Je blo že par takih primerov v tunelu na primorskem. Je prav lep zid na koncu odstavne niše.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
saj je zanimivo, samo je na ravni brainiaca to
kje se pa boš zaletel recimo na AC pri 190 v zid? 90 na 90 čelno pa tudi ni enako kot to
Citat:
kje se pa boš zaletel recimo na AC pri 190 v zid? 90 na 90 čelno pa tudi ni enako kot to
Ni treba bit, pomaga pa.Citat:
Uporabnik dominic pravi:
nevem zakaj moras biti norc ce se peljes 200km/h, temu sploh ni res...ne trdim za vinjene voznike...ampak ce se osebno peljem tolko, pol sem skoncentriran in se to za boro minutk ali dve, ko pol me mine...
Predvsem ti ne znaš oceniti svoje prevelike in nezakonite hitrosti približevanja. Tako kot oni BMW X6 zadnjič na ACCitat:
vecje kamikaze se vozijo od 100km/h do 150km/h in jim pravim sanjaci...to so vecji del krivci za marsi katero prometno, ker ne upostevajo varnosten, ne gledajo v ogledala, ne signalizirajo in kar je se najbolj pomebno, sploh ne znajo ocenit hitrosti, s ktaro se pripeljes od zadaj ...povprecna starost je nekje okoli 40let...
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Žal je 90 čelno enako smrtno kot tole, predvsem zato ker so crash testi bedarija in prevara in je varnost predstavljena narobe!
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Žal je 90 čelno enako smrtno kot tole, predvsem zato ker so crash testi bedarija in prevara in je varnost predstavljena narobe!
Ok, poglej si slike 2eh avtov pri čelnem trku pri cca. 90km/h in potem še enkrat poglej sliko focusaPotem pa primerjaj.
Citat:
Tole so slabo izračunali.Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
se mi zdi, da so mythbusters tole testirali... in se mi zdi, da so ugotovili, da je škoda ista.
kakorkoli, človek tega ne preživi, pa če je ne vem kaj... fizika dela svoje tud na vseh notranjih ogranih.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zid se ne zmecka, nasproti vozeci avto pa se. Za zmeckanje je potrebna poraba energije, torej rezultat nikakor ne more biti enak (ce odmislimo napako v stevilkah, saj 90 in 90 skupaj ni 190). Ce se zabijes v zid ali v drug avto in se oba avta v slednjem primeru zmeckata enako, se je tudi energija razporedila 50/50 in ne 100/0.