Seveda je teoretično. 384 kb/s je najvišja hitrost, ki jo dopušča uporabljen kodek in velja za najvišjo možno hitrost na povezavi mobilni terminal - bazna postaja. Veriga, npr pošiljanja maila, pa vključuje še kaj - prenos od bazne postaje do "centrale" operaterja, od nje prenos do IP providerja, od njega naprej, naprej, do target sistema, ki prejme tvoj email. Ozko grlo se lahko pojavi kjer koli, teoretična hitrost na relaciji telefