Sodba v zadevi Nekrep

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.173
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Mislim, da je bilo v dotičnem primeru natipkanih že veliko besed. Tudi z moje strani.

Ostajam pri mnenju, da gre za medijski in posledično javni linč zdravnice, ki je sicer do tega dogodka veljala za dobro in skrbno pediatrinjo. Očitno se je sodišče tega dobro zavedalo in posledično temu izreklo takšno sodbo, ki je, kot je rekla odvetnica Kaničeve - da bo volk sit in koza cela. Žal še vedno niso pojasnjena nekatera ugibanja, kaj se je s fantom dogajalo pred sprejemom v bolnišnico, kaj je sprožilo zagon bolezni in kakšno vlogo sta pri tem odigrala njegova starša. Vsekakor se mi njun način žalovanja zdi sila nenavaden. Če pa slučajno mislita, da sta s troletno gonjo proti zdravnici in celotnemu slovenskemu zdravstvu vplivala na kakšne spremembe na bolje, se zelo motita.

Kakršnokoli je že vaše mnenje, pod vplivom medijev ali brez, zdravniki nismo brezčutni roboti, ki jih vodi gonja po zaslužku. Delamo preobremenjeni in pogosto v težkih razmerah. In tudi ne glede na to - DELAMO NAPAKE. Kdor se ne zna sprijazniti s tem tveganjem, naj v miru ali mukah - trpi in umre doma. Vsem ostalim smo in bomo pomagali po najboljših močeh. To je pač realnost.
467716-post_slo.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
je v bbolnico prispel nezavesten? Koliko krvi je izgubil? Lej bere se prevec populisticno da bi bilo cisto tako kot se bere...
Nezavesten ne, rahlo omotičen... K sreči je bila njegova sestra toliko prisebna in je naredila tesno privezo, da ni bila izguba krvi prevelika. Je pa v bolnici potem omedlel zaradi prevelike izgube krvi, ko so poskušali zašiti raztrgano žilo...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Še en uspeh zdravniškega lobija. Deset mesecev pogojne za kolegico...
bonk.gif

Deset mesecev bo Kaničeva zdravila le otroške prehlade, da ji slučajno spet ne spodleti.
Že v enajstem mesecu pa lahko spet zašuštra enega otroka.
NEVERJETNO!

Verjetno so zadaj tudi povezave zdravstva in sodstva. Pa tudi kakšni telefoni so skoraj zagotovo peli.
Vrana vrani NE izkljuje oči...

Lepo bo delala tam kjer ji je mesto, v otroski kardiologiji in otroski intenzivi.

Tozilec pa je dobil to kar je hotel. Sam je izbral mnenje profesorja iz munchna ki je jasno povedal kako stojijo stvari pri taksnih pacientih kot je ta nesrecnez. Tako da je svoje osebne antipatije lahko samo lepo pomiril.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Ostajam pri mnenju, da gre za medijski in posledično javni linč zdravnice

Se ti ne zdi, da bi se z priznanjem zmote izognila temu, na olje je prilila tudi vaša zbornica. Pa, da se razumemo, kritike postopka so javno kritizirali tudi dohtarji člani zbornice...

Čez omenjeno dohtarco pa so bile kritike tudi iz strani zdravniškega osebja... o arogantnosti in ostalih.....

Se strinjam ste ljudje, ki se normalno motite, samo nekateri se ne obnašate dostojno do svojih pacientov, tko pač je in teh pojavov ni malo.

In če realno pogledamo.... postopek na zdr. zbornici še vedno ni končan, tako da ne rabimo strokovnih razlag, mutijo da glava peče, da o aroganci ne govorimo....

Vso spoštovanje staršem, ker sta imela jajca se jebat čez to kalvarijo......

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sicer se nebi opredeljeval glede dotičnega primera, ker si dogodke usodnega dne vsak malo po svoje razlaga.... bi pa rekel samo, da je zadnje čase kar veliko zdravniških napak, tako da je kaničeva na žalost nekakšno "opozorilo" drugim, kaj se jim lahko zgodi. Isto kot s tistim navijačem dule savič a kaj je že bil
smile-1.gif

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Normalno, da je veliko napak, če pa smo najbolj bolan narod. Toliko folka kot je pri dohtarjih, ni po moje nikjer, pa toliko delavcev kot je dnevno na bolniških enako.

