Skurjena ročna?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako hudica da tega ne opazite? Pa saj ko predstavljate vas dobesedno nabija na volan? Ko je meni zmrznila rocna sem prvih 100m vedel da sem ga vsral.

TI pa še nisi imel dosti avtomobilov ali pa imaš 18 let. Disk/boben sistem zadaj ni pogojev, da čutiš, ko drsa disk.
Ko vozim imam zadaj neko zeleno L tablo.

Ce samo "drsa" se tudi segrel ne bo. Pravzaorav zadeva stalno drsa. Vsaj pri diskih. Ali obstajajo kakšno fedri ki vlečejo ploscice stran od diskov?
Pri bobnih so fedri ki vlecejo pakne skupaj, pri ploscicah pa se nisem videl fedrov.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
To jaro...zdej ne rabs gledat bremz nadalnjih 5let
cheer.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Saj bi bilo čudno, da bi po parih metrih vožnje z zategnjeno ročno bilo kaj narobe.

Tistim, ki je pa ročna zmrznila... pozimi se ponavadi ne zateguje ročne čez noč... če pa že parkiraš na klancu, pa raje kakšen polen pod gumo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kako pa je narejena avtomatska ročna pri novejših avtomobilih, ki se vedno zategne oz. kako, da ne zmrzne ta ročna?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kako pa je narejena avtomatska ročna pri novejših avtomobilih, ki se vedno zategne oz. kako, da ne zmrzne ta ročna?

Meni ni koli zmrznla ročna pri nobenem avtu, resda pa nisem vozil fička, imam pa sedaj že dve laguni ze el. ročno,
pa hudič tud noče zmrznt
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Najbolj problematični so bili oz. so bobni. S ploščicami običajno ni problemov.

Se pa tem zadevam izogneš enostavno na način da ne zategneš ročne
wink-1.gif
...ker je sila malo takih, ki parkirajo v klancu da jo res rabijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

pri električni ročni imam v prtljažniku metersko palčko/ključ, s katerim se nekje pod avtom nekaj sprosti. Samo bolj priporočajo obisk mehanika
crazy1.gif
Samo če zmrzne, pa vprašanje kaj zmrzne in če bi tist ključ kaj pomagal.
pa ne zategne se sama (ne vem, če se sploh pri katerme avtu), ampak se s pritiskom na gumb.
Rajš bi imel staro dobro ročko...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Najbolj problematični so bili oz. so bobni. S ploščicami običajno ni problemov.

Se pa tem zadevam izogneš enostavno na način da ne zategneš ročne
wink-1.gif
...ker je sila malo takih, ki parkirajo v klancu da jo res rabijo.

Ubistvu je zdravo rocno vsaj 1x vsake tolk podrajsat po bobnu (tedensko..na dva tedna)...ravno zato da zmigas mehanizem...podrajsas rjo dol iz bobna (pri disk/boben sistemu)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pri Citroenu C4 Picaso se rocna samodejno zategne, ko ugasnes avto, drugace je pa meni ze zmrznila rocna pri pol leta staremu avtu in sicer je zmrznila zajla in ne boben

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Pa saj v vecini pri.erov zmrzne zajla. Tudi v mojem. Potem ko je s starostjo preperela gumica/manseta na koncu bovdena in je voda prisla v bovden. Inzinirji pametni pa zajlo pripeljali od spodaj na zavore. Ce bi jo z vrha, ne bi voda priti v bovden. Zajlo novo pa le prodajo za kar lep znesek, ceprav ie samo nekaj gramov gumice na koncu fuč

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Ce bi namrec zmrznil boben oziroma celjust na disku, potem b imeli zamrznjeno zadevo tudi takoj po prvem (noznem) zaviranju. Pa teh primerov se nisem zasledil veliko.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Tudi jaz imam zajlo od spodaj gor do zavor. Itak, da voda steče noter in zmrzne. No, meni so menjali bovden pod garancijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Pri pol leta starem razumem, ko pa je zadeva stara 5+ let pa ti jo najbrz niti pri kiji ne menjajo vec, ampak je napisana v seznamu potrosnega materiala ("zavore").