Malo svežih novic:
Tako HERE kot tudi TomTom sta končno pristala na to, da v svoj zemljevid Slovenije vključita tabelo, ki je potrebna, da se bodo TMC obvestila prikazovala na vseh napravah, ki omogočajo TMC in katere uporabljajo njihove zemljevide. Med njih štejemo tudi vse stare in nove avtomobile z OEM navigacijskimi napravami.
Predviden čas vgradnje TMC tabele: 1 delovni dan
Čas vgradnje TMC tabele v praksi (tako pri HERE kot pri TomTom): nekaj mesecev
Vidni rezultati (uporabnost TMC informacij v vseh navigacijah): pomlad/poletje 2017
Razlog za vgradnjo (torej ZAKAJ so pristali): počasi se začenjajo "bati" Googlove navigacije, katera omogoča prav vse funkcije v prav vseh EU državah in se bojijo, da bodo uporabniki želeli uporabljati samo Google maps in nič drugega (posledično bi se naj TomTom še bolj zavzel, da bo detajlno pokril vse VZHODNE države, kajti do sedaj jim je "dol viselo", zato je bil tu HERE v prednosti - to bo še zanimivo!)
Pohvale za ta dosežen korak gredo predvsem DARS-u, ki je na vso moč pritiskal na HERE in TomTom, da so končno uspeli doseči dogovor. Sedaj se bo pa Traffic Nav za Slovenijo počasi začel poslavljati (ali pa tudi ne) - bomo videli!
P.S. Nikakor ne bi bilo slabo, če mi vsak izmed vas napisal kakšen e-mail tako ne HERE kot tudi na TomTom, kdaj lahko pričakujemo vgrajeno TMC tabelo za Slovenijo. Jaz sem jim že pisal. Več kot nas bo pisalo, večje zanimanje bomo pokazali in morda se bo kaj prej uredilo.
THAT'S ALL FOLK for now!