Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@Snecer, kot taborniku naj ti obelodanim, da je vaša organizacija doslej iz naslova sredstev civilne zaščite še vedno dobila bistveno več sredstev kot skavti. Pa še enkrat - s tem ni nič narobe, samo naj ne govori sova čuku da ima ta veliko glavo.
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
To, da so del našega programa tudi verske vsebine, ti lahko ni všeč (zato pač nisi naš član). Če te pa to moti, si nestrpnež in omejen. Ne štekam zakaj je v Sloveniji tako težko pustiti ljudjem, da so kar hočejo biti. Meni pač paše pred spanjem eno odmolit in če imaš ti s tem problem - se pač ne ukvarjaj z mano.
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Zanikat, da Skavti nimajo nobene veze z RKS, je milo rečeno, bolano.
Tako kot Snecer sem tudi sam tabornik in tudi sam poznam veliko skavtov... In to je [cenzura] up folk. Ne moreš z njimi nikamor, da ti nebi vsiljevali svojih prepričanj in navad. Se spraviš jest, pa bi gamad molila. Ma goni se ti s tvojim pravljičnim bitjem pa me pusti jest. Zvečer ob ognju bi oni meli neko duhovnost. Adijo mali, daj litrco pa kitaro sem pa da vidimo, kira bo prva dala... Zjutraj spet pozdrav Onemu... Pa ja, lepo mačkast zatlačiš kroj za hlače, odrdraš Dviga plamen, pogledaš zastavo pa hop gremo jest, po možnosti mleko, da se do konca skozlam...
Je pa res, da skavtinje hitro dajo...
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
Se pa ne strinjam s tvojo pavšalno izjavo, da otroci dodatne vzgoje ne potrebujejo. Morda tvoji, sociološke in psihološke raziskave pa kažejo, da v večini otrokom vedno bolj umanjka vzgoja, ker se straši z njimi čedalje manj ukvarjajo.
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@mistique: Članek je bil očitno medtem popravljen, ker - se strinjam - teh navedb ni več. Dvakratni dvig je še vedno zavajujoča informacija, gre za dvig sredstev za opremo iz 15.000 na 30.000. Pri gasilcih je samo v tem razpisu šlo za 1 mio sredstev. Saj je prav, da so jih dobili, ampak "skavtom več, gasilcem manj" je mešanje jabolk in hrušk.
Razumem te, da skavti niso organizacija, kamor bi dal otroke. Se mi zdi popolnoma normalno, da obstaja v demokratični družbi več možnih oblik preživljanja prostega časa za otroke, tudi katoliške. Se pa ne strinjam s tvojo pavšalno izjavo, da otroci dodatne vzgoje ne potrebujejo. Morda tvoji, sociološke in psihološke raziskave pa kažejo, da v večini otrokom vedno bolj umanjka vzgoja, ker se straši z njimi čedalje manj ukvarjajo. Super, da je za tvoje dobro poskrbljeno.
Skavti kot odprta neprofitna organizacija sprejemamo tudi ateiste. Vsak je dobrodošel in nikogar se ne sili v kakšne verske vsebine. Je pa res, da verske vsebine (kot katoliška organizacija) imamo in da v tem času ateisti pač počno kaj drugega - odvisno od starosti. Osebno jih poznam več, je pa res da so bolj izjema kot pravilo.
Odraslih mi ne sprejemamo, ker smo mladinska organizacija. Za odrasle katoliške skavte pa ne vem, vprašaj njih.