Slovenske avtoceste in neumni vozniki

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Še en primer pacienta kiga ne bom nikoli pozabil
hysterical-1.gif
se spuščamo po višnjegorskem klancu ...pacient po prehitevalnem končno pospeši preko 130 in ob vznožju klanca dohiti policisko vozilo ki na našo žalost vozi 120. Seveda pacient noče voziti prehitro in zmanjša hitrost na 120 da ne bi prehitel policaja in si s tem prislužil kazni

Če je to res, potlej je bil že itk v prekršku, ker je omejitev na višnjegorcu 100
tongue-1.gif
.

Jaz sem imel podoben primer, isto v smeri Grosuplje->Ivančna na višnjegorcu. Smo se pa ravno začeli vzpenjati,3 al 4-je avtomobili smo bili na prehitevalnem, nakar prvi dohiti policaja.Policaj sportski lagano lepo cca. 100-110, prvi se je pa krepko usral in bremzal.Ker je neki časa vozil vzporedno s policajem, mu je očitno dokurčilo, pa se je umaknil, mi 3je, ko smo še ostali, smo pa lepo prehitel policaja, pol pa po voznem pasu naprej.Policaj tud mrdnu ni... Ga je pa pol, po klancu dol policaj stisnu do podna, ker smo ga neki časa še lovil 150, pa ga nismo dohtel. No, jaz sm ga v Ivančni, ko je začel promet ustavljat pri izvozu iz AC in ko sm šu mim, se mi je samo smejal....
cool-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mene pogrejejo krjavli, ki se brezveze vozijo po prehitevalnem pasu in mi kradejo zalet, ki mi nadomešča manjek konjev. Je pa res, da me taki ki peljejo 130 nikdar ne jezijo, ker grem ponavadi počasneje, pri manjši brzini pa tudi cliotu ne manjka konjev v tisti hrib. Sicer pa grdo od tebe, če se voziš po prehitevalnem pasu, ko ne prehitevaš, pa tudi če se pelješ 130. Pa še dvakrat delaš prekršek
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.935
10.504
113
KSZ

Jaz se peljem ponavadi 140, 150 po prehitevalnem pasu in je yebem nikogar za mano. Že tak sva oba v prekršku in delam dobro delo zanj, ker bo radar mene ustavil, ne njega, samo ponavadi blendajo zadaj. Potem pokažem prst, če ne pomaga, pokažem smith&wesson, če tudi to ne pomaga, se umaknem na desno.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa kje mata ta ****** klanec?

Če se pelješ proti NM-ju. To je klanec iz smeri Lj-NM, cca. 2 km za izvozom za Grosuplje. Ko se začneš spuščati po klancu je pa odcep za Višnje Goro. Iz Lj-NM so dobri ovinki in se da hitr vozt, če je le suha cesta (ponavad so problemi, ko se kdo zaleti ravno za ovinkom-je blo že kr nekej dodatnih crashov zarad teh ovinkov), iz smeri NM-Lj pa ni tolk zanimiv, ker je večinoma ravn, ovinka sta pa samo 2, pa še tam je cesta 3-pasovna in leti do rdečega polja...
rolleyes-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
meni gredo na [censored] vsi ki vozijo po prehitevalnem.
Prehitevalni je za prehitet in potem se umaknit na desno, pa ni vazno ce vozis 130 ali 180 na uro.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
daj ne stiskaj takih pametnih. Pri 170 si po tvojem načinu lahko svetovni prvak v slalomu, ker bi taka bila namreč vožnja. Za koji qurac bi se moral vozit desno in skakat ven vsakih 100m, ko bi šleperja prehiteval in se potem vračal, če pa ni nobenega za mano in nobenega ne oviram
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
daj ne stiskaj takih pametnih. Pri 170 si po tvojem načinu lahko svetovni prvak v slalomu, ker bi taka bila namreč vožnja. Za koji qurac bi se moral vozit desno in skakat ven vsakih 100m, ko bi šleperja prehiteval in se potem vračal, če pa ni nobenega za mano in nobenega ne oviram
stupid-1.gif

če nisi sposoben z 170 zapeljat v 100 metrsko luknjo pol nisi sposoben 170 vozit

sam vozim po avtocesti hitreje kot večina pa sem vseeno ob vsaki priliki na desnem pasu... pol maš pa paciente, ki vozijo 120-130 po levem, na desnem nikjer nikogar, mu poblendaš, se ti umakne in takoj ko si mimo nazaj na levega... za take jaz ljubkovalno pravim, da majo abonma za levi pas..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz se umikam vedno na desni pas, tudi če ni nobenega za mano in nameravam prehiteti še koga pred mano. Pač meni to ni težko, večini pa je.
stupid-1.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Jest sn pa imel tako situacijo, da sn le vozu 110 do 120 po desnem pasu, bil kar frej, na levem pa se je delala zmeraj daljša kolona. No in posledično je kolona na levem dosegla mene.
V tem trenutku sn se pa začel sprasevat, ali naj naprej peljem z isto hitrostjo in "prehitevam po desni", ali se nej vzporedno z avti v koloni?
Kaj pravi CPP v tem primeru?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To je stalna praksa na obvoznic.

Jaz se poravnam z njimi v koloni, par metrov zadaj od dohitevanega vozila.
Največkrat sem pa tudi sam v koloni na levi.
confused-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
zadnje čase opažam da je na dolenskem kraku AC zelo popularno postalo voziti po prehitevalnem pasu 90-100 brez umikanja hitrejšim vozilom
jezen.gif
..... a imamo take paciente samo na našem koncu ali so tudi drugje po SLO

Ma taki debili so vseposod....
stupid-1.gif
Ravno včeraj sem se vozil po Italiji in Avstriji.....nikjer nobenga problema.....pa pridem v našo prelepo SLO tu pa je malo manjkalo, da nisem koga malo potisnil od odzadi. Kak me to raz_izdi, ko se folk pred tabo cijazi na prehitevalnem pasu.....pa se mu očitnoo zalepiš na rit in se prav po francosko noben ne umakne.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
The best je k gre Mađar z 40km/h prehitevat Makedonca k pele 33km/h pa rab ceu višnjegorski klanc pa še mal čez da gre mim
evil.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Folk, če je kriza zato je tu odstavni pas da se gre mim
evil.gif

...če ti ni škoda 500€+11 kt zaradi nepravilnega prehitevanja...
evil.gif

Jaz bi odstavnega uporabil samo v sili, če bi bil kak nalet, pa da nebi blo ne označen, al pa da bi se lih naredu nalet, pa bi ocenu, da nebi znesl ustavt... Drugač pa...
grims-1.gif