Moj primer trenutno. Za popiz*it! Avto mi je evidentno nekdo poškodoval na parkirišču - udrtina in globoki risi na zadnjih levih vratih. Peljem k cenilcu, poslika, napiše zapisnik itd. Vse po standardnem protokolu. Peljem avto k mehaniku na popravilo. V nekaj dneh je bil avto popravljen. Nato pa presenečenje - zavarovalnica zavrne zahtevek, češ, da iz slik ni razvidno, da je poškodba nastala na parkirišču kot posledica trka s strani drugega vozila. WTF??
Pokličem mehanika mu povem in tudi on je bil zelo presenečen. Takoj mi je poslal slike mojih poškodovanih vrat (vrata ima namreč na svojem odpadu) in mi je kar ob svojem kombiju demonstriral, kako je po njegovem mnenju poškodba nastala. Zelo jasno in zgovorno. Ne vem kako si cenilci interpretirajo te zadeve ampak očitno ima dotični cenilec, ki je odločal o tem škodnem primeru, IQ nižji od sobne temperature. P*zdomater nikoli nisem uveljavljal kakršne koli škode iz naslova parkinga ali bil sam povzročitelj kakršne koli nesreče.. Včeraj sem poslal pritožbo, kjer sem še 1x utemeljil nastanek poškodbe ter priložil slike, ki mi jih je poslal mehanik. Če pritožbi ne bo ugodeno res ne vem kam se še lahko obrnem (razen na odvetnika). Definitivno pa me ta zavarovalnica ni vidi nikoli več!
Kupil si zavarovanje ki vključuje delni kasko H, definicija delnega kaska H je:
-škoda ki jo nedvoumno povzroči drugo motno vozilo z neposrednim dotikom (
izključuje prikolice, tovor na prikolicah, ali tovor ki štrli ven,... itd)
Slika tvojih vrat in kombija:
-poškodbe so preostre, da bi jih zadel tak kombi, glede na višino in obliko poškodbe bi prej rekel da je bila prikolica ali nekaj takega
-ne vem točno kakšen avto imaš, ampak verjetno so vrata na avtu dosti nižje kot je razmerje na tej sliki?
Verjamem da si jezen/razočaran, ampak glede na poškodbe to ni bil avtomobil ali kombi (razen kesonar, če gre višina skupaj, tam je običajno še višje...),
ampak boš to moral dokazati, ker poškodbe niso tipične in cenilec je naredil popolnoma po navodilih in smernicah ki jih imajo za cenitve, kdor koli drug
bi ti enko zavrnil tako škodo iz naslova parkirišča, prav tako druga zavarovalnica.
Tvoja pritožba gre najprej na pritožbeno komisijo na zavarovalnici, kjer jo obravnavajo, ko prejmeš njihov odgovor je "dokončen",
naslednji korak naprej je mediacija na zavarovalnem združenju.
Primer zavrnitve in obrazložitve.
Veliko zavarovanj naredim na leto in če je zavrnitev je iz naslova parkirišča, ker so poškodbe preostre ali ne grejo skupaj z višino poškodbe,
Še enkrat: Delni kasko H (parkirišče)
-škoda ki jo nedvoumno povzroči drugo motno vozilo z neposrednim dotikom (
izključuje prikolice, tovor na prikolicah, ali tovor ki štrli ven,... itd)
Pri vseh zavarovalnicah zavrnejo tako poškodbo, pri vseh!