SONY-ERICSSON XPERIA X1 Steel Silver

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Od tistega časa nisem storil čist nič, in vse skupaj dela že normalno, prenos podatkov,... zanimivo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
hja, jaz ponavadi nisem imela potrpljenja čakati
smile-1.gif

podjetnik2000

Zelenc'
26. jun 2009
12
0
1
Eno pomoč bi potreboval....a mogoče kdo ve, zakaj mi noče izpisati imena iz kontakta v primeru, ko je shranjen z 00386 spredaj?

Kaj naj naredim?

Hvala...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Včasih pomaga izklop in ponoven vklop aparata.

Če to ne pali, poskusi 00 nadomestiti s +om (deluje enako)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mogoče je pa v tem potem problem, v prevelikem številu kontaktov z enakimi začetnimi ciframi? Ampak samo ugibam
confused-1.gif

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
a obstaja kak način, da bi malo sprejem signala ojačal? Probu sm že ene 5 različnih romov, trenutno mam enga z WM6.5 in zadnjo mogočo verzijo radia, pa je sprejem precej bogi ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
to ne boš z nobenim romom popravil, ker so vsi pakirani brez radia. naloži najnovejši radio v 1.14.xxx, pa ga naloži

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Radio rom skrbi za omrežje, bluetooth, wifi in pač vse povezave, ki jih omogoča tvoj telefon z win mobile OS. Imaš besedo ROM, katera pomeni operacijski sistem, torej windows mobile, pač neko verzijo. Imaš origonal rom-e, custom rom-e (predelane od uporabnikov).radio rom pa je povečini vklučen v sam Rom, lahko pa ga tudi posebej naložiš, če tisti vključen radio rom ne dela dobro ( slab signal omrežja, slab wifi...), ni najnovejši itd...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
TNX za obširno razlago.
zmaga.gif

V navodilih sem videl, da se omenja HARD-SPL.
Mi lahko na kratko napišeš še kaj o tem, ali je to potrebno pred flešanjem?
sprasujem se.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Hard spl pa je vbistvu hack, kateri ti omogoči, da lahko na telefon nalagaš custom rom-e, ker drugače jih ne moreš in si omejen samo na uradne rome od proizvajalca telefona, kateri pa so počasni, imajo preveč navlake itd.. Seveda za moje pojme in potrebe.
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa še nekaj bom dodal. Mogoče še komu prav pride...

Berem o problemih z xperio... To je neki hibrid za mene-nekak na pol se je sony lotil tega, zaj pa se spravlja na symbian touch...... Zato pa je tudi podpora slaba pri SE in seveda posledično tudi uporaba samega telefona... Pol maš omnijo, kateri je tudi neki hibrid, pa tud berem o najrazličnejših problemih... Žal mi je za vse take uporabnike, ker ne morejo bit preveč navdušeni, i guess... Samo HTC firma je vredna win mobile OS, ker je največ izbire modelov, dovolj dobra podpora, HTC se trudi "osvežit" prastari windows mobile z TouchFlo in ostalimi pripomočki pa custom romov imaš kar nekaj in ziher najdeš kaj pametnega. Mislim, da sem zajel bistvo.

Tak da ljudje, ne kupovat polizdelkov, ker vam bojo živce pili.
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Lahko kakšen frišten link, da ne natlačim kakšnega starega heca gor?
crazy1.gif

Žal ti lahko samo kaj na pamet predlagam, ker sem že kako leto izven teh vod.. bom pogledal malo na xda-developers, če majo tam podporo za tvojga. Ne morem pa ti nič rečt, kateri radio rom-i sploh obstajajo, kateri je najnovejši itd.. ker nimam pojma. Vse je pač po verzijah označeno in seveda za vsak model posebej. Bom malo pogledal pa ti na ZS javim.

Pa NIKOLI ne smeš nalagat Rom-a za kateri drugi model telefona (primer: na svoji xperiji bi si zažele rom od htc diamonda), ker se telefon potem ne zna več vklopit in ga lahko vbistvu bek vržeš. To velja za VSE win mobile naprave. Zagonski parametri so od modela do modela različni...

Sicer pa malenkost, kein problem maister
wink-1.gif

pozdrav.gif

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Veš kaj je dobro pri X1? Da jo dela HTC in posledično delajo vse dobrote na X1, vključno z novim Touch Flo 2.5, ki je napovedan šele z novim HTC Leo modelom. Hardware na X1 in Touch Diamond 2, Touch HD... pa je skoraj identičen.
Zgaga:
Na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=471 imaš vse Custom ROMe, Hard SPL je sticky. Tako kot so ti napisali, da bi lahko dal gor Custom Rom ali pa Radio, ki ni narejen za X1 (jaz uporabljam onega za Touch HD) obvezno najpreh hard-SPL nardit, nato pa pač lahko eksperimentiraš z ROMi. Priporočam Touch-IT 10.4, lahko tudi Energy Rom (ze WinMo 6.5), Touch-IT 10.1, meni se ti trije zdijo najbolj OK.
LP

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
TNX za vse infote. Zanimivo je to, da sem prej našel X1_HardSPL_v1.zip iz omenjene strani in mi napiše,
da je prišlo do neke napake, ko ga zaženem na mojem x1...
crazy1.gif