Simobil - pohvalno

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Hvala za hitro reakcijo.
roza.gif
:

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz...

se vsekakor strinjam, da se vsi na klicnem trudijo najboljše po svojih močeh (no vsaj upam) ampa tri klice sem v življenju opravil na Simobilov klicni center in vsi trije so bili favlirani. Tudi sam sem delal v klicnem centru in dobro vem kako zadeva izglede oz. bi mogla izgledati. Pri prvih dveh klicih sem želel samo izvedeti, če obstaja kakšen podatek o naročniku/uporabniku številke, podatka seveda nisem dobil, nič hudega, bi pa pričakoval kakšen Dober dan, Hvala, nasvidenje in podobno. V obeh primerih osnovnega bontona ni bilo. Tretjič sem pa klical zaradi nekih nastavitev v telefonu, so mi rekli, da bodo tehnikom sporočili in me bodo poklicali nazaj. No tega klica še nisem dobil
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kar se tice baje ti lahko odgovorim samo to, da nisem preprican koliko casa ste bili brez 7 ali 14 dni. Bili pa ste definitivno brez, prodajalcu/-ki pa se ni dalo preveriti kje jih imate. Slednji oz. slednja pa je "stranki" ponudila informacijo koliko casa ste ze brez simk. Lahko pa pobrskam po spominu tudi kater dan je to bilo. Torek se mi zdi da je bil, pa lahko povprasas v prodajo kaj pa kako. Simka se je dobila v drugem centru.

Sicer pa nisem vedel, da imajo narocniki 50% off na cene dodatne opreme, halo paketov, halo simk etc. Kaksen marketing!
tongue-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...Sicer pa nisem vedel, da imajo narocniki 50% off na cene dodatne opreme, halo paketov, halo simk etc...

Daj mi razlozi o tem 50% rabatu pri Halo paketih???

Lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne vem, bodo "pristojni" morali vec vedeti. Govora je, da imajo simobilovi narocniki 50% popusta na te zadeve, kupis pa se mi zdi da max. 3 izdelke. To ni spet neka izmisljena buca ampak informacija iz simobilove stacune. Zdej ce oni ne vejo kaj pa kako jim pa bog pomagaj. Se pa lahko tocno se pozanimam kaj pa kako je to predstavljeno strankam.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Lej, bom ob priliki ce ne pozabim vprasal se enkrat. Vem pa da ni bilo govora o 6eur ampak 50%. Sicer je pa vseeno...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Na splošno so vedno boljši. But... there is always place for improvement...

Imel nekaj situacij, ko ni bilo odgovora oziroma tehnika ni znala narediti nekaj,
kar jim je kak mesec pred tem uspelo. Kiks je naprimer tudi obračunavanje priklopa
na internet (ne na live!) kljub plačilu podatkovnega paketa, čeprav tega ni bilo
omenjeno ob naročilu storitve. Včasih je pač treba reči bobu bob. Ne gre, zajebali smo,
lahko pa vam kompenziramo na kakršenkoli že način. No ja, pa saj nas tudi razvajajo...

Sem njihov uporabnik od samega začetka in toleriram manjše težavice zaradi dejstva, da
so si morali sami ustvariti trg kljub neusmiljeni konkurenci, kateri je bilo večinoma vse podarjeno.
Spoštujem tiste, ki izberejo težjo pot in kljub vsem oviram na recimo temu pošten kapitalističen način
pridejo do svojega kosa pogače.ž

lp,
Mpix

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
O tem, kakšne so bile štartne pozicije, bi lahko razpravljali.

Pred davnimi leti, ko je Simobil prišel v SLO, je imel Mobitel petino sedanjih uporabnikov. Nedolžnih je bilo še več kot 1,5 milijona slovenskih uporabnikov mobilne telefonije.

Če bi takrat Mobitel delal slabo ali Simobil bistveno bolje, bi bila razmerja na trgu drugačna. Velikih razlik na začetku ni bilo, se je pa izkazalo, da je Simobil prvih nekaj let vodil zelo slabo tržno politiko, zato je v tem času Simobilove stagnacije Mobitel uspel nabrati zelo konkretno število uporabnikov.

