Smo že kot Izrael?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.671
2.412
113
Pomurje
Edino pravilno, da se kontrolira promet, predvsem tranzit.

Ko prideš čez Šentilj v Avstrijo ti takoj naredijo "tehničnega", edino svoje spuščajo naprej brez kontrole prometne in vozniške.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sem bil že xkrat v Avstriji, samo enkrat doživel preusmeritev čez pumpo, ampak so samo gledali vinjete, ne pa zganjali cele drame in povzročali zastoje.

Pa preden se gredo 'avstrijo' naj še plače dvignejo na njihovo raven.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Jaz sem se tudi pred leti dnevno vozil po Avstriji, pa sem tako kontrolo videl točno enkrat v 10 mesecih.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
In kako kontrola na počivališču vpliva na uporabo telefona med vožnjo?
Imajo satelitski posnetek zadnjih 10 kilometrov vožnje vsakega ustavljenega?
Zažugajo vsakemu "da ne bi v prihodnje telefona med vožnjo uporabili" ?

Red? Sem 110% za.
Zadeva je enostavna, kot pasulj. En policist z nadvoza fotografira telefonista, na počivališču ga pa opizdijo s položnico. Ni enostavno? No, zakaj sem pako proti telefonistom -prejšnji teden sem v krišču imel zeleno (peljal sem naravnost). Iz navade, še pogledam levo in desno, kar je preprečilo trk. Namreč z desne je pripeljala Corsa in direkt skozi rdečo. Punčara s telefonom na svinjskem uhlju.... Poglej -da se zelo zmanjšati število telefonistov za volanom.
Pa so to včeraj dejansko počeli? Koliko "telefonistov" so ujeli?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
KSZ
Kaj pa če so dejansko kej resnega pregledovali? Celih par minut so ti vzel...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Jaz sem se tudi pred leti dnevno vozil po Avstriji, pa sem tako kontrolo videl točno enkrat v 10 mesecih.
Jaz sem v Avstriji dvakrat doživel tako zaprto avtocesto, enkrat so vinjete kontrolirali - skupaj z italijanskimi karabinjerji, enkrat pa so večja vozila speljali preko tehtalne postaje. Pa se vozim po Avstriji največ 3x letno. Torej statistično gledano je Izrael preko Karavank, ne pa tukaj.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kje si se pa vozil, dva kilometra cez mejo? Skoraj vsak dan sem v avstriji in to po celi in ja kontrole takega tipa so prakticno vsakodnevno na sporedu in to ob vseh mogocih in nemogocih urah.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
ON:

Mene take zadeve ne iritirajo, ravno nasprotno - podpiram
wink-1.gif

OFF: Men gre mestno redarstvo na organ, postavijo se na take hinavske lokacije ki sploh niso razlog umirjanja prometa, ampak kasiranja
jezen.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Vsekakor se mi zdi prav, da kontrola zajame vse udeležence, ki so v nekem trenutku na cesti. Na strani policije je, da to ne povzroča zastojev. Kolega je že pred več 10-imi leti pravil, kako je zgledala kontrola alkohola na švedski avtocesti. Vsi dol čez počivališče, razporedili so se v cca 10 kolon, potem pa vsak frulico, pihne in na svidenje. Nekaj minut pribitka na poti. Nobenega zgubljanja časa z nekim pisanjem (za tiste, ki so imeli 0.0). Ni opazil, da bi kdo obstal. Pri nas bi verjetno šlo malo počasneje, ker bi morali imeti posebej cone za obravnavo kršiteljev. Ampak samo na ta način zagotoviš spoštovanje nekega predpisa, če je to res potrebno...
Pri nas je logika, da te praktično ne more skoraj noben ujet pri kršitvi, ampak če sem naredil prekršek, me bodo "slekli". Plačal bom še za vseh 10000, kijih niso ujeli. Po mojem je ta odnos napačen. Če je nekaj nevarno, potem bi moral biti tak način kontrole, da te vsaj v enem odstotku kršitev ujamejo in razumno kaznujejo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
pepe

sam sem že večkrat nabasal na takale kontrole na AC. ali so se postavili pri čelni cestniniski postaji in obdelali vse voznike (to so naredil tudi sedaj za martinovo in tudi 10 let nazaj...) ali pa obvoz preko počivališča...

nič novega. pjane že dobro preganjajo.

telefoniste in dirkače pa bolj pri miru pustijo
wink-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
KSZ
Kaj pa če so dejansko kej resnega pregledovali? Celih par minut so ti vzel...
Kaj pa če je Jankoviæ vse te milijone zaslužil legalno?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:nič novega. pjane že dobro preganjajo.
Dovolj te za nek prekršek preganjajo, če imaš večjo verjetnost, da te ustavijo in odkrijejo kot da te ne. Pri nas so bolj ustrahovalne akcije. Kazni pa so tako ali tako samo ustrahovalne in pretirane, ne pa vzgojne.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
prejšnji teden sem šel iz Dunaja in sem na bencinski tam kjer se že začne klanec tankal.Na izhodu iz bencinske še na počivališču me je ustavila policijska kontrola ,čez katero so šli vsi iz bencinske in gotilen oz restavracije ob AC.
Nič pretresljivega samo vozniško in prometno .Moram pa reči ,da je bila že noč okoli 10 ure zvečer...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.455
5.040
113
Evo, rezultat kontrole na avtocesti... na tak rigorozen način se prestraši tiste kršitelje ki mislijo da se bodo že izognili,
zapora ceste in preusmeritev je super varianta, to bi se moralo početi tudi izven avtocest... malo težje ampak tudi
bi zajeli dosti kršiteljev...

Kontrola ravbarkomanda

Žal smo ljudje taki, da če nas oreng ne štrafajo, se ne spremenimo, dokler se da švercat z mejhnim rizikom, bomo kar poskusili...

Kje smo se to naučili? Ja v bivši jugi je bilo treba švercat če si hotel kaj več zaslužit, hvala super socializmu!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
ampak avte so našli PRED tem nadzorom.

važno da se lovi pjančke a ne? ko te pa radar nekje kjer ti mislš da ni smisla čopne so pa inkasantje;) jao jao

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.272
346
83
Jaz sem se tudi že spraševal. Enkrat bo eden pičil naravnost čez tisto "umetno" delo na cesti, se ubil, pol bodo pa videli štalo. Saj se da tudi kje drugje postavit kot narediti umetno delo na cesti (pol bodo pa še brzino merili:), da bo efekt še večji.