Socialni transferji - zakaj SLO nočemo delati

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ali bi radi da poleg stigmatiziranega odraslega (lej ga lenuha. samo doma leži pa socialno vleče) videli da so tudi otroci odrinjeni, manjvredni...

Dokler gre direktno za moj denar mi je za njih popolnoma vseeno. Namesto da jaz plačujem za te otroke raje več privoščim svojim otrokom.

Bo treba nekako drugače rešit zadeve, da bojo sprejemljive. Dokler pa jaz plačam 380€, nekdo pa za isto storitev 10x manj, pač ne bomo prišli skup. Nestrpnost do zajedalcev bo samo čedalje večja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
se naučijo ja, kletvic, trmarjenja, nazaj govorjenja, tepenja, grizenja - socializacija pač
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
aha, torej od enga ki nima, pa ima zastonj vrtec se naj socializira, oni ko pa imajo, pa za njih ni prostora v vrtcu, pa ga naj dajo varušli, in se naj nesocializira?

si se ustrelo v koleno al glavo?.-

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
čakaj čakaj... a zdej boste VI men trdil da so kar vsi otroci delavcev doma? jst sm dobu plac v vrtcu brez problema. res pa da ni bil najbližji vrtec... je bil po oddaljenosti 4. vrtec... težave so samo v določenih občinah kjer se je na hitro razbohotilo spalno naselje....ampak če sem nesramen kaj pa ste se selili v dragomer brez razmisleka ali ima občina dovolj urejeno infrstrukturo... pač za 1€/m2 nižjo ceno ste sprejeli omejitev da ni placa v vrtcu...

brgo, zakaj ne pustiš službe in živiš kot car na socialni?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
čakaj čakaj... a zdej boste VI men trdil da so kar vsi otroci delavcev doma? jst sm dobu plac v vrtcu brez problema. res pa da ni bil najbližji vrtec... je bil po oddaljenosti 4. vrtec... težave so samo v določenih občinah kjer se je na hitro razbohotilo spalno naselje....ampak če sem nesramen kaj pa ste se selili v dragomer brez razmisleka ali ima občina dovolj urejeno infrstrukturo... pač za 1€/m2 nižjo ceno ste sprejeli omejitev da ni placa v vrtcu...

brgo, zakaj ne pustiš službe in živiš kot car na socialni?

V LJ JE VEDNO problem za vrtec, VSAKO leto ostane zunaj konkretno število otrok... Pa nima veze oddaljenost.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
jaz to razumem in poznam tudi dosti ljudi ki so ali so bili na socialni

VSI normalni (teh je pa vsaj 99%) si želi živeti od svojega dela ne od socialne!!!!! tisti socialni prejemki so ravno toliko da ne crknejo. in jim ni ne v interesu niti jim to ni biznis da bi živeli od socialne! Socialni prejemki (Razen parih izjem) pa so daleč od minimalne plače...

seveda pa ti ne razumeš da lahko tudi TI ostaneš brez službe. in če si ti to zgodi pri recimo 49, ko boš že počasi težje zaposljiv me zanima kako boš na togledal ko ti bodo drugi rekli da si zajedalec, voluhar, lenuh... pa vse kar bi rad je to, da bi imel vsaj kakšno službo pa magari za 500€/mesec!

s polno ritjo je komot srat! in sit lačnemu ne verjame!!!!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
če bi dobro prebral, bi videl, da sem pisal o ceni vrtca in ne o socialni

vrtec je samo storitev. zakaj torej meni računajo storitev 10x dražje kot nekomu, ki se mu v življenju ni ljubilo ali pa je nesposoben? po tvojem je povsem normalno, da plačam tudi za štruco kruha 10x več?

in da boš razumel, s tem, ko plačam 380€ za vrtec direktno, s svojim denarjem, financiram bivanje otrok iznajdljivcev in nesposobnežev.

kar se pa tiče izgube službe mi je vse povsem jasno. tudi sam sem že izgubil službo. tudi moja žena je doma brez službe. in kaj naj bi zdaj spremenil v svojem razmišljanju?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
če ti plačuješ 380€ pač dovolj zaslužiš da lahko. če nekdo plačuje 90€ jih plačuje zato ker NE zasluži dovolj! in če še ne veš se pač zadnje obdobje preverja celotno lastništvo. Od nepremičnin, avtomobilov do delnic in denarja na banki...

