Skavtom več Eur, gasilcem še manj.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@Snecer, kot taborniku naj ti obelodanim, da je vaša organizacija doslej iz naslova sredstev civilne zaščite še vedno dobila bistveno več sredstev kot skavti. Pa še enkrat - s tem ni nič narobe, samo naj ne govori sova čuku da ima ta veliko glavo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Zanikat, da Skavti nimajo nobene veze z RKS, je milo rečeno, bolano.

Tako kot Snecer sem tudi sam tabornik in tudi sam poznam veliko skavtov... In to je [cenzura] up folk. Ne moreš z njimi nikamor, da ti nebi vsiljevali svojih prepričanj in navad. Se spraviš jest, pa bi gamad molila. Ma goni se ti s tvojim pravljičnim bitjem pa me pusti jest. Zvečer ob ognju bi oni meli neko duhovnost. Adijo mali, daj litrco pa kitaro sem pa da vidimo, kira bo prva dala... Zjutraj spet pozdrav Onemu... Pa ja, lepo mačkast zatlačiš kroj za hlače, odrdraš Dviga plamen, pogledaš zastavo pa hop gremo jest, po možnosti mleko, da se do konca skozlam...

Je pa res, da skavtinje hitro dajo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@Snecer, kot taborniku naj ti obelodanim, da je vaša organizacija doslej iz naslova sredstev civilne zaščite še vedno dobila bistveno več sredstev kot skavti. Pa še enkrat - s tem ni nič narobe, samo naj ne govori sova čuku da ima ta veliko glavo.

In pod kakšno veroizpovedjo delujemo taborniki? al zadeva temelji na univerzalnih načelih obnašanja in pomoči brez nekih čudežnih bitij.

Problem je, če se iz državnih sredstev financirajo klerikalne organizacije in društva, ker potem denar na tak način njihove člane versko usposablja = hočeš, nočeš, gre del sredstev v napačne namene.

I

Izbrisan uporabnik 474

Za tvojo vednost, tako taborniki kot skavti so NEVZGOJNA organizacija, zato ne pridigaj o vzgoji.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@Gargy, verjamem da si spoznal kakšne [cenzura] skavte, tudi jaz imam obratno izkušnjo s taborniki. [cenzura] ga, tako je pri vsaki članski organizaciji - vedno se najdejo čudaki.

To, da so del našega programa tudi verske vsebine, ti lahko ni všeč (zato pač nisi naš član). Če te pa to moti, si nestrpnež in omejen. Ne štekam zakaj je v Sloveniji tako težko pustiti ljudjem, da so kar hočejo biti. Meni pač paše pred spanjem eno odmolit in če imaš ti s tem problem - se pač ne ukvarjaj z mano.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@Gargy, jaz ne pridigam, ampak ti razlagam svoje mnenje. Za razliko od tebe ga občasno utemeljim.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
To, da so del našega programa tudi verske vsebine, ti lahko ni všeč (zato pač nisi naš član). Če te pa to moti, si nestrpnež in omejen. Ne štekam zakaj je v Sloveniji tako težko pustiti ljudjem, da so kar hočejo biti. Meni pač paše pred spanjem eno odmolit in če imaš ti s tem problem - se pač ne ukvarjaj z mano.

Zato pa naj si RKC sama plačuje svoje reklamiranje in bodoče sponzorje...

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@Snecer in to kaj je napačno presoja kdo? A ni poanta demokracije, da pustimo ljudjem, da živijo kot želijo. In če eno društvo dokazano deluje v javnem interesu in državi "odnaša rit", za to pač dobi tudi davkoplačevalski denar. Ki ga, mimogrede, prispevajo tudi ti isti "omejenci", prosto po @Snecerju, ki so verni.

Ti bi društvu prepovedal dobit državna sredstva za njihovo delovanje v javnem interesu samo zato, ker so verni. In si boljši od srednjeveške cerkve, ki je zažigala čarovnice - v čem?

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@patriot, se bom še zate enkrat ponovil, kot papiga. Skavti nismo del RKC (preveri na Ajpesu). Če smo mi RKC, potem so vaška kulturna društva del Cankarjevega doma v Ljubljani. Saj se vendarle vsi z podobnimi zadevami ukvarjajo, ne ?

I

Izbrisan uporabnik 474

Če bi bil problem v zblojenih posameznikih, še razumem. Tako pa je problem, ko se ti pridružijo 3,4 vodi in so vsi enako potegnjeni.
In če hoče pravljičar pred kosilom molit, naj molijo tam za sebe in tiho, ne pa da gnjavijo ostalim, pa hočejo mir pa tišino.
Če bi se zvečer poglobili sami vase in svojo duhovnost, naj to naredijo, ne pa da zamorijo vse ostale okrog sebe in še mene, da namesto zašpilat 20 ljubic špilam Daleč je za naju pomlad.
ČE se bom jaz priključil skavtom nekje (izredno malo verjetno), bom upošteval njihove navade in običaje, če pa se skavti priključijo nam, pa naj ne utrujajo z svojimi pravljicami, če pa že morajo, pa naj gredo v gozd. Daleč od oči, daleč od ušes.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Zanikat, da Skavti nimajo nobene veze z RKS, je milo rečeno, bolano.

