Moja "zbirka" shellov je:
- IcePeak soft shell - po dobrem letu nošenja po mestu in za na kolo je zadeva praktično za v smeti. Pije vodo, flis na notranji strani je oguljen in zunanjost je zbledela. Malo denarja, malo muzike.
- Karibu hlače, nek Schoeller s 3xDRY prevleko. Kolikor gledam, jih sploh ni več v prodaji. Te hlače lahko samo pohvalim. Super dihajo, tople, raztegljive, tako da jih veliko raje oblečem kot GTX + dolge gate.
- Nov Milletjev
shell , ampak sem ga imel samo parkrat za po mestu in ne znam drugega povedat, kot da je topel.
Razumem, kaj hočeš... eno zanesljivo vetrovko, ki bo tako toplo kot waterproof, ki jo imaš s sabo just-in-case in pa za na vrh za ogrnit se. Pri nekih zmernih temperaturah pa ne rabiš layerjev.
Trangovo Rago sem imel gor in mi je super. Samo cena je
. Milletovih boljših shellov pa žal ne poznam. Kolikor razumem, gledaš najvišji rang shellov, ki se dobi pri nas. Po mojem tako z Schoelerjem, kot z Gore ne moreš zgrešiti kaj dosti, pa neglede na to, kdo šiva. Pazi samo, da ti bo model pasal (meni so Salewe npr. enostavno čudne). Materiali so po mojem precej enakovredni.
Samo še to. Že imaš kakšen shell? Ker poznam ljudi, ki tega materiala enostavno ne prenesejo (resda večinoma starejši). Enostavno jim je preveč "plastique" in pravijo, da jim je, kot da bi bili v potapljaškem neoprenu.