Skurjena ročna?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Okoli 20 km se je prevozilo z "zategnjeno" ročno. Bila je rahlo zategnjena, kjer lučka še ni opozarjala. V glavnem, po končani vožnji so bile zadnje feltne segrete in smrdelo je od njih. 6.000 km nazaj pa so bile menjane zadnje ploščice in cilinder. Kaj bo potrebno menjati? Nimam občutka slabših zavor, me pa motijo zimske gume ob toplem vremenu, pa nimam pravega občutka...

Avto: Berlingo '07.

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Okoli 20 km se je prevozilo z "zategnjeno" ročno. Bila je rahlo zategnjena, kjer lučka še ni opozarjala. V glavnem, po končani vožnji so bile zadnje feltne segrete in smrdelo je od njih. 6.000 km nazaj pa so bile menjane zadnje ploščice in cilinder. Kaj bo potrebno menjati? Nimam občutka slabših zavor, me pa motijo zimske gume ob toplem vremenu, pa nimam pravega občutka...

Avto: Berlingo '07.

Olje v menjalniku?

a dela zavora ali ne, parkarat jo prebremzaj in mora delati...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ko se ohladi sprobaj zaviranje...med počasno vožnjo potegni ročno. Če enakomerno zablokira gume potem ni panike.

Ne bi smelo bit panike.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Za 20 km verjetno nebi smelo biti problema. Jaz sem prevozil kar precej več (cca 600 km) z zablokiranimi zadnjimi ploščicami, preden sem to opazil. Čisto slučajno sem to opazil, feltna je bila segreta, da bi lahko spekel jajca... Rešitev problema je bila menjava zadnjih ploščic, ki so sicer bile še cele, a povsem razpokane in podmazovanje sistema...

Sicer pa prve zavore primejo veliko več kot zadnje. Če pa hočeš biti siguren, se vseeno zapelji do mehanika in naj pogleda stanje ploščic. Ampak mislim, da po 20 km nebi smelo biti nobenih težav.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Na gradovih kralja Matjaza pod Peco mi je zmrznila rocna. Odtajala se je pri Vranskem.Ni bilo treba nic menjati, se je samo zrihtalo. Je pa nekaj casa slabse prijela Diskov nisem se menjal od takrat, je pa to ze skoraj 100k km od takrat.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Meni je eno vodilo na zavorni celjusti, tam ko pridejo zavorne ploscice not, zablokiralo. Disk je bil pregret in modre barve. Menjali so mi komplet oba diska in ploscice plus podmazovanje vodil

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Kako hudica da tega ne opazite? Pa saj ko predstavljate vas dobesedno nabija na volan? Ko je meni zmrznila rocna sem prvih 100m vedel da sem ga vsral.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Glede na to da med obicnim bremzanjem ni razlike...lahko da ma boben/disk sistem...in so diski zadi bp...boben pa zakaljen...

Naj kak berlingo majster pove kako majo to berlingoti....

Jaz bi podru in pogledal...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako hudica da tega ne opazite? Pa saj ko predstavljate vas dobesedno nabija na volan? Ko je meni zmrznila rocna sem prvih 100m vedel da sem ga vsral.

Jah kaj češ, so tudo taki, ki se med vožnjo ukvarjajo z vsem drugim, samo z no ne. Ja, takoj se čuti pri menjanju ,če ročna prijema. Če pa je avtomatski menjalnik, pa moja razprava brezpredmetna.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Tudi pri avtomatskem menjalniku bi moral opazit, da te ob spuščenem plinu bistveno bolj kot običajno nabije na volan.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ksz

če je bila zadeva pregreta (smrad, vroče feltne, plavi diski ipd) ni kaj razmišljat, ampak vse zamenjat, ne čakat, da se ti ob naslednjem zaviranju pakne spremenijo v prah.Torej, pakne, diski, možno tudi olje..

scsiii

Pripravnik
1. sep 2007
167
5
18
Kje pa nudijo brezplačne preventivne tehnične?
sprasujem se.gif

edit:
google že našel...

http://tehno-tp.si/storitve/tehnicni_pregledi/

edino v LJ ne najdem nobenega.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Na servisu kadar majo kako akcijo......al pa AMZS ma vsake tolk

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Hvala vsem za nasvete. Danes sem malo probaval, pa je vse delovalo normalno in tudi po vožnji ni nič smrdelo. Bom pa naredil ovinek čez tehničnega...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

TI pa še nisi imel dosti avtomobilov ali pa imaš 18 let. Disk/boben sistem zadaj ni pogojev, da čutiš, ko drsa disk.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
ni pogojev če si brez občutka.
že če ti malo štekajo ploščice čutiš ko prideš v križišče, da se tistega zadnjega pol metra avto ne ustavi nežno ampak cukne. Če ga pustiš da še sam gre zadnji meter brez bremz recimo.

Ni problem, da ni pogojev, da čutiš. problem je da ti neveš kako se čuti .....

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

TI pa še nisi imel dosti avtomobilov ali pa imaš 18 let. Disk/boben sistem zadaj ni pogojev, da čutiš, ko drsa disk.

Ma čutiš med prestavljanjem, ko motor ne vleče, hitrost preveč pade..
Naredi test.
Pelji se zročno, ki je malo zategnjena in prestavi , ter opazuj dinamiko vožnje, potem pa še s spuščeno ročno. v prvem primeru boš opazil, da avto sam od sebe malo "zabremza".
LP