Smo res tako nizko padli....

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Ne vem, ker se s "pljuvači" ne ukvarjam dosti.
Vsekakor pa menim, da je tisti, ki zahteva spoštovanje, na dobri poti, da si ga ne bo pridobil.
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Še enkrat, ker vidim, da ti ni jasno:

100 ljudi, 100 okusov. Ne moreš trdit, da če pa narediš ne vem kakšen ohoho carpacio na nevem kakšni olala podlagi, da je pa zdaj to toliko bolje od praženega krompirja. Mogoče tebi, meni recimo pač ne. Grem na kosilo raje v tapravo domačo gostilno kot v JB (poznam, sem bil že tam, nič nekaj hudo uau, pa še lačen greš ven).

Visoka kulinarika je umetnost, ne pa klasična prehrana. Tudi povprečen Janez in Micka pač ne hodita v galerijo gledat zmaličene kipe, ker za to ne vidita potrebe. Pri umetnosti pač moraš biti vajen tudi kritike - če daš svojo stvaritev na ogled oz. pokušnjo, potem moraš biti na to pripravljen. In če predvajaš opero na gasilski veselici, bodi pripravljen na žvižge.
Saj to je to. 95% tistih, ki so tako glasni pri kritiki in oh on sploh pljuvanju sploh NE VEDO KAJ JE CARPACIO oz. ga v življenju niso jedli v tisti restavraciji, ki jo kritizirajo.
To ni problem, dokler je takih lolekov nekaj in jih družba sama izloči, saj vedo, da nimajo pojma. Problem nastane, ko to postane prevladujoč vzorec obnašanja DRUŽBE (z mediji na čelu) in potem seveda marsikdo v Sloveniji posluša gnoj od vsake čistilke, ki ima 5 minut časa, v tujini pa morda pobira priznanja in posel. Ni čudno, da potem večina uspešnih spoka iz Slovenije. To ti je isto kot sedaj, ko je v mislih ljudstva beseda podjetnik postala psovka. In žal je to prisotno na vseh področjih, bi napisal par primerov, ki so se meni zgodili, ampak ne sodi v to debato. V glavnem, ko je družbeno sprejemljivo in tudi se poriva naprej, da čistilka ve o nečem več kot dejansko uspešen človek na tem področju je to po mojem znak, da je družba padla zelo nizko.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sem pač izpostavil to področje. JBG. Noben umetnik ne zahteva da ga vsi razumejo in spoštujejo. A ravno folk, ki pljuva in negativno komentira, kjer le lahko, bi pa rad ravno to. Pa kar si napisal potem tukaj res obvelja. To je pa moje mnenje.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Še enkrat, ker vidim, da ti ni jasno:

100 ljudi, 100 okusov. Ne moreš trdit, da če pa narediš ne vem kakšen ohoho carpacio na nevem kakšni olala podlagi, da je pa zdaj to toliko bolje od praženega krompirja. Mogoče tebi, meni recimo pač ne. Grem na kosilo raje v tapravo domačo gostilno kot v JB (poznam, sem bil že tam, nič nekaj hudo uau, pa še lačen greš ven).

Visoka kulinarika je umetnost, ne pa klasična prehrana. Tudi povprečen Janez in Micka pač ne hodita v galerijo gledat zmaličene kipe, ker za to ne vidita potrebe. Pri umetnosti pač moraš biti vajen tudi kritike - če daš svojo stvaritev na ogled oz. pokušnjo, potem moraš biti na to pripravljen. In če predvajaš opero na gasilski veselici, bodi pripravljen na žvižge.

Klasična prehrana Keber???

To kar ponuja marsikateri "obrat za prehranjevanje" ni vredno besede hrana. Na žalost veliko ljudi sploh ne zna več kuhat, da bi lahko ocenjevali karkoli. Niti nima več razvitega čuta za uživanje hrane, kot take. To da se jim potem še razvije odpor do vsega neznanega je samoumevno in opravičljivo, a ne? Pa ne bi bilo potrebno da je tako. Cena oz. vrhunska kulinarika s svojo ceno sploh ni faktor. Vsakemu trgovcu se pusti, da prodaja dobesedno "crap" od hrane. Celo dobro kranjsko, ki jo rad daješ za zgled, boš kar težko našel. O tem govorim. Potem ni čudno da je kot je.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ti maš itak vse s božjim blagoslovom izboljšano.
cool-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej praviš, da negativno ocenjevanje visoke kulinarike po tvoje ni sprejemljivo? Zakaj pa nekdo, ki je dal 13 evrov za pokušino, ne bi smel negativno ocenjevati? In kdo (razen tebe in še parih) trdi, da je tisto sploh vredno 13 evrov?

Jaz sem daleč od pristaša falange dunajcev in praženega (dejansko vedno naročim kaj drugega, če se le da), ampak treba si je priznati, da je kulinarika (visoka ali množična) več ali manj čisto osebna preferenca. In če ti daš visoko kulinariko ocenjevati navadnemu človeku, ki mu je do carpacciov ravno toliko kot meni do kofeta, potem ne pričakuj pohval za vsakim vogalom. A zato, ker si kao znan kuhar, bi se pa ti morali samo klanjati? Kdo pa trdi, da so tvoje reči res tako vrhunske? Ti? Ne, vsake oči imajo svojega malarja. In tvoj malar ima pač drugačne kot moj. Zato se pač sprijazni, če daš umetnijo pokazati na plan, bodi pripravljen na kritike. Zate neutemeljene, za koga drugega pač utemeljene. Jaz osebno, navdušenec nad juhami, sem najboljšo govejo vseh časov jedel v ulični restavraciji v Saigonu - ne, tudi stara mama ni naredila tako dobre. T.i. vrhunska kulinarika pa je pri meni precej pogosto postregla z razočaranjem, še posebej takrat, ko nisem plačal, s tem si lahko nekoliko bolj neodvisno kritičen. Če greš v Jurmana, vsaj veš približno, kaj boš jedel.

