Simobil - Tarifa Svet

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jernej, tudi po bližnjih je dosti ceneje. Jaz bom sicer še vedno uporabljal vse SIM kartice, ki jih imam, a za VIP in domače bo kar SiMobil delal.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Za tiste, ki opravljajo samo kratke klice med potovanji po EU, se to ne izplača. Je bolj za na druge kontinente.
smile-1.gif
ampak a potem to velja tudi za gostovanja na ladjah?

Glede stroškov preklopa med tarifama pa naj bi bilo do konca avgusta zastonj, po tem naj bi se pa zaračunavalo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Odvisno koliko je telefon pomemben na potovanjih, ce je neizbezna poslovna komunikacija potem tukaj ni izbire. Ce se je treba javit "domacim" potem pa tudi ni treba pretiravat s telefoniranjem. Sicer pa v mnogih drzavah dobis calling card (kartica za mednarodne klice) za smesno poceni denar.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Če se na primer jaz nahajam na Hrvaškem in pustim samo klic kolegu ki je v Sloveniji ali se mi takrat zaračuna vzpostavitev klica???

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pustiš klic? A ga boš doma pustil?

Če probam dešifrirat; če te prijatelj iz Slovenije pokliče na Hrvaško boš plačal .90€, torej naredi prej spisek vsega, kar bi se rad zmenil v 20. minutah.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Ne...jaz pokličem iz tujine kolega ki je v SLO,vendar on ne dvigne oziroma imava dogovorjeno da ne dvigne....ali se mi v tem primeru obračuna vzpostavitev klica 0,90€??? Upam da se sedaj razumeva...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jozo pravi:
Ne...jaz pokličem iz tujine kolega ki je v SLO,vendar on ne dvigne oziroma imava dogovorjeno da ne dvigne....ali se mi v tem primeru obračuna vzpostavitev klica 0,90€??? Upam da se sedaj razumeva...

Dejmo definirat besedo "vzpostavitev", bo vse bolj jasno. Če se zveza vzpostavi, se zaračuna vzpostavitev, če se ne, se ne zaračuna, ergo boš prišel brezplačno skozi, če mu boš samo zvonil in se ne bo javil.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
No saj to me je zanimalo...ker kolko vem se je nekdaj se mi zdi da pri italijanskem operaterju TIM plačala vzpostavitev povezave tudi če klicana oseba ni dvignila....hvala....

lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jozo pravi:
No saj to me je zanimalo...ker kolko vem se je nekdaj se mi zdi da pri italijanskem operaterju TIM plačala vzpostavitev povezave tudi če klicana oseba ni dvignila....hvala....
lp

Ja, samo to je že tako daleč, da marsikdo na tem forumu še rojen ni bil. Američani so tudi to prakticirali, enako kot plačevanje dohodnih klicev (tudi v domačem omrežju). Take in podobne rabote so že nekaj časa v EU prepovedane in konkurenčno nemogoče (greš k drugemu, ki tega ne počne). Tudi nekateri VoIP ponudniki to počnejo, a je to bolj izjema, ki potrjuje pravilo. Nekateri operaterji še vedno vzpostavijo zvezo tudi za najave (o nedostopnosti uporabnika in podobno), kar je sicer neke vrste sivo območje, ki naj bi se v kratkem reguliralo.
Enostavno, plačaš, kolikor gobcaš, ostalo ne.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
V ZDA se placata dve stvari hkrati, total time + airtime. Torej od momenta ko zacne vspostavljat zvezo do konca, in seveda se sam pogovor.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne, v ZDA je reč še bolj zakomplicirana.
smile-1.gif

Zaračunavajo posebej trajanje radijske zveze, to pomeni od trenutka, ko si pritisnil gumb za klic in posebej še trajanje vzpostavljenega klica - govorne zveze. Da bo reč še bolj pestra, ima lahko istovrstni klic samo miljo naprej drugo ceno, ker je opravljen v drugi zvezni državi ali pa zgolj county-u in se aplicirajo nanj drugi mestni, county, state ali federalni davki.
smile-1.gif

Meni osebno je zaračunavanje radijske zveze čisti nateg. Dohodnih SMSov pa vsaj spodobni operaterji tudi v ZDA ne zaračunavajo.

Ogo

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Sem že v tem enem letu skoraj pozabil na tole Ugodnost z velikim U.

Zadeva še vedno laufa... tako da sem jo z veseljem spet vklopil. Za potovanje izven EU je to še vedno prav smešno poceni tarifa. A so medtem pri Mobitelu ali Tušu uspeli pogruntati kaj podobnega?

90 centov za 20 minut dohodnega klica na drugem koncu sveta ter 20% cenejši SMSi kot pri navadni tarifi Vodafone World.
zmaga.gif