Tako kot Snecer sem tudi sam tabornik in tudi sam poznam veliko skavtov... In to je [cenzura] up folk. Ne moreš z njimi nikamor, da ti nebi vsiljevali svojih prepričanj in navad. Se spraviš jest, pa bi gamad molila. Ma goni se ti s tvojim pravljičnim bitjem pa me pusti jest. Zvečer ob ognju bi oni meli neko duhovnost. Adijo mali, daj litrco pa kitaro sem pa da vidimo, kira bo prva dala... Zjutraj spet pozdrav Onemu... Pa ja, lepo mačkast zatlačiš kroj za hlače, odrdraš Dviga plamen, pogledaš zastavo pa hop gremo jest, po možnosti mleko, da se do konca skozlam...

Je pa res, da skavtinje hitro dajo...

No, zdaj vsaj vem, kaj je to zaena skavtska igra: Na kol 2012
smile-1.gif

Zdaj mi je pa žal, da že 20 let nisem več tabornik.
cry12bpy.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

"Leto je naokoli in vstopili smo v mesec Kimavec, ki oznanja, da je Na Kol - turnir v roverčku za leto 2012 že tik pred vrati. Tako je, Na Kol 2012 se bo odvijal 29. septembra, na god sv. Mihaela, Gabriela in Rafaela, na obrobju bele Ljubljane."

Ampak nimajo veze z RKC...

Mi smo se tudi "igrali" Na kol... Malo drugače
evil.gif

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@Gargy, res hudo dokazana trditev, da je skavtska organizacija del RKC. Ma ti bil lahko bil politik. Ali si morda že?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
Se pa ne strinjam s tvojo pavšalno izjavo, da otroci dodatne vzgoje ne potrebujejo. Morda tvoji, sociološke in psihološke raziskave pa kažejo, da v večini otrokom vedno bolj umanjka vzgoja, ker se straši z njimi čedalje manj ukvarjajo.

Poznavanje rezultatov raziskav ne pomeni, da je skavtska organizacija pozvana za (pre)vzgojo otrok. Hipokritično je govoriti o tem, da se starši čedalje manj ukvarjajo z otroci ob enem pa odobravati vzgojo drugje (pri skavtih). Skavti, spodbujajte starše (pokažite jim kako, saj imate dovolj znanja), da vzgajajo svoje otroke, preživljajo z njimi več kvalitetnega časa in jih tako zlahka ne pustijo k skavtom (ali kam drugam).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@mistique: Članek je bil očitno medtem popravljen, ker - se strinjam - teh navedb ni več. Dvakratni dvig je še vedno zavajujoča informacija, gre za dvig sredstev za opremo iz 15.000 na 30.000. Pri gasilcih je samo v tem razpisu šlo za 1 mio sredstev. Saj je prav, da so jih dobili, ampak "skavtom več, gasilcem manj" je mešanje jabolk in hrušk.

Razumem te, da skavti niso organizacija, kamor bi dal otroke. Se mi zdi popolnoma normalno, da obstaja v demokratični družbi več možnih oblik preživljanja prostega časa za otroke, tudi katoliške. Se pa ne strinjam s tvojo pavšalno izjavo, da otroci dodatne vzgoje ne potrebujejo. Morda tvoji, sociološke in psihološke raziskave pa kažejo, da v večini otrokom vedno bolj umanjka vzgoja, ker se straši z njimi čedalje manj ukvarjajo. Super, da je za tvoje dobro poskrbljeno.

Skavti kot odprta neprofitna organizacija sprejemamo tudi ateiste. Vsak je dobrodošel in nikogar se ne sili v kakšne verske vsebine. Je pa res, da verske vsebine (kot katoliška organizacija) imamo in da v tem času ateisti pač počno kaj drugega - odvisno od starosti. Osebno jih poznam več, je pa res da so bolj izjema kot pravilo.

Odraslih mi ne sprejemamo, ker smo mladinska organizacija. Za odrasle katoliške skavte pa ne vem, vprašaj njih.

kako katoliška organizacija?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
pravzaprav skavti niso DEL RKC .
so samostojna KATOLIŠKA organizacija.
podpirajo pa RKC. torej RKC jih ni ustanovila, je pa njihovega ustanovitelja in njihove vodje navdihnila...

I

Izbrisan uporabnik 474

NIsem, sem štromar
cool-1.gif

Ampak poglejmo: poudarjanje, da je nek dogodek na praznik nekega pravljičnega bitja, sestanki in ostale notranje aktivnosti v prostorih RKC, nedeljske maše in vsakodnevne molitve (recimo da to pripišemo verni mladini), sponzoriranje RKC Jamboree-ja 1999 v Čilu in 2003 na Tajsekm - RKC je kupila(!) vso opremo (šotore in ostalo) ter delno sponzorirala prijavnino, prenašanje "luči miru" ki vedno konča v cerkvi ob navzočnosti najvišjih cerkvenih "dostojanstvenikov", opazke WOSM-a "o prevelikem vplivu RKC na skavtizem v Sloveniji", incident pred leti, ko je bila na eni privat zabavi obešena tabla "vstop skavtom in psom prepovedan" - je en skavt prijavil in je bilo celo sranje iz strani RKC in lobiranja v ZTS...

Res je, uradno niste povezani, neuredno pa ne rabiš imet IQ večji od 15, da ti je vse jasno...