Repliciram kot avtorju teme. A ti misliš, da zaradi teh transferjev nočemo delat? Nočemo delat, ker smo napol lenuhi. Ne glede na to kako se bo nekdo vpiknil v tale post je to živa resnica in ne glede na to za kako priden in marljiv narod se imamo! Koliko ljudi poznaš, ki se pretegne na šihtu? Ja jaz praktično nobenega. Ti to kaj pove? Vsi govorijo ne morejo me plačat toliko kolikor malo lahko naredim. Ta stavek bi pomoje lahko še v himno vkomponiral, tko popularen je. A pa kdo kaj naredi, da bi dobil več, če ima tako željo? Preluštn nam je, vsaj veliki večini še vedno in navajeni smo na več luksuza kot si upamo sami priznat.
Za pumpat socialo pa moraš biti človek, zame je to gnil človek, če na veliko izkoriščaš sistem. Enostavno, da visiš doma in životariš na račun sociale. Je ni sociale, ki bi me zadržala doma na kavču. Socialce magar pobirat pasje dreke za nek drobiž, preostanek denarja pa res pomoči potrebnim, bolanim otrokom, invalidom za oskrbo. Ampak sistem je tak kot je zaradi nas, družbe, ki živimo v tej majhni kuri. Mi smo si postavili tak sistem in samo mi ga lahko zbrišemo.
Aja, pa hecno je, da vsaj slovenci na veliko gledamo kako nekdo lagano živi od sociale medtem ko ti revež moraš bit pa 8 ur na netu za kompom na bednem šihtu. A pa kdo vidi koga, ki je garal in spodobno uspel? Ne, tistmu je treba pa vsaj pol pobrat, ker je nakradel, neki so moral na veliko mutit, normalno ne more tko bit. Še bolj zastrašujoče pa je, da je večina točno takih, tko mislečih in se jim to ne zdi nič narobe. Vse to pa izvira iz družbe in vzgoje. Pa sem bil sam isti, vedno manj, še vedno pa kdaj zaidem na temno stran.