In kako me to hipohondrijo ne moreš narediti napake? 99x bo prišel kot hipohonder, 100. ko pa bo res bolan brez evidentnih znakov pa ga ne boš resno jemal.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ni problem samo v temu. Gre za to, da dohtar pregleda vsak dan 30 hipohondrov in je potem že ves živčen, ko pa pride nekdo ki je res bolan in potrebuje pomoč je potem morda kakšen res aroganten in te hitro domov pošlje... da o preobremenjenosti ne govorim, je pač premal zdravnikov, samo pri tem ima levji delež zdravniška zbornica.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Bog mi pomagaj z kakimi osebki si moram jaz zemljo delit in prav neverjetno je kaj vse lahko pycka rodi

Ker že žališ in si ravno vprašal... V ogledalo se poglej in odgovr ti bo serviran na dlani.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:
Ostajam pri mnenju, da gre za medijski in posledično javni linč zdravnice

Se ti ne zdi, da bi se z priznanjem zmote izognila temu, na olje je prilila tudi vaša zbornica. Pa, da se razumemo, kritike postopka so javno kritizirali tudi dohtarji člani zbornice...

Čez omenjeno dohtarco pa so bile kritike tudi iz strani zdravniškega osebja... o arogantnosti in ostalih.....

Se strinjam ste ljudje, ki se normalno motite, samo nekateri se ne obnašate dostojno do svojih pacientov, tko pač je in teh pojavov ni malo.

In če realno pogledamo.... postopek na zdr. zbornici še vedno ni končan, tako da ne rabimo strokovnih razlag, mutijo da glava peče, da o aroganci ne govorimo....

Vso spoštovanje staršem, ker sta imela jajca se jebat čez to kalvarijo......

Arogantnost nima veze s krivdo za smrt nekoga. Tudi meni je antipaticna in se ne vede kot nekdo ki bi mu bilo za karkoli zal. Ampak ce ni kriva za smrt, potem ni kriva. Kriva je ocitno tega da ni zdravila tako kot bi morala, vendar za samo smrt ni kriva. Ni pa racionalno ji za to licenco vzet.

Je pa pac tak poklic, da raja vidi samo takrat ko je treba pljuvat.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pluvanje v poklicih ni nobena redkost, to bi sam moral dobro vedet. Vse ostalo bom komentiral takole, dogajala se je po tragičnem dogodku farsa na zdravniški zbornici (ki mimogrede še kar traja), ter z to zdravnico samo.

Po očitni napaki, katero so starši dokazali, kljub sodbi, še danes nekaže niti kančka sočutja. Na koncu pa se zavlačevanje zdi pr nas praksa, katero podpira tako zdr. zbornica, kot zavarovalnice, ki zatem stojijo in daje jasen signal folku, kaj jih čaka, če se lotijo kljubovat sistemu, kater se trenutno v tem cehu odvija.....

Starša verjetno tudi zaradi odnosa nista mogla prebolet smrt svojega sina in bi vsak starš verjetno ravnal tako, če bi mu to dopuščalo finančno stanje. Glede nato kakšno je socialno stanje danes v družbi, si marsikdo to niti privoščit ne more...

in ja zdravnica se mi ne smili, z takim odnosom in aroganco bomo spet kmalu priča enakim dogotkom, saj ni pričakovati, da bo odnos do zravljenja kej spremenila.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ostajam pri mnenju, da gre za medijski in posledično javni linč zdravnice, ki je sicer do tega dogodka veljala za dobro in skrbno pediatrinjo. Očitno se je sodišče tega dobro zavedalo in posledično temu izreklo takšno sodbo, ki je, kot je rekla odvetnica Kaničeve - da bo volk sit in koza cela.

Točno tak. Ampak zakaj je prišlo do tega linča? Ker je tista svija črna se tak vztrajno trudila zanikat dejstva, izkrivljat resnico, prikrivat, lagat,..., zato je raja popyzdla. Če bi rekli: res je, bila je storjena napaka, bi se razpletlo čisto drugače

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.942
271
83
Slovenija
Po mojem mnenju je res največja napaka, da se je vse skušalo nahitro pomesti pod preprogo iz strani Kaniečeve in še posebej iz strani zdravniške zbornice...
Kaničeva pa sedaj dela tako, da si vse diagnoze in pogovore s starši sproti shranjuje na diktafon, (dvakrat sem bil z malim pri njej). To mi je dalo misliti, da na drugi strani le ni bilo vse tako čisto...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Če pa slučajno mislita, da sta s troletno gonjo proti zdravnici in celotnemu slovenskemu zdravstvu vplivala na kakšne spremembe na bolje, se zelo motita.

