se pravi najemnina jidva je enako stala kot sta dobila za potne? Potne sta zapravila, plača jima je ostala ... tu pa potnih nista dobila, pa sta od plače mogla dati za najemnino ...
Glej .. moja dela v KC, do tja ima 7km, tudi jaz delam, da imava denar, oba dobiva potne ... ona 90 eur jaz pa 60 eur (če delam vse dneve v tednu) ... s tem, da se ona vozi z mojim avtom, jaz pa z avtobusom .. šiht je le šiht, delo preko študenta še ni tak strogo ...
Enkrat sem računal, da nama samo 5 eur ostane od potnih, če samo njeno pot računava, kar ni nič v primerjavi bonusa ... 2-3 kilske kruhe.
Nama to res nič ne pomaga, ker živiva skupaj, daleč od šihta in najemnino v vsakem primeru moreva plačati.
Sicer sem jaz vzel primer če otroci staršev hodijo v službo 10-20km v eno smer ... živi pri starših, potne ima povrnjene, tako da mu ostane cela plača ... Če starši hodijo v službo na isto razdaljo, doma imajo kmetijo, gorice eno in drugo, kako pa naj ti ljudje živijo brez potnih ali da grejo nekam v stanovanje kjer bi plačevali najmanj 400 eur mesečno? 150eur bi mogli dati od plače, da zatankajo. in strošek jim je še vedno manjši, kot če bi nekje mogli plačevati najemnino.
Jaz vem kako je pri nama ... midva pač moreva v vsakem primeru plačevati tak za nafto kak za stanovanje, ker sva na samen in več nisva odvisna od staršev ... drugo je, če živiš pri starših, potem bi nama ostala cela plača, najemnine pa plačevala ne bi.