čisto nobenega ne financiraš ti. ker delavcem na minimalcu, socialnim problemom itd pač doplačuje občina /država. ti pa bodi vesel, da imaš dovolj visoko plačo da lahko plačaš poln vrtec!

ne ni ti jasno. ker tvoji lenuhi nesposobneži in iznajdljivci so po večini ljudje, ki so pustili dušo v podjetju na koncu pa dobili prst v rit in 100€ pomoči (če jo dobijo).

sit lačnemu ne verjame.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
vesel naj bom ker lahko plačam polno ceno... wtf???

a ti misliš da za ta privilegij v življenju nisem dal nič od sebe al kaj?

a tebi ni jasno, da nekdo na minimalcu, ki je očitno v življenju dal zelo malo od sebe, s tem, ko ne plačuje vrtca, dobi otroške dodatke, štipendije in ne vem kaj še, da pride po dohodku skoraj na isto kot jaz, ki sem po tvojem srečnež in priviligiranec???

in kaj mene briga, če nekdo pusti dušo v podjetju in dobi prst. jaz sem ga tudi po 10 letih. in?

eni niste čisto normalni.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Si privatnik, pa ne vidiš stvari iz drugega kota?

Jasli pridejo 450, socialna pomoč je 250, skupaj 700, za ta denar se pa že skoraj ne izplača hodit na šiht, sploh če je žena privatnika trgovka ali kaj podobnega.

Se je pa treba frajerišt z avtom za 50-60k € in prit po otroka zadnjo minuto, do takrat pa viset v kafiču s kolegicami...

Tud take poznamo ja...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
res? na minimalcu je ker ni dal nič od sebe? si ziher? dobro da smo na alterju, kjer so vsi vsaj doktorji znanosti! ja, bodi VESEL da imaš tako plačo da lahko plačaš poln vrtec! veliko bi jih z veseljem in nebi gledalo drugih.

S tako miselnostjo kot jo imaš ti smo tam kjer smo. Ko se več ukvarjamo s tardečimi in tabelimi kdo je več vreden in kdo je več naredil namesto da bi drug drugemu pomagali, se trudili in nebi bili "fouš"

s polno ritjo je lahko srat! če dobi nekdo toliko kot ti ki si KAO pameten, delaven itd... s tem da je na zavodu pa pojdi še ti živet od socialne če je res tako. ali samo SANJAŠ o nečem o čemer nimaš pojma. in si fouš revežu ki dobi 100€ če jih...

Veš, bodi vesel da nekateri po tvoje "niso dali nič od sebe" in oni namesto tebe pometajo cesto, pobirajo smeti in he he polagajo keramiko pri tebi ter ti menjajo pipe ter delajo v skladišču da imaš ti dovolj robe v mercatorju, polnijo police...

patriot sem privatnik ja. meni ni nikoli uspelo tudi centa skriti. pač nisem dovolj "prebrisan". je pa tako, (prosto po brgotu) vsakdo ima možnost postati privatnik in dati kaj od sebe. pa bo uspel. pa bo imel avto za 100.000€ bajto v vrednosti 1000 letnega proračuna NK Črešnjevci, zastonj vrtec in zlate pipe.

ah ja...

rdeči vs beli
socialci vs "garači"

sam razkroj je v sloveniji.

sej ko pa kakšen "brgo" pade na zavod, brez vsega... pa joka in stoka.. še posebej pa zaboli ko mu otroka zaničujejo... ampak hej, sej je lenuh nesposoben...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ti ne razumeš prav ničesar

ni prav, da nekdo, ki dela, dobi premalo in mora za preživetje dobivat od države

ni prav, da nekdo, ki dela veliko več, ki da veliko več v svoje znanje in izobraževanje, ne dobi nič in je tako izenačen s tistim prejšnjim, ki je pač razliko dobil z legalno krajo preko države

vem da je težko razumet, ampak nagrajevanje je tisto, ki motivira. ni v Sloveniji vse v dreku zaradi takšnih kot sem jaz, ampak zato, ker so razlike preprosto premajhne, da bi se splačalo bit boljši.

in ja, zame nekdo, ki ni konkurenčen na trgu dela, ni dal veliko v svoje izobraževanje in znanje itd., pač v življenju ni dal veliko od sebe in za to ne sme bit nagrajen. pika.

in ja, če bom enkrat jambral in stokal na zavodu bom pač lenuh nesposoben. če bo imelo 90% ljudi delo jaz pa ne bo to zato, ker bom na trgu dela nekonkurenčen in to bom lahko pripisal samo samemu sebi.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kaj se jajcaš?

Napisal sem kako je, če je baba privatnika "samohranilka". In se še mimogrede hvali, da se ji ne izplača hodit na šiht.

In to ni osamljen primer, je že večkrat kdo napisal tu.

Glej, verjamem, da ti nisi tak in ne mečem vseh v isti koš, ampak tako je.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
a tebi ni jasno, da nekdo na minimalcu, ki je očitno v življenju dal zelo malo od sebe, s tem, ko ne plačuje vrtca, dobi otroške dodatke, štipendije in ne vem kaj še, da pride po dohodku skoraj na isto kot jaz, ki sem po tvojem srečnež in priviligiranec???