Absolutno NE drži.
Najbrž ima sedaj PRAV VSAK slovenski zdravnik V PODZAVESTI ta primer in to informacijo, da se mu lahko zgodi triletna gonja s strani staršev, janosti, medijev (kogarkoli že).

In popolnoma prav je tako! Da se ljudje bojijo za svojo kariero (ne samo zdravniki!), pa tudi za delovno mesto, katero trenutno zasedajo. Človeško življenje pač ni polaganje ploščic...

In v naslednjem primeru, podobnem temu, bo sodba zelo verjetno NEpogojna. Zaradi čedalje večjega pritiska javnosti.

Ljudje bi namreč ze kar nekaj časa radi videli, da so že enkrat posamezniki, pa naj bodo to tajkuni, zdravniki, policisti ali kakšni drugi, ZAPRTI za svoje napake. Seveda, če so jim dokazane...

Če ne verjameš, naredi anketo. Maščevalnost v smislu: "Naj sedi, če je kriv "- prihaja v prvi plan.
To zadovoljstvo (zapreti krivca) je namreč še edino, kar mnogim še preostane

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ksz...

sam zakaj bi dohtrca priznavala in se opravičevala za nekaj, kar ni kriva?? Če se opravičiš je to posredno priznanje krivde. In če ona zanika krivdo, potem ne vidim razloga da se opravičuje (gledano iz njenega stališča).

Glede zbornice je pa tko - tak je sistem pri nas in tud drugod po svetu. Vrana vrani ne izkljuje oči. A ni čist logično da skupaj držijo? Sploh v primeru, ko ni neke očitne krivde. Jest po eni strani to celo razumem. Kaj je bilo zanč z unim policajem v škofji loki?? Nič, 300€ kazni. Priče so trdile, da so ga pijanega vlekli iz avta, alkotest je pa pokazal 0,00... kako to?? Je bil dedc samo tok zmatran od nočnega šihta, da ni mogel sam iz avta??? Ampak so pač tko zrihtali, kot so. Case closed. In tud dohtrji bojo valda skupaj držali. Če bi take tožbe postale praksa, potem bi se res vsak študent medicine 3x vprašal, ali si res želi tvegat. Zdravstvo je glih tko industrija, in glih tko se delajo napake. človek ni popolno bitje. noben ni.

No, in ja, kaj imata danes starša od vsega tega? Pomoje nimata tud kančka zadoščenja. Še naprej bosta na tabletih 24/7... Namesto, da bi s kakšno pomočjo prebolela sinkota, in nadaljevala življenje kolikor toliko normalno.....

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ostajam pri mnenju, da gre za medijski in posledično javni linč zdravnice, ki je sicer do tega dogodka veljala za dobro in skrbno pediatrinjo.

Tukaj si pa udaril zelooooo mimo. Za to zdravnico so VSI vedeli kakšna je, jaz še nisem slišal niti ene dobre besede zanjo od katerega koli starša. Enako mnenje imajo tudi njeni sodelavci.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glavno napako je naredil Pivec, član SDSa, ki bi moral ob tem dogodku normalno komunicirati s starši, se opravičiti in jim ponuditi suport.
Tega pa menda ni blo + specifika staršev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Po mojem mnenju je res največja napaka, da se je vse skušalo nahitro pomesti pod preprogo iz strani Kaniečeve in še posebej iz strani zdravniške zbornice...
Kaničeva pa sedaj dela tako, da si vse diagnoze in pogovore s starši sproti shranjuje na diktafon, (dvakrat sem bil z malim pri njej). To mi je dalo misliti, da na drugi strani le ni bilo vse tako čisto...
se strinjam!
Ali vas o tem obvesti da snema pogovor? Sicer baje krsi neke zakone.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Prav sproti snema pogovor med njo in starši ali takoj pogovoru narekuje izvid v diktafon? Dosti zdravnikov namreč posname izvide na diktafon, nato pa se jih pretipka v računalnik...

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Mediji so rabili linč in sedaj ga imajo. Danes vsi poročajo... Če sem s starši sočustvoval pred tremi leti, danes prav nič več ne. Ker enostavno povedano, imam občutek, da so Bora že zdavnaj odpisali. Sploh ni bil Bor vzrok za vse, želja za medijsko pozornost je prevladala.

In zakaj neki bi naj Kaničeva priznala napako. Dajte no, bila bi strašno glupa, da nekaj takega naredi. Ker potem bi bila gonja še trikrat hujša.