Sistem za umirjanje prometa - šikana

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
V Kranjski lahko mirno čez zapelješ, se še čuti ne ...
Sicer pa: boljo to kot ležeči. Še boljša rešitev so pa avtomatski semaforji (poznajo jih Portugalci, Španci, če se prav spomnim tudi francozi): vsake toliko na začetku, sredi, kjerkoli že pač ... vasi semafor, ki sicer rumeno utripa, če pa pripelješ čez omejitev sledi rdeča. K temu je treba dodat še kamero, ki posname skozi rdečo vozeče in stvar je rešene. Je pa dražje od šikan ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To finto imaš sedaj pri Mojstrani. Ne vem sicer, če že dela, nisem pa videl kake montirane kamere.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
A tam je kak semafor? Nisem opazil (pred 2 tednoma) ...
No ja, tudi brez kamere ... Saj lahko nekako pričakujemo da večina prehitrih vendarle ne uletava na polno v rdečo ... Ali (v Sloveniji) pač?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
tudi v mariboru je eden tak semafor. sicer v normalnih okoliščinah uporabljen za prehod za pešce, se pa prižge rdeča tudi če prehitro pripelješ.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A tam je kak semafor? Nisem opazil (pred 2 tednoma) ...
No ja, tudi brez kamere ... Saj lahko nekako pričakujemo da večina prehitrih vendarle ne uletava na polno v rdečo ... Ali (v Sloveniji) pač?

Je ja, ze vec kot 1 leto. Ampak ne dela tako kot bi moral, tako da vedno gori zelena razen ko pesci pritisnejo na gumb. Nekaaj jih radar zajeba?va.

Tisto sikano v KR gori se pa lahko prepelje z vec kot 100 na uro... Tako da ni ravno dobro narejena.

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik amper pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Eno takšno sranje je postavljeno pred Kranjsko Goro,robnik visko cca 3-4 cm tako,da avtobus ali kaimon težko zvozi.
.

Točno tole.. Pred Kranjsko Goro je to tak glupo.. Pismo, zadnjič sem zadnji čas opazil, da nisem vse skup pojahu in zajahu in skoču :D
smile-1.gif

Sicer pa zgodba iz oklice KK izpred parih let.. Je ena cesta, k je ful ravninsko; vmes so pa vasi.. In ker niso upoštevali omejitve zno3 naselja, so naredli konkreten otok, čigar robniki so bili kot pri pločniku.. Se je pa peljaj en mudel baje 200 km/h, ni opazil tega, zajahal in skočil z avtom v 50 m oddaljeno hišo.. Da ni preživel, mi ni treba posebej poudarjat
frown-1.gif

lp

Pa še policaj je bil...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
tudi v mariboru je eden tak semafor. sicer v normalnih okoliščinah uporabljen za prehod za pešce, se pa prižge rdeča tudi če prehitro pripelješ.

Kateri to? Sumim tistega pri vojašnici.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Na Obali pa so se razpasli s tistimi grbinami po cestah, tako da če prpelješ gor s hitrostjo te ornk butne, pa avto lahko tudi dobro udariš....

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma tak pretiravajo pri nas z ležečimi policaji, to ni več ničemur podobno. Pa ok, naj jih dajo, samo ne pa take, da tudi če 10 km/h preko pelješ te zabije nekam... Ležeči policaj mora bit izdelan tak, da če pelješ preko po omejitvi ga komaj čutiš, šele ko pelješ preveč te vdari, samo to zgleda nikogar ne briga, našraufajo gor en in isti model ali pa zgradijo enega (tudi verjetno po kalupu).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej takih semaforjev je več, predvsem na križiščih, kjer ponoči skorajda ni prometa in gori na obeh cestah rdeča (ali pa na prednostni nonstop zelena), ko se pripelješ pa se prižge zelena v tvojo smer.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
v Nomnju, ko se pelješ proti Bohinju, so postavili en otok. Ko sem se prvič peljal tam sem si rekel, da tako postavljen kar kliče po nesreči. No kmalu za tem se je en hudo razbil.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik amper pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Eno takšno sranje je postavljeno pred Kranjsko Goro,robnik visko cca 3-4 cm tako,da avtobus ali kaimon težko zvozi.
.

