sončna elektrarna

B81

22. jul 2007
37.581
10.869
113
Imam soncno in net metering in free elektrko ker sm vlozu 12kE.

Not! Dodatno placujem zavarovanje, dodarno ciscenje in nadzor, drazja omreznina, skoz morm bit pozorn da vse dela,... drgac pa ja: free elektrika.

Vedno bolj se mi zdi da je tale SE agenda nateg.
koliko boš plačeval za elektriko po izplačilu elektrarne in do takrat, ko bo nehala delat? Zavcarovanje imej zraven bajte, ne posebej, ker je drago. Za čiščenje preveri, če se splača to delat redno, pregledaš pa sam, oz. dvakrat tedensko pogledaš aplikaicjo.

nateg je samo beseda tistih, ki jih nimajo - zaradi prepričanja ali zaradi investicije.

Res da nas golob zdaj jebe, ampak SE ni nateg zaradi tega. Če ne bi blo te scene, ne bi nihče govoril o nategu.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.305
819
113
Tole s poudarkom na podčrtanem.
Nanasa se, da SE nimas. In zato razlika 500E LETNO, kar je itak zanmarljiv znesek proti vsem stroskom na leto.

Placas 12kE in pogoji so lahko vsako leto drugacni. Ni minilo leto pa je ze omreznina poskocila. A ti mislis da bo zavarovanje ostalo enako? Prva toca ki bo, bo prrmije za SE dvignila in vreme kakor vsi vemo, je vedno bolj nestabilno. Da ne govorim o riziku za pozar in ostale okvare, ki ne sodijo pod garancijo. Vsak poseg na strehi je tako 200e. Itd.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.363
1.238
113
www.adriamedia.si
To je fora. Prek solaredge lahko gledas sam, meni niso opazili da 3 dni ne dela, dokler nisem videl sam.
Pregled na lokaciji ke qrac, ker ce ne gre na streho, pogleda skatlo in omarico in to je to :bonk:

Edino pranje je verjetno ok..cen ne poznam, bomo pa letos dali oprat.
V solaredgeu vidi veliko več kot ti. Če pa ignorira alerte, je pa res k...
Ne rabi lezt na streho, to se naredi z dronom. Vizualni in IR pregled. Plus pregled razsmernika, omarice, meritve in to je to.

B81

22. jul 2007
37.581
10.869
113
To je repa. Zadeva je v garanciji toliko let, sam pa imam drugo ze po 5ih letih. Res me zanima, kako firma spremlja skatle za 500 strank, tega ne verjamem.
Izracunaj strosek pregleda in koliko mora SE delat, da ga pokrije. Ni racunice, dokler imas 15 let garancije.