"Šlepanje" po avtocesti

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ne smeš zapeljati na avtocesto, s tem sem mislil ne
tongue-1.gif

Jaz niti pomislil nebi ,da me pride nekdo vlečt na avtocesto. Avtovleka in to je to. Ker se mi zdi, da je to precej preveč nevarno...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
AMZSjevci so kar fajn. Pokličeš, pridejo v dogledno hitrem času, tudi telefonski operaterji se trudijo (vsaj po mojih izkušnjah), da bi težavo rešili oziroma vsaj delno odpravili kar preko telefona (govorim za kakšne trivialne zadeve - recimo avto mi ne vžge - ste poskusili z rezervnim ključem? Je kontakt (recimo, če je šla baterija)? in podobno...).
Za fante same pohvale, članarino pa itak triglav časti
wink-1.gif
pa tudi če je ne bi, bi rade volje sam plačal.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Aha - torej, če se vozilo pokvari na avtocesti, ga lahko odšlepamo do najbližjega izvoza. Če se pokvari na kakšni drugi cesti, pa je vleka po avtocesti dovoljena le, če do najbližjega kraja, kjer je mogoče okvaro odpraviti, vodi le avtocesta/hitra cesta.

Pa še to brez potnika v vlečenem vozilu. A je voznik smatran kot potnik?

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ne bi rekel. Nekdo mora upravljati z vlečenim vozilom, razen v primeru, ko je prva prema na namenski prikolici in so na tleh le zadnje gume.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Za fante same pohvale, članarino pa itak triglav časti
wink-1.gif
pa tudi če je ne bi, bi rade volje sam plačal.

pa tudi če jo sam plačaš se splača. popusti na tehničnih, popusti na dosti stvari ki jih oni prodajajo. zastojn nastavitev luči in podobne zadeve. zastojn pomoč, zastojn vleka itd. meni se prakrično vsako leto povrne (res da mam družinsko članstvo ampak vseeno) so me šlepali v nedeljo na praznik ob 8 zvečer. naračunal mi je okoli 280€ da bi me prišlo vse skupaj če nebi bil član.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

zdej ne vem ali narobe razumem, ampak se mi zdi, da je večina spregledala, da zakon dovoljuje vleko "pokvarjenega tovornega vozila ali avtobusa". Zdej ne vem a ste tuki vsi busarji al kamijonđije, ampak avta po avtocesti očitno ne smeš šlepat.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
ksz

zdej ne vem ali narobe razumem, ampak se mi zdi, da je večina spregledala, da zakon dovoljuje vleko "pokvarjenega tovornega vozila ali avtobusa". Zdej ne vem a ste tuki vsi busarji al kamijonđije, ampak avta po avtocesti očitno ne smeš šlepat.

V nekaterih primerih ga lahko šlepaš. Včasih pomaga, če dobro prebereš stvari, pa je potem bolj jasno:

(2) Vleka pokvarjenega vozila je prepovedana na avtocesti in na cesti, rezervirani za motorna vozila.
(3) Če se dvosledno motorno vozilo pokvari na cesti iz prejšnjega odstavka, je vleka dovoljena le do najbližjega izvoza.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Ja, ampak dol nekako moraš? Če sta oba avtomobila primerno označena (vsi smerokazi, na zadnjem vozilu trikotnik, na vlečnem vozilu po možnosti tudi rotacijska luč) po mojem ni težav. Vendar kot omenjeno, le do prvega izvoza.

Trikotnik ni več potreben.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ni mi logično. Če je tko nevarno potem naj prepovejo tudi šoferja in uzakonijo šlepanje z vlečno službo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Malce off ampak še sedaj se spomnim dogodka, ko so se trija kolegi mrtvo pijani (razen šoferja) vračali iz kopra v lj in jim je crknil avto. Je prišla vleka, hotela naložit avto ampak glej ga zlomka - v kamionu je prostora le za dva potnika. Eden od kolegov je bil tako nabit da ga niso mogli zbudit in so ga pač zaklenili v avto (sedel je na sovoznikovem sedežu), avto naložili in se odpeljali proti ljubljani. No ta človek (zaklenjen v avtu) mi je naslednji dan z mešanimi občutki razlagal kako se je zbudil sredi vožnje, pogledal pred sebe in videl nek rumen zid (no v resnici je gledal v kabino kamiona). Prepričan da so že parkirani in da sta ga zato zaklenila v avto, se je mojster lepo odpel, odprl vrata.... No na srečo je na tej točki opazil da se okolica nekam čudno premika. Kaj se dogaja je dojel šele ko so avto razložili. Not je sedel do konca le zato, ker je mislil da je tako pijan da je bolje da ne hodi okrog (ni mu bilo jasno zakaj se vse premika če pa stojijo). No hvala bogu, da je bilo tako. Tista dva bebca ki sta to pustila (magar bi se ta trezen zadaj vozil) sta jih še kak mesec od vseh kolegov poslušala zaradi tega. Ne vem tudi kaj ni bilo jasno vozniku avto vleke....

ok sorry za offtopic - ampak tole pojasnjuje zakaj je bilo potrebno recimo izrecno prepovedat potnike v vlečenem vozilu itd...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ampak tole pojasnjuje zakaj je bilo potrebno recimo izrecno prepovedat potnike v vlečenem vozilu itd...

da prbitkov ni strah?
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Ne, da lahko bebca ki to dopusti (odnosno recimo amzs-jevca ki je vozil vleko) potem kaznujejo in mu naslednjic kaj takega ne pade na pamet.

Sej zadeva je komicna, samo ce bi pa tipo sredi AC "odsel na sprehod" dol z vleke in bi od njega ostal le se flek na vetrobranu šleparja pa zadeva ne bi bla vec tok smesna.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Kako je zdej s slepanjem po navadni cesti, torej imas lahko vlecno vrv, kako je pa z 4 smerniki, jih morata imeti obe vozili ai samo slepano vozilo? Trikotnik naj nebi bil potreben berem?
V slepanem vozilu mora biti deujoc motor al kako?

Nazadnje urejeno:

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
INKVIZITOR, da se bremzati z rocno, ampak to verjetno ne bi bilo vsec policajem... je pa zanimivo ja, cemu potem vlecna vrv?