Služba in stalno prebivališče - kdo ve

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ðizs, kaj sem jaz zamudil, ko sem se marsikdaj peljal 120 km daleč od babe na šiht.
bonk.gif

Mi bi pripadel tudi dodatek za nočno delo, ker sem se vstal ob 04.30?
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko sicer pri svojemu delodajalcu vprašaš, kaka pravila imajo glede tega. (ni namreč nujno, da se do črke držijo zakona, posebej če je zakon itak nejasen)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.554
7.069
113
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Do službe imam 5 kilometrov ter dobim cca 30EUR potnih stroškov. Občasno prespim pri punci in če grem od nje v službo imam do službe malo več kot 15 kilometrov. Kako je potem s tem, sem upravičen potem do višjih potnih stroškov (cca 90EUR)?

V katerem zakonu točno je naslednje pisalo, ne vem več, ker sem pozabila, sem pa našla, ko je mene nekaj podobnega zanimalo. pravilo je, da moraš tekom delovnega tedna vsaj 3x spati tam, od koder uveljavljaš potne stroške. S stalnega prebivališča do službe je bilo pri meni cca 25km, vendar sem živela pri fantu, ki je bil oddaljen 75km od moje službe. Pri njem sem zato prijavila začasno prebivališče in uveljavljala potne stroške od tam. Papir o začasnem prebivališču seveda mora biti. Zdaj, ker je bilo pri meni to res, se mi je fržmagalo, če bi mi poslali koga preverjati, kjer spim. če se zmišljuješ in obstaja verjetnost, da gre firma preverjati, se pa že vprašaš, če se splača.