In tudi sicer, nije žvaka za seljaka. Velja tudi tukaj. Če sam daješ seljaku žvako, si sam kriv, če ti jo je ven pljunil.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Dobro veš, da govorim o de facto pljuvanju zaradi tega, ker se govori o presežku. Pokaži mi slo. chefa, ki se sam ven meče in hvali......tisti, ki takoj najdete razlage, kot si jo sam, ste samo prezrli osnovno poanto teme. Drugače imate jasno prav, ampak pri nas je evidentno, da se takoj zanerga, če nekaj izstopa. Zato pa smo majhni........žal. Tukaj žvake seljaku ni niti od daleč nihče pokazal, ko je ta že vpil, da je zanič. Žal je tako.

Za tisto govejo juho pa pet pik tudi od mene in se strinjam s tvoijm zapisanim. Jaz je sicer v Vietnamu še nisem jedel, sem pa dobil recept od vietnamke, ki je slučajno nakupovala v isti trgovini v Ljubljani. Skuhal sem jo doma in je bila top šit. Kakšna mora bit šele tam si pa lahko zaenkrat samo predstavljam.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Tisti ki se mislite it masiranje z twinmanom si prej omislite weber rostilj da boste imeli sploh kaksne reference ker drugace nimate pojma in je brezveze da se ven mecete s tenstanim krompirjem in dunajcem ker samo nakazujete da neveste kaj je weber rostilj.

Aja pa kaksne gstar kavbojke vam tudi nebi narobe hodile pri vmesavanju v take debate.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.937
113
v lokalni ostariji
Notranjc, tako prodajalno (BREZ! trgovca) imamo v sloveniji... v študi stoji hiška, notri je zelenjava in "prašiček"... lastnik je moj znanec;) zadeva funkcionira.

Drugače pa Presneto vrhunska kulinarika kjer fjužn okusov razume samo peščica in ko poješ porcijo za 40€ si lačen...
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Mislim da sploh ne dojame noben kaj hoče twinman povedat. On hoče samo povedat da se čist preveč pluva. Ampak tko pač je. Jaz osebno ne morem ocenjevati ker men je vrhunec kulinarike mrzla rižota in rare zrezek s soljo in poprom.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Dojamemo kaj hoče povedati. Samo na njegovo žalost nam to dopoveduje na napačen način-je zelo podoben pljuvalcem, katere kritizira.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
In če bi napisal samo "preveč se pljuva po vrhunski slovenski kulinariki, kaj menite?" bi po tvoje dobil kaj drugačne odgovore? Lahko tudi tako poizkusim, ko bom mel naslednjič kaj za napisat......
Za moje pojme je namreč nespoštovanje do znanja, dela in uspeha znak, da smo precej nizko padli. Ker je kar podobno tudi na drugih področjih, je precej vseeno ali bi načel temo o kateremkoli drugem poklicu.
 
Nazadnje urejeno:

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Mogoče je težava v tem, da nekoliko preveč posplošuješ, da izrekaš neke trditve in jih naslavljaš na vse po vrsti, na celotno družbo.

Sicer ti dam pa prav, preveč je šimfanja vsega po vrsti. Je pa tudi res, da gre meni osebno pri kreacijah, doživetjih, fjužnu okusov in podobnih marketinških trikih malce na smeh. Podobno kot pri Webrovi akademiji.
uf-1.gif
 

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Za moje pojme je namreč nespoštovanje do znanja, dela in uspeha znak, da smo precej nizko padli. Ker je kar podobno tudi na drugih področjih, je precej vseeno ali bi načel temo o kateremkoli drugem poklicu.
JBG, je bilo povedano že nekajkrat - kuhanje ni znanost, okus pa temelji na umetnih postulatih, saj 'dobre hrane' ni mogoče opisati s fizikalnimi veličinami. Poleg tega je v 'top shit' kulinariki tako kot povsod 99 odstotkov reklame - če boš JB-jeva jetrca postregelčez cesto v 'restavraciji' Aga Kebabci, kar naenkrat izgubijo okus.

Zame osebno so filmi Davida Lyncha super, večini ljudi so pa bedasti - in meni pač visi dol.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
... Z twinmanom

smirk-1.gif


Za kavbojke ne skrbi.

Pejt raj mal driftat na Rudnik - so dolgi večeri.

Ne bit uzaljen zdej ce se clovek mal poheca sej mu drugega ne preostane ce pa sam dunajce natepava
priden.gif
 
Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Se ti bereš? V eni temi se jokaš in pljuvaš čez tiste kateri mislijo drugače, oziroma jim dol visi za tako kuhinju, v drugi temi pa si glavni pri pljuvanju
bonk.gif

Sedaj pa še preberi kaj si napisal, potem pa pametuj!

Horse Burger, se ni oglaševal kot pravi hamburger. So postavili svoj standard in okuse in rasturajo (no pleske ne jem) z žrebičkom in mesnim sirom. Hood pa ni pravi hamburger. Vse skup je ena kolobocija. Kruh ni pravi, mesa se ne čuti pod težo omake. Če jem classic burger narejen iz petih sestavin pa čutim sam omako..... WTF?