Torej praviš, da negativno ocenjevanje visoke kulinarike po tvoje ni sprejemljivo? Zakaj pa nekdo, ki je dal 13 evrov za pokušino, ne bi smel negativno ocenjevati? In kdo (razen tebe in še parih) trdi, da je tisto sploh vredno 13 evrov?
Jaz sem daleč od pristaša falange dunajcev in praženega (dejansko vedno naročim kaj drugega, če se le da), ampak treba si je priznati, da je kulinarika (visoka ali množična) več ali manj čisto osebna preferenca. In če ti daš visoko kulinariko ocenjevati navadnemu človeku, ki mu je do carpacciov ravno toliko kot meni do kofeta, potem ne pričakuj pohval za vsakim vogalom. A zato, ker si kao znan kuhar, bi se pa ti morali samo klanjati? Kdo pa trdi, da so tvoje reči res tako vrhunske? Ti? Ne, vsake oči imajo svojega malarja. In tvoj malar ima pač drugačne kot moj. Zato se pač sprijazni, če daš umetnijo pokazati na plan, bodi pripravljen na kritike. Zate neutemeljene, za koga drugega pač utemeljene. Jaz osebno, navdušenec nad juhami, sem najboljšo govejo vseh časov jedel v ulični restavraciji v Saigonu - ne, tudi stara mama ni naredila tako dobre. T.i. vrhunska kulinarika pa je pri meni precej pogosto postregla z razočaranjem, še posebej takrat, ko nisem plačal, s tem si lahko nekoliko bolj neodvisno kritičen. Če greš v Jurmana, vsaj veš približno, kaj boš jedel.
In tudi sicer, nije žvaka za seljaka. Velja tudi tukaj. Če sam daješ seljaku žvako, si sam kriv, če ti jo je ven pljunil.