Brgo, tole pa ne vem če bo držalo. Da plačuješ vse max in nimaš doklad, je družinski dohodek najmanj 3k€ neto (cca jurja po glavi, če ste trije). Ne vem koliko so doklade ipd, ampak dvomim da znese do razlike.

Recimo:
- pri tebi 3k€ neto - 380 za vrtec in ste na cca 2,6k€/mesec
- dva na minimalcu, recimo 600€ zaokroženo, ker se tudi zgoraj zaokroževala, je manj kot jurja na glavo. Pa pride 1200€ pa če plača vrtca 0€ (pa ga najbrž nekaj mora) pa mu tukaj kar dodaj 380€, ki jih plačaš ti. Pa koliko je otroških dodatkov za enega otroka pri dveh na minimalcu? 100€?, pa sta skupaj nekje na 1680€. Pa najbrž nista, to je matematika, ki najbolj ustreza tvoji trditvi, pa je čista demagogija.

Govorim seveda spet o dveh ekstremih, kot je na alterju navada. Je pa res, da dokler ni skupni dohodek res precej visok (domnevam, da 3k€ ravno nima veliko družin), je razlika precej manjša. Tisti ki dobivajo nekaj vmes, se pa res lahko bunijo, da ni fer, ker zasluži več, najbrž dela več in bolje, živi pa enako kot tisti na minimalcu, ker drugih !dohodkov" ni ali pa so toliko manjši.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
dej brgo če je tak mala razlika pejt na zavod in živi od tvoje fenomenalne sociale. če je res tako mala razlika... par evrov na mesec boš komot pogrešal. saj boš itak samo doma izležaval in užival.

aja to pa ne. ker ti si pa KAO dal nekaj več od sebe... in kaj si ti da sodiš enega skladiščnika da se ni potrudil? si morda pomislil da pač ne zmore? da ne gre? enako kot jaz nisem ronaldo pa četudi vsak dan po 24 ur treniram fuzbal ne bom. je to vzrok ker se nisem dovolj potrudil? ali ker pač nekako ne gre.. .sem "omejen"? če bi bilo tako enostavno kot je po tvojem, potem bi vsak ki bi treniral recimo 15 ur na dan bil naslednji ronaldo, majkl đordan... pa ne gre a ne?

isto je s izobraževanjem, poslom... enim uspe.. .večina pogori... pa lahko vlaga še in još..

in to, da imaš ti tako dobro plačo, da plačuješ polni vrtec bodi vesel! veliko na sociali bi takoj zamenjalo s teboj! še kakšnih 100€bi primaknilo zraven! ker bi imeli na koncu VELIIIIKOOO več. ampak ti tega ne vidiš. ti vidiš samo za svojo rit razliko med50 in 380€ ki jih moraš ti, "garač", plačati lenuhu na socialni (ki ima na koncu meseca vse skupaj v žepu 500€) pa ni treba...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda matematika ne drži 100%, ker sem pretiraval. Bistvo je, da sistem pač ni pravičen in izenačuje vse med sabo. Pa če je razlika na koncu 30 ali 50%, to še vedno ni nič.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Alkoholik, treba bo počasi nehati nabirati ure, motivacijo, pridnost in podobne floskule. Delati ni enako narediti in šele slednje prinese rezultat in nagrado. Zato pa je Ronaldo samo eden in jaz bi z veseljem zamenjala z njim in nabijala žogo 18 ur na dan za njegovo plačo (bodimo realni, najmanj 6 jih rabim za spanje in hranjenje), pa čeprav jo on lahko samo 2h/dan. Če ne bom na igrišču, takrat ko je to važno, pokazala več on njega, ga pač ne morem nadomestiti in tega nihče razen mene ne bo želel. Odoh ja nazaj delat tisto za kar sem sposobna in j*ga, če to zmore še vsak ta drug, pač ne bom baš nekaj dobro plačana za to - ker me lahko vsak, ki bo NAredil enako kot jaz, nadomesti in teh je toliko, da mi zbijajo ceno.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
lej če si tepec si pač tepec in ne boš dojel, tudi če je narisano

100x sem ti povedal, da nočem živet od sociale ampak od svojega dela.

In si sam odgovoril, da obstajajo manj sposobni. Edini problem je, ker bi jih ti očitno tudi nagradil enako kot bolj sposobne. Zakaj jaz ne dobim 100 miljonov za tri leta, čeprav nisem talentiran za fuzbal?

In nehaj že enkrat vmešat tiste na socialni. Socialna je komaj zadost za burek in jim je nihče ne oporeka.