Sistem za umirjanje prometa - šikana

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zadevščino sem do sedaj videl samo na enem mestu v Sloveniji in očitno je še "v fazi preizkušanja". Za osebne avtomobile se mi zdi super zadeva... dejansko upočasni promet na 20-30 km/h, drugače je zelo velika verjetnost, da boš zadel robnik. Problematična pa so tovorna vozila, sploh priklopniki, ki praktično ne morejo skozi, brez da bi zadeli robnik.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
v Veržeju tudi
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Zadevščino sem do sedaj videl samo na enem mestu v Sloveniji in očitno je še "v fazi preizkušanja".

Prej kot smetja in trave.
Najbolj ostra šikana je verjetno na začetku Kranjske gore.

Je pa zmeraj več "otokov", da se prepreči prehitevanje po pasu za zavijanje levo.
Naši imajo robnike, kot pločnik, a čez mejo v Avstriji, lahko naredilo lepo izbočeno,
da ne uničiš platišča če ga nehote zadeneš.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jop, na začetku in koncu. Jaz sicer peljem po nasprotnem pasu če je le fraj
cool-1.gif

a ni tam najlažje prehitevat? oni ki gre skozi šikano mora zavirat.... ti pa lepo po drugi strani mimo... seveda če je fraj

p.s. sarkazem.press

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zadevščino sem do sedaj videl samo na enem mestu v Sloveniji in očitno je še "v fazi preizkušanja". Za osebne avtomobile se mi zdi super zadeva... dejansko upočasni promet na 20-30 km/h, drugače je zelo velika verjetnost, da boš zadel robnik. Problematična pa so tovorna vozila, sploh priklopniki, ki praktično ne morejo skozi, brez da bi zadeli robnik.
Če boste pridni, boste naslednje leto dobili še elektriko
aplauz.gif

Te zadeve imaš na celi relaciji Gornja Radgona - Vučja vas in onemogočijo prehitevanje in delajo še dodatne kolone in so povzročile kar nekaj prometnih nesreč. Praktično vsaj 2x tedensko popravlajo eno izmed šikan. Finta je v tem, da v tujini ni robov, pri nas pa so to 10cm pregrade sredi ceste. Če jo povoziš te dobesedno vrže in ti uniči podvozje. V tujini te malce strosi.
ELSA na račun teh šikan služi ogromne denarje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

redface-1.gif

Očitno se ne vozim po pravih cestah. Dejansko je to edina, kar sem jih do sedaj videl. In ja, robniki so zares konkretni in brez milosti za gume in platišča.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nove delajo pri nas tudi brez robnikov (samo malo dvignjene kocke, kot pri krožiščih) - hvalabogu, ker me je tistih z robniki kar malo strah, na alu felnah se vse takoj vidi...

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nove delajo pri nas tudi brez robnikov (samo malo dvignjene kocke, kot pri krožiščih) - hvalabogu, ker me je tistih z robniki kar malo strah, na alu felnah se vse takoj vidi...
na železnih pa čuti
grims-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Na Dunaju ko greš iz ene parkirne hiše direkt na 2 pasovnico imajo enga zelo zanimivga ležečga policaja, če prideš prehitro je čisto trd in zabije fedre-amortizerje v havbo amapk če prideš točno mislim da je 20 km/h čez njega ga pa ne čutiš čisto nič
Verjetno deluje na kakšne senzorje al kaj v glavnem zanimiva fora

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
te sikane so mi dokaj v redu, popizdim samo ko so lezeci policaji na vsake tri metre, kod da ni dovolj lukenj na cesti za unicevanje podvozja.V tujini so samo v blizini kakih sol pri nas pa ze vsepovsod, in se to taki visoki da veliko ne manjka da nasedes.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Eno takšno sranje je postavljeno pred Kranjsko Goro,robnik visko cca 3-4 cm tako,da avtobus ali kaimon težko zvozi.
Prej se mi zdi nevarno kot ,da bi pripomoglo k umirjanju prometa .

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pred Kranjsko goro je že 2 leti. Mene ne moti se pa, da povsem normalno mimo peljat, ko se navadiš.

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Eno takšno sranje je postavljeno pred Kranjsko Goro,robnik visko cca 3-4 cm tako,da avtobus ali kaimon težko zvozi.
.

Točno tole.. Pred Kranjsko Goro je to tak glupo.. Pismo, zadnjič sem zadnji čas opazil, da nisem vse skup pojahu in zajahu in skoču :D
smile-1.gif

Sicer pa zgodba iz oklice KK izpred parih let.. Je ena cesta, k je ful ravninsko; vmes so pa vasi.. In ker niso upoštevali omejitve zno3 naselja, so naredli konkreten otok, čigar robniki so bili kot pri pločniku.. Se je pa peljaj en mudel baje 200 km/h, ni opazil tega, zajahal in skočil z avtom v 50 m oddaljeno hišo.. Da ni preživel, mi ni treba posebej poudarjat
frown-1.gif

lp