Smrt novorojenčka - forumi

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Danes me zanima predvsem to, kaj delala patronažna in csd...... Kolikor vem so posvetovalnice in obiski na domu...

a gledajo u luft?

Patronažna je povezana s pediatrijo. Nihče te ne sili, da jo uporabiš. CSD pa sploh ne bom komentiral.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Poskusi enkrat za spremembo pred oddanim komentarjem prebrat vsaj uvodni post na obeh linkih. Dovolj bi bilo že da bi ga preletel, pa ne bi spraševal takih zadev.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Danes me zanima predvsem to, kaj delala patronažna in csd...... Kolikor vem so posvetovalnice in obiski na domu...

a gledajo u luft?

Otrok naj namreč po poročanju Radia Krka sploh ne bi imel zdravniškega kartona oziroma zdravstvene kartice, kar pomeni, da ni bil vpisan v knjigo rojstev. Njegova starša pa naj bi imela še pet otrok.

confused-1.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Glede na še eno sosednjo temo tam je mogoče sklepati, da gre za istega dojenčka. Ravno tako sklepam, da je tista uporabnica s pomočjo moderatorja prijavila zanemarjanje.

Vsekakor pa so za smrt dojenčka odgovorni njegovi starši in je neprimerno prelagati to odgovornost na tisto uporabnico/prijateljico. Vprašanje je, kdaj je izvedela za zadevo. Vsaj tistih par dni, ko je kolebala po forumu, za dojenčka verjetno ni bilo odločilnih.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.620
1.311
113
na forumu piše da je obvestila.... samo da je to v drugi temi omenla

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.363
7.097
113
pri taščici
Aha ok.
Ce ti starsi niso okvirji, potem so slabsi kot okvirji.
Tu mislim predvsem na socializacijo.
Me zanima kaksno bo ukrepanje uradnih institucij. Spet ne bo nihce nic kriv, ker ni bil obvescen, ni zadolzen.....
So starsi oddali vlogo za otroski dodatek ali so se tudi temu odpovedali?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ...moje mnenje je, da se raje brigajte za sebe...kaj se dogaja drugje me ne briga...smrt je del vsakdanjika, dokler ni iz moje druzine me ne gane...treba pa je take nezrele osebke, ki povzrocijo smrt kaznovat.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
zaradi tega ker obstaja moznost, da neuravnovesen osebek naredi kaj tudi moji druzini..evo zaradi tega...

I

Izbrisan uporabnik #488

No pa imamo primer, da je otrok umrl zaradi biotrenda neumnih staršev.

Folku se je že čisto spipalo kako delajo z deco zaradi nekih idelogij/religij, da pa mu zaradi tega še jesti ne da, pa je katastrofa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.128
6.331
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:

a gledajo u luft?

Patronažna pride na obisk teden dni in 14 dni po rojstvu. Očitno je dete takrat še kazalao normalno razvojno stopnjo. Namen patronaža je oskrba dojenčka na domu, da ga pripravi za nadaljnje življenje (čiščenje popkovnice, prvo kopanje itd...) Kasnejša skrb, kam bodo otroka vozili k pediatru je skrb staršev.

Sicer pa če otrok ni bil vpisan v knjigo rojstev, potem sta rodila doma, kar pomeni da jih patronaža sploh ni obiskala.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Folku se je že čisto spipalo kako delajo z deco zaradi nekih idelogij/religij, da pa mu zaradi tega še jesti ne da, pa je katastrofa.
Ampak čudno tole, 10 mesecev dokler je otrok doma stradal je bil vsaj živ, ko so ga pa pripeljali v bolnišnico v oskrbo je pa takoj umrl.

Tako da se jest sprašujem, ali je bilo zdravljenje ustrezno????

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.363
7.097
113
pri taščici
Sintic; zakaj so ga sploh peljali k zdravniku, ce jim ne zaupajo. Doma ga naj imajo, cajtajo ga naj s cajcki plevelov. Ce pa to ne bi bilo uspesno ga naj se na skrivaj zagrebejo-kot so ga rodili(sarkazem, da ne bo kdo v luft skocil). Sicer pa je v tej zgodbi prevec nepoznanih dejstev (baba cula)da bi karkoli obtozeval, kaj sele sodil.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ampak čudno tole, 10 mesecev dokler je otrok doma stradal je bil vsaj živ, ko so ga pa pripeljali v bolnišnico v oskrbo je pa takoj umrl.

Jaz se pa sprašujem, zakaj so ga sploh pripeljali v bolnišnico, če zavračajo medicino? Mar bi ga probali pozdraviti z živo vodo in tavžentrožo, pa bi bil morda še živ.
bonk.gif

Kako so lahko nekateri tako zaslepljeni?
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

de.bil

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Verjetno si zelo osamljen s temi mislimi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

bonk.gif
Raje se vprašaj zakaj so ga v bolnišnico pripeljali.

To je pametovanje staršev, ko pa je prepozno pa jokajo po bolnišnicah in potem še obtožujejo zdravnike.

Pa tistih 10. mesece... ja, doma je bil živ, ampak kako? klinično? saj pa vidiš da je bil čisto shiran, verjetno ni bil ne vem kako živ doma...