Citat:
Malomarno zdravljenje in opravljanje zdravilske dejavnosti
179. člen
(1) Zdravnik, ki pri opravljanju zdravniške dejavnosti iz malomarnosti ravna v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke in tako povzroči, da se komu občutno poslabša zdravje, se kaznuje z zaporom do treh let.
(2) Enako se kaznuje
(a) zdravstveni delavec, ki pri svoji zdravstveni dejavnosti ravna v nasprotju s pravili stroke, pa pri tem povzroči, da se komu občutno poslabša zdravje ali
(b) zdravilec, ki pri opravljanju dovoljene zdravilske dejavnosti iz malomarnosti neustrezno izbere in uporabi zdravilski sistem ali zdravilsko metodo, pa pri tem povzroči, da se komu občutno poslabša zdravje.
(3) Če zaradi dejanja iz prvega ali drugega odstavka kdo umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
Citat:
Kaničeva bo tako lahko še naprej opravljala svoje delo, saj ni mogoče z gotovostjo trditi, da bi Bor Nekrep preživel tudi, če bi ona ustrezno in pravočasno ukrepala. Kaničeva se lahko vrne v službo, a dve leti ne sme zagrešiti nikakršnega novega kaznivega dejanja.
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Veliko je tudi primerov, ko je nekdo prišel na rutinski poseg, pa je kasneje v bolnišnici umrl zaradi infekcije.
Nekrep je pač en medijski primer, veliko je pa še primerov, ki niso prišli v javnost...
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Verjemi, jih je precej... Tudi pri meni je bil en tak primer pred nekaj leti, pa sem k sreči še med živimi, le nekoliko estetsko zjeban, ampak sem se že navadil...![]()
Preveč šlamparije je v MB...
Če te pa že zanima, koliko je takih primerov, pa se idi malo raziskovalca in razišči. Pa potem poročaj...
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Zakaj bi se jaz moral iti raziskovalca. Ti trdiš, da je veliko teh primerov. Zraven pa še velikostnega razreda ne znaš povedat.
Pri meni se pa vidi in se bo videlo za vse čase. Vzrok je pa nesposoben zdravnik in kirurg (mimogrede, poseg je bil na živo, ker kao ni sredstev za anasteziste). Skratka, bolj ali manj rutinski poseg se je zavlekel v še en poseg, katerega končni rezultat je še dodatna grda brazgotina zraven tiste iz prvega posega. Poseg pa je bil (po svoje k sreči) na območju dimeljskih bezgavk, tako da to šlamparijo vidi le še moja lepša polovica, razen takrat, ko sem na nudističnem območju.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tudi jaz sem nekaj fasal v bolnici po posegu+estetska zadeva, ki se sicer k sreči ne vidi, te bolnišnične okužbe so sitna zadeva. Je "mulc" preveč zarezal.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Najbolj me pa spravi na obrate, ko starsi ali svojci na racun otrok oz. bolnih hranijo svoj ego in denarnice ter iscejo medijske pozornosti...
Ne zagovarjam zdravnice v tem primeru, ker so ji ocitali malomarno ravnanje (in tega je polno v zdravstvenih ustanovah), ampak kar se pa starsi grejo pa tudi presega mejo okusa.
Ne ne...Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ne razumem...so ti ponesreči odrezal minimalca?![]()