Soudeležba pri škodi?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.740
6.737
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Hja sicer ne vem, če je un šel ven rikverc ali naprej samo je pa videl kolega da se mu približuje in je ustavil. Res pa je, da je kolega iskal parkirišče in gledal naokoli in se je zgodilo ravno takrat, ko je pogledal v drugo stran. Pač gužva na parkirišču in ti nekdo par metrov naprej zapelje ven in se zgodi. Verjetno sta povedala tako zgodbo in je bil tak zaključek. Lahko bi pa rekel videl sem te ti si pa rinil ven in sem te zadel, pa bi bil spet drug zaključek. Je bil pa poškodovan desni blatnik s strani in ga ni zadel naravnost.
Telex:
Prosim za skicio ziroma bolj podrobno obrazlozitev zgornje nerece.

Jaz se nisem razbil desnega blatnika na mojem avtu, sem ga pa jaz nekomu razbil. Tudi tisti je bil na miru v casu trka, sekundo prej pa ne. In se je cez pol ceste pripeljal iz stranske ceste meni pred nos. In potem naj bom jaz kriv? Potem takem ne rabimo stop in trikot znakov, semaforjev.... Vazzno da se ustavis prej kot druga vozila.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kvadratki naj bi bili avtomobili
smile-1.gif
Nekdo je zapuščal parkirišče in šel naprej do vidne točke in se ustavil kolega je šel naravnost po enosmerni in ga z desnim blatnikom oplazil. Cesta v realnosti ni tako široka ampak bolj ko ne samo za dober avto širine.
2379491-avto.JPG

Priponke

• 2379491-avto.JPG
    2379491-avto.JPG
    6,1 KB · Ogledi: 257
Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
tisti ki gre s parkinga more počakat, pika.
Čes e je to res zgodilo takole bi mirno poklical policijo, in zlahka uveljavljal škodo na podlagi zapisnika,...zdaj pa je beseda proti besedi in zavarovalnicam gre to na roko,...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.740
6.737
113
pri taščici
Hvala za razlago in skico.
Na kratko, butale.... Razen ce je kolega prevozil pol parkinga in gledal za prostim parkingom in se ni parkirani umaknil nazaj v boks ali pa speljal. Čeprav..... Da speljes iz boksa ne rabis ravno pol ure.
Jeba je edino ce si skrit ga kaksnim kombijem in rikverc rines ven. Potem pa res ne vidis ven popolnoma nic. Ampak to te po mojem mnenju se ne resi krivde.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Saj sem prej napisal da je ravno mimo prišla policija in kolegu določila vso krivdo. Pač kolega je oplazil vozilo, ki je bilo v trenutku nesreče ustavljeno.
Sej drug kolega pa tud nekaj nelogičnega. Je pa on zapuščal parkirišče in je en prigonil mimo in ga oplazil ter pobegnil. Prišla policija našla pobeglega ter obema določila krivdo. Kolega nepravilno zapuščanje parkirišča onemu drugemu pa pobeg in sta oba dobila tri pike in vsak po 300€.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
...... Povzročitel-sosed prizna krivdo in napišejo evropsko poročilo. Na njegovi zavarovalnici vse uredi in popravi avto nato pa dobi dopis da so ugotovili sokrivdo in da mora plačati 50%
confused-1.gif
Baje da se je sosed medtem pritožil poslikal mesto nesreče in povedal svojo zgodbo.
čaki čaki, tole je tvoje orig, sporočilo ,kje je tu policija?
Se mi kar zdi kako je bilo: Sosed zapeljal ven avto do točke ko vidi, se ustavil ....potem pa se je zgodilo kar se pač je....pride policija in če čist realno gledaš imajo policaji vsak dan take dogodke in precej izkušenj, če ni bil lih pameten preveč ali pa sosed preveč prepričljiv potem so kar realno ocenili krivdo. Tako pač je,... ne bit preveč sentimentalen do kolega in ne zbujaj mu lažnih upov in ga ne podpiraj če nima prav....kaj pa ti misliš kdo je tu kriv?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja ja tole je original sporočilo, smo se kasneje o drugem primeru pogovarjali. Pri prvem primeru ni bilo policije ker je sosed takoj priznal krivdo in sta napisala evropsko poročilo. Problem je nastal, ko je sosed dobil od zavarovalnice za priznat krivdo pa se je začel izmotavat pa je zavarovalnica naredila 50-50.
Sem pa prejšnji teden govoril s svojim zavarovalničarjem pa je rekel,da bi moral dobiti tudi kolega od zavarovalnice kontra zahtevek. Saj lahko da ga je samo je dal avto takoj popravljat, ko je na zavarovalnici od soseda prijavil škodo.
Drugače pa nisem nič sentimentalen
smile-1.gif
dogodki so stari že par let in je že vse pozabljeno.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Sem pa prejšnji teden govoril s svojim zavarovalničarjem pa je rekel,da bi moral dobiti tudi kolega od zavarovalnice kontra zahtevek.
Sem poklical kolega. Sosed se še vedno vozi z poškodovanim avtom in ni podal zahtevka za popravilo škode. Vse kar je naredil je to da ni nič naredil.
redface-1.gif

