (čez višjega, po možnosti)
cool-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Še dobro da so USA prišli z turistično backup ekipo...si niti ne predstavljam da bi prišli prvi zvezdniki NBA....pomoje cela klop naših proti trem pa bi bli podaljški pomoje....
hysterical-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
ZDA so pred letom 1992 pošiljali igralce s faksov, ker so se pač tako odločili in je bila to njihova odločitev ne pa odločitev FIBE ali ne vem koga. Potem so se pač odločili, da bodo poslali najboljše igralce na svetu...vse ostalo je zgodovina.

Si siguren? na FIBA strani piše tole

"April 8th, 1989: The FIBA World Congress decides to eliminate the distinction between amateurs and professionals, making all basketball players eligible for FIBA competitions"

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Jp - in tako se je lahko na olimpijskih 92 v Barceloni pojavil Dreamteam.

In takrat so si nehali sami sebi lagati, da v Evropi igrajo samo "amaterji" (torej igralci ne dobijo plačila ta svoje igranje v klubih).

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Si siguren? na FIBA strani piše tole

"April 8th, 1989: The FIBA World Congress decides to eliminate the distinction between amateurs and professionals, making all basketball players eligible for FIBA competitions"

To potem pomeni, da v Evropi do takrat igralci niso bili plačani??
shocked-1.gif

Ker razlika med profiči in amaterji je samo ta, da so profiji plačani, amaterji pa ne.
Zanimivo.
Od česa so pa potem živeli vsi ti Evropski košarkarji do takrat? Kaj so jih starši podpirali ali so jih žene podpirale?
smile-1.gif