Sneg 2013/2014

jest5

Guru
18. avg 2007
26.117
-8.788
113
Sej ne, da je tole šele predjed.
Kje je šele ciklon...
msgirsateulatest.jpg

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Popoldne naj bi snežilo nekako od Postojne/ NM proti severu, samo bodo padavine na V koncu bolj kot ne šibke, Z in SZ pa bo zasipavalo.
Čez noč in jutri čez dan, pa bo dež napredoval proti severu

Recimo LJ bo v dežju enkrat jutri dopoldne, kdaj točno, je pa odvisno od intenzitete padavin.
untitled.jpg

Na temu grafu kaže, da se bo meja sneženja dvignila na 2000 metrov nad LJ?
crazy1.gif

In to do konca sobote?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.117
-8.788
113
Meja sneženja bo nižje, koliko nižje pa odvisno od moči padavin. Verjetn nekje med 1000-1500m.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To itak, da ni meja ravno na nuli. Ampak 1500 oz. 1000 je zelo grda napoved.
jezen.gif

Kje najdem to stran, bi pogledal še malo za kraje proti zahodu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
450
83
Mal off: močno sneži, cesta zasnežena, mimo mene pa se pripelje poštar na mopedu
confused-1.gif

A so šefi na pošti totalni retardiranci?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Mal off: močno sneži, cesta zasnežena, mimo mene pa se pripelje poštar na mopedu
confused-1.gif

Eh, Car je pač CAR.
cool-1.gif

Kakorkoli, pri nas je total 10 cm snega. Res ga pa trenutno kar dobro meče, takemu snegu v tržiškem koncu pravimo "tazapadn".
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.117
-8.788
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Proti V bo se nižala, tako pravijo Avstrijci. Petek in sobota dež s snegom. Nedelja sneg.
Avstrijci pravijo za Avstrijo. Pri nas na V bo v višinah prav lepo toplo.

Citat:
Uporabnik pediater pravi:
To itak, da ni meja ravno na nuli. Ampak 1500 oz. 1000 je zelo grda napoved.
jezen.gif

Kje najdem to stran, bi pogledal še malo za kraje proti zahodu.
tukaj
(če ne odpre direkt, greš modelska napoved-časovni presek-temperatura in r. vlaga)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
confused-1.gif

Kje pa ti živiš? Tako pač je, kako pa naj raznosijo pošto? Za posladek ti pa povem, da če v teh razmerah z mopedom padeš in se poškoduješ, moraš za priznanje 100% bolniške poklicati policijo, da ti da kazen, ker nisi vožnje prilagodil razmeram na cesti...
stupid-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.633
2.412
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Proti V bo se nižala, tako pravijo Avstrijci. Petek in sobota dež s snegom. Nedelja sneg.
Avstrijci pravijo za Avstrijo. Pri nas na V bo v višinah prav lepo toplo.

Gledam napoved za JV štajerske to smo mi. Pustma to, vem da bo toplo od Gradca na sever , na jug pa bo ostalo mrzlo zato bo baje poledica.

Na Mariborskem pohorju (Areh) bo sneg ali dež čez vikend, to me bolj zanima?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
confused-1.gif

A bi mu ratrak morali dati?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Nekaj me zanima... V čem je point, da imajo odgovorni pluge dvignjene, solijo pa na polne? Na cesti pa veliko bolj in manj mokre žlufarce (plundre)... A ni boljše, da potisnejo plundro na stran, pa solijo... Bo cesta 1 2 3 kopna.
Meni nesplužena cesta ni problem, problem pa so seronje, ki si ne upajo peljat več kot pa 20 km/h.

Za popizdit.
cry12bpy.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Prišel ravno iz Kranja. snega je manj kot v Lubljani, sipa ga pa na polno. Se pa je malo ogrelo, tako da gre nekaj na pol med ledinim dežjm in snegom. Cesta je spložena solidno, ampak vseeno orenk drsi. samo na tej relaciji sem srečal dva obrnjena avtomobila: eno ženksi je to uspelo prav na razcepu obvoznica-gorenjska (je kar sedela v avtu na prehitevalnem pasu, obrnjena za 180 stopinj in čakala) drugi pa je bil (itak) beli kurirski Clio (cityexpress ali podobno). Aja, pa en doblo (možno da hrvat) je izvozu brdo monitral verige in bo očitno tako kruzal po ljubljani.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Ah ja, zimske radosti...v snegu je pa hitro res hitro prehitro, Winter 1 - BMW owners 0
uf-1.gif

Še dobro, da je že nekaj let betonska škarfa drugače bi lahko precej nizko pristal, sicer je pa vhod takoj za vogalom
grims-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
samo na tej relaciji sem srečal dva obrnjena avtomobila: eno ženksi je to uspelo prav na razcepu obvoznica-gorenjska (je kar sedela v avtu na prehitevalnem pasu, obrnjena za 180 stopinj in čakala)

Lol, kaj je pa čakala? Avtovleko, da jo obrne nazaj za pravilno smer vožnje ali je bil avto tako razbit, da ni bil več vozen?

@Sergio81 - Ja vem ja, pa ta model tudi to ve..je lokalc, živeč v hiši par sto metrov stran, v Topolah
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
ksz

Nekaj me zanima... V čem je point, da imajo odgovorni pluge dvignjene, solijo pa na polne? Na cesti pa veliko bolj in manj mokre žlufarce (plundre)... A ni boljše, da potisnejo plundro na stran, pa solijo... Bo cesta 1 2 3 kopna.
Meni nesplužena cesta ni problem, problem pa so seronje, ki si ne upajo peljat več kot pa 20 km/h.

Za popizdit.
cry12bpy.gif

Mogoče jim naročijo: ''ta odsek posipaj'' in če bi plužil ter zraven mogoče plug uničil ali kak pokrov kanalizacije, bi bil to njegov problem.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz sem tudi pomislil na to, da je to zato, da ne bi bilo kake škode na plugu ali pa na vozišču...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
samo na tej relaciji sem srečal dva obrnjena avtomobila: eno ženksi je to uspelo prav na razcepu obvoznica-gorenjska (je kar sedela v avtu na prehitevalnem pasu, obrnjena za 180 stopinj in čakala)

Lol, kaj je pa čakala? Avtovleko, da jo obrne nazaj za pravilno smer vožnje ali je bil avto tako razbit, da ni bil več vozen?

Avto je bil cel (morda malo butnjen od ograje). Glede okamenel izraz na obrazu bi rekel da se je še pobirala (od šoka).