fisherman74

Zelenc'
3. jan 2011
24
0
1
EP ni namenjeno priznanju krivde, ampak opisu okoliščin, na osnovi katerih se nato določi odgovornost; torej če nekdo na EP napiše, da priznava krivdo, še ne pomeni, da je tudi dejansko 100% odgovoren. Problem je, ker večina ljudi z izpolnjevanjem EP nima prav veliko izkušenj in ga sami pomanjkljivo izpolnijo in če naletijo na drugi strani na koga nepoštenega, ki to izkoristi in zavarovalnici poda malo drugačno izjavo, bo to zavarovalnica takoj zagrabila. Zavedati pa se je potrebno, da če imaš prednost, to še ne pomeni, da ne moreš imeti nikakršne soodgovornosti.

Pa še to... na večini poravnav, kjer ti zavarovalnica napiše, da je škoda obračunana po 100% temelju, je opomba, da če bi se kasneje na osnovi dokazov izkazalo drugače, si dolžan preveč izplačan znesek vrniti, tako da.....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
No zadeva je pri meni popravljena sedaj pa imam eno vprašanje. Pred leti sem imel enak primer in ko sem podal prijavo škode so mi dali še obrazec za priznanje manjvrednosti vozila in na koncu nakazali nekaj denarja na račun (Triglav). Tokrat mi ob prijavi škode (Adriatic) tega niso ponudili zato sem sedaj, ko je zadeva popravljena na zavarovalnici izpolnil to prijavo za manjvrednost vozila in so me klicali nazaj da mi ne pripada, ker so mi priznali nove nadomestne dele. Sem rekel naj dajo vseeno na komisijo da vidim kaj bodo tam rekli.
A se je v zadnjih letih glede tega kaj spremenilo? Avto je bil star tri mesece, ko se je zgodila nesreča.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kdo je bil povzročitelj, oziroma na podlagi česa je bila koriščena škoda? Ker ne sledim več, ker enkrat gre za kolega, drugič zate.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Adriaticov zavarovanec me je butnil v odbijač. Menjava odbijača in luči za meglo. Šlo je iz njegove police.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pravijo da ker so novi deli nihče ne bo pogruntal da je kaj bilo. Se pa vidi da je drugačen odtenek res da minimalno ampak se vidi. Še bolj se vidi če recimo kakšen rdeč avto zraven stoji in čisto drugače barvo nase potegne. Ker sem zahteven pri teh zadevah so ga baje 3x barval pa še potem so me klicali naj pridem pogledat in če še ne bom zadovoljen ga bodo dali še drugam barvat.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Popravilo so itak dolžni kriti z original novimi deli, to je slab izgovor. Razlog za upravičenost je ravno to, da je bilo barvano. Ko boš avto prodajal, ti bo vsak zbijal ceno zaradi tega, sploh če je sedaj opazna razlika. Tudi kakšne prehode so ti verjetno delali, to pomeni da bo merilec laka tudi kje na blatniku kazal odstopanje. Tudi garancije na to barvo ti verjetno ne dajo takšno kot jo ima avto tovarniško. Kdo ti bo plačal popravilo čez 3 leta, če se začne lak luščiti? Koliko je nova vrednost avta, lahko pogledam iz prakse koliko bi bila pravična odškodnina.

Če so ti samo ustno sporočili, da nisi upravičen, jim sporoči da so dolžni poslati pisno odklonitev, da se lahko potem na podlag dopisa posvetuješ z odvetnikom.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V bistvu me je klical cenilec, ki je vodil zadevo in mi povedal tole o novih delih. Jaz sem rekel naj da vseeno na komisijo da dobim uraden odgovor.
Zanimalo me je samo, če kdo ve da se je v zadnjih letih to kaj spremenilo, ker ena zavarovalnica mi je pred leti za popolnoma enako zadevo sama ponudila odškodnino trenutna zavarovalnica pa pravi da mi ne pripada.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Veš da se mora nekje poznati ugodnejša premija...
evil.gif

Kot so ti rekli, pisno zakaj zavrnitev in pravna sredstva.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Popravilo so itak dolžni kriti z original novimi deli, to je slab izgovor
ja je rekel, ker je nov avto bodo priznali nove dele, če bi pa bil že par let star bi pa dali odbijač limat pa kitat
redface-1.gif