Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
No, pa še mal zares...tastar iglu Ferino je bil postavljen vsaj 200 x in še zdaj služi kolegu za njegove moto izlete. Zdajšnja iglu Salewa ima za sabo tudi že najmanj 100 postavljanj in je brez težav. S vsako Quechuo pa enih 20-30, pa se pocefra, zadrge poškodujejo, dno začne spuščat...
Jaz sem imel prvo generacijo Quechue (2 seconds), je dala skozi kar nekaj, če štejem število nočitev ( in s tem postavljanj) jih je krepko čez sto. Na koncu sem jo lani šenkal kolegu, ki je šel s kolesom za 1 mesec po Romuniji, kjer ga je pol časa pral dež. Pa moram reči, da ni bilo z njo nobenih problemov, razen da je bila po robovih malo scefrana, pa še to bolj zaradi tega, ker sem jo včasih zložil na betonu brez da bi dal šotorko spodaj.
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Sej, mi zdaj nekaj modrujemo tule, ampak za tak denar in za namen avtorja teme, trenutno ni boljše opcije kot Quechua!
Meni še sedaj leži doma nekaj iglujev, najdražji je stal več kot 300€, pa se več ali manj držim quechue, ko rabim šotor za bivak. Za ceno okoli 40€ bi ga lahko zamenjal skoraj vsako leto, pa še nebi prišel na znesek, ki sem ga porabil za prejšnje igluje.
Na lanskih razprodajah sem nabavil še malo večjo družinsko varianto - Base seconds 4.2, ki se je za daljše družinsko kempiranje zelo dobro obnesla. Seveda je bil obvezen nakup še en 2sec šotor. Se pa splačajo te razprodaje v Decathlonu - lani sem iz trgovine nesel tri šotore (Base seconds 4.2, predprostor base seconds, 2 sec II.) in še nekaj drobnarij, pa sem jim pustil 220€.