To kar počne Simobil danes, je kompenzacija lastnih napak v prvih dveh, treh letih, ko je prišel na slovenski trg.

To ni samo moja teorija. Slišal sem jo tudi iz ust nekoga, ki na Simobilu zelo dobro ve, kaj govori.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Štartno pozicijo vidim takole:

1. M je edini ponudnik mobilne telefonije, najprej NMT, kasneje GSM
2. M ob plasiranju GSM ponudi opcijo enake telefonske številke (ob spremembi klicne).
To je bilo v tistih časih pomembno, saj uporabniki niso bili vajeni menjave številk in s tem menjave
podatkov v imenikih, spremembah poslovne korespondence in podobno. GSM se uveljavi.
3. Pojavi se S, ki je bil z nekaterih strani označen kot nezanesljiv majhen nebodigatreba z visoko
ceno klicev na omrežje zemeljsko zračnega prevladujočega koncerna. Imeli so eno samo prednost:
poceni klice v omrežju. Ljudje so si omislili dodatne aparate in si kljub dodatni naročnini pocenili stroške
pogovorov z najbolj povezanimi osebami. Omrežje je bilo tudi po mojih izkušnjah na začetku res nezanesljivo.
S tem so si naredili medvedjo uslugo. Sloves jih spremlja še danes.
4. Novi uporabniki. Deviški. Kam gremo? Ja tja, kjer so vsi. Vsi, ki jih poznam imajo M. Zato bom najceneje in
zanesljivo uporabljal enako omrežje. S??? Ja potem me pa ne bodo klicali, ker jim bo drago. Takšne so bile
moje izkušnje z ljudmi, katerih posel je bil odvisen tudi od mobilca. Tudi sam se nisem upal znebiti stare zveze.
5. Razmerja se počasi spreminjajo. Pospešek pride s strani države, ki regulira medomrežne cene in omeji monopol.
Mali in zeleni pridejo do uporabnikov, s tem do denarja, izboljšajo storitve in marketinško obdelajo najbolj deviške
uporabnike - mladino. Imam občutek, da je M dolgo podcenjeval mlajšo populacijo uporabnikov.
6. Bla bla bla... Vsekakor, "M"onopolist ni bil lahek nasprotnik v boju za uporabnike. Stari triki stare šole gredo počasi
v maloro, število prestopnikov omrežja in tendenca delitve kolača pa kažejo sliko umirjanja in zdravljenja trga.

Pa ne me narobe razumet. Ne podcenjujem Mobitela. Še zdaleč ne. Cenim njihove napore in kot slišim tudi
pri njih ni več tako, kot je nekoč bilo.
Kot mulcu mi je stric pri kartanju nekoč pripomnil,da je iz polne riti lahko sra*i.
evil.gif

lp,
Mpix

LP,

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok, sem povprasal se enkrat, da ne bom ucil krive vere. V Areni jim je zmanjkalo SIM kartic in prodajalka je rekla, da so ze teden dni brez. Kupljen je bil en predplacniski paket s 50% popusta in NE 6 eur, isto velja samo za SIM kartico, nakup pa ni bil opravljen v Areni. Torej paket, predplacniski telefon plus sim kartica 50% ceneje, samo sim kartica 50% ceneje. Zadeva je bila dejansko kupljena in ni nobena buca. Se pa opravicujem, ce sem naredil krivico trgovcem v glavnem stabu.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Za 50% popust prvic slisim, ocitno jim ni v interesu, da bi uporabnike informirali.