Točno tole.. Pred Kranjsko Goro je to tak glupo.. Pismo, zadnjič sem zadnji čas opazil, da nisem vse skup pojahu in zajahu in skoču :D
smile-1.gif

Sicer pa zgodba iz oklice KK izpred parih let.. Je ena cesta, k je ful ravninsko; vmes so pa vasi.. In ker niso upoštevali omejitve zno3 naselja, so naredli konkreten otok, čigar robniki so bili kot pri pločniku.. Se je pa peljaj en mudel baje 200 km/h, ni opazil tega, zajahal in skočil z avtom v 50 m oddaljeno hišo.. Da ni preživel, mi ni treba posebej poudarjat
frown-1.gif

lp

Pa še policaj je bil...

Pa kolko jaz vem, je bil na motorju in ne v avtu.

Pa še od kolegice fotr.
uf-1.gif

Je pa še danes na hiši flek.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
V Grosuplju imas dva taksna semaforja zapored. Nasproti sportne dvorane. Baje so do smrti povozili eno ali dve puncki in so lokalci uzgali punt in so zrihtal zadevo. Je pa vseeno beden sistem, se peljes po propisima, nasprotni pa ne, ti zapre semafor, sam pa po moznosti se sklizne cez. Ali pa ga zahodis kaksne 100 m pred semaforjem, zapres zeleno nasprotnim, sam pa ravno prides cez. Je pa ideja.

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
No v Grosuplju ni na tem prehodu kjer sta sedaj postavljena 2 avtomatska semaforja še noben umrl, so pa res zbili neko punčko, a ni imela kakšnih resnih poškodb. Sam semafor je sicer fajn zadeva, ker gre za šolsko pot, ampak ponoči pa res ne vidim fore v tem cijazenju. Pa tudi sicer veliko folka ne jebe semaforja in mirne vesti vozi čez rdečo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
V Grosuplju imas dva taksna semaforja zapored. Nasproti sportne dvorane. Baje so do smrti povozili eno ali dve puncki in so lokalci uzgali punt in so zrihtal zadevo. Je pa vseeno beden sistem, se peljes po propisima, nasprotni pa ne, ti zapre semafor, sam pa po moznosti se sklizne cez. Ali pa ga zahodis kaksne 100 m pred semaforjem, zapres zeleno nasprotnim, sam pa ravno prides cez. Je pa ideja.
Zunaj sistem dela ločeno v eno in drugo stran. Ker itak ni za pešce prehoda tam ...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz pa sem včeraj nalašč to našo "šikano" sprobal ko sem predhodno bral ta post! te naše se da zvozit z stotko, samo kot je mx rekel, z obema rokama je treba volan prijet

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik KejsiStoner pravi:
No v Grosuplju ni na tem prehodu kjer sta sedaj postavljena 2 avtomatska semaforja še noben umrl, so pa res zbili neko punčko, a ni imela kakšnih resnih poškodb. Sam semafor je sicer fajn zadeva, ker gre za šolsko pot, ampak ponoči pa res ne vidim fore v tem cijazenju. Pa tudi sicer veliko folka ne jebe semaforja in mirne vesti vozi čez rdečo.

Omejitve so tudi za ponoci - se bolje, ker je vidljivost slabsa. Hitro spregledas pesca ki je oblecen v crno (sploh sedaj pozimi je vecina v temnih cunjah)

LP

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KejsiStoner pravi:
Zato pa je treba zraven zmotirat kamero za rdečo, pa da pol vidimo junake skozi rdečo. Fašejo kazen za rdečo + za prekoračitev ...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
To finto imaš sedaj pri Mojstrani. Ne vem sicer, če že dela, nisem pa videl kake montirane kamere.

Semafor pri Mojstarni ne dela lahko priletiš mimo v zanko 80 na ura ,pa še kar utripa .