Hvala za info,

Lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz tudi nisem vedel, dejansko pa ni nateg. Kako imajo pa zeleni poslihtano to pa pojma nimam.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Seveda ne informirajo uporabnike, ker to sploh ne obstaja. Če si naročnik dobiš na halo paket ali halo sim 6€ popusta. Se pravi, halo sim košta 12€, dobiš pa jo za 6€ če si naročnik, kar je v tem primeru 50% popusta
smirk-1.gif
.
Pri nakupu halo telefona dobiš pa 6€ popusta, kar ni 50% popusta, tuki je pojem, ki ga ne razumete
smile-1.gif
...sej ni tok teško.

lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

Ok, sem povprasal se enkrat, da ne bom ucil krive vere. V Areni jim je zmanjkalo SIM kartic in prodajalka je rekla, da so ze teden dni brez. Kupljen je bil en predplacniski paket s 50% popusta in NE 6 eur, isto velja samo za SIM kartico, nakup pa ni bil opravljen v Areni. Torej paket, predplacniski telefon plus sim kartica 50% ceneje, samo sim kartica 50% ceneje. Zadeva je bila dejansko kupljena in ni nobena buca. Se pa opravicujem, ce sem naredil krivico trgovcem v glavnem stabu.

Beri zgoraj, kjer sem ti že odgovoril. V areni(nasprot koloseja) imajo halo sim kartice, sem glih kar za foro poklical in jih še imajo. Se pravi že par dni. Kam pa ti kličeš pa res ne vem
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Še enkrat! Tokrat priporocam, da beres bolj pocasi. Kupljen je bil halo paket (telefon in SIM kartica) s 50% popustom ter se ena samo halo SIM kartica, isto 50%. Zadeva je BILA KUPLJENA, to ni bucarija. Nobenih zgolj 6€ popusta. Se kaj ni jasno? In kot ze receno, v torek v Areni NISO IMELI halo SIM kartic, prodajalka pa je stranki zatrdila, da jih nimajo ze teden dni. Se kaj ni jasno? Ne vem zakaj bi stranka hotela kupit halo SIM kartico, sla v Areno kjer "SO JIH IMELI", a jo na koncu kupila drugje. Stranka ni na sreco obiskovala Levca, da bi bila retardirana, ce kdo namiguje na to dejstvo.

In se zadnjic, ne pridigaj o 6€ in 50%, vecina je imela matematiko ze v soli in je scasoma pririnila na visji standard kot je navadno odstevanje. Pri obeh stvareh je bilo 50% popusta, PRI OBEH!

frenki

Pripravnik
12. sep 2007
186
0
16
Ljubljana
Citat:
Predplačniška ponudba za naročnike - Halo Partner Bonus

Kako postanete nov uporabnik Halo že za 1€
Ste vedeli, da lahko prihranite kar 6,00 € (1.437,84 SIT) pri nakupu kateregakoli paketa Halo, oziroma Halo SIM-a. Halo SIM je lahko vaš, za le 6,00 € (1.437,84 SIT), kar pomeni 50 % popusta na redno ceno 12,00 € (2.875,68 SIT)! Glede na to, da imate po aktivaciji Halo SIM kartice na vašem računu prednaloženih 5,00 € (1.198,20 SIT), ugotovite, da boste za Halo SIM odšteli le 1,00 € (239,64 SIT)!

Vir.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
hysterical-1.gif

To kar sem v zgornjem postu napisal vse drži. Vsak ki ima naročnino, dobi 6€ popusta na halo sim ali telefon. Razlago si lahko prebereš tudi na njihovi strani(up. frenki je tudi vir prilepil), pa boš ugotovil, da si nisi glih na jasnem s tem
grin1.gif

Jast sem samo na enostaven način razložil
wink-1.gif

lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zadnjic. Trdim, da jih v torek, 9.10. v Labu NISO IMELI. Kaj ti meni cez par dni "svetujes" mi ni mar. Ce bi videl oz. dobro prebral moj post, bi videl, da nisem kartice potreboval jaz, niti ni nihce telefonaril okoli ampak se odlocil direktno za obisk poslovalnice.

In se enkrat, vse trotom, ki veselo pastajo infote iz simobilove strani. Halo paket (ne samo simka) je bil kupljen po 50% nizji ceni. Torej karikiram, da je halo telefon 50 eur se je kupil in placal 25 eur in ne po vasi zahojeni logiki 44 eur. Kaj ima simobil na strani in pa kaj dejansko se dogaja je pa ocitno druga stvar. Ampak enim je tezko dopovedat, da ni slo za 6 eur popusta ampak 50%. 50% od 100 eur je 50 eur in ne 94 eur. Bo zdej slo?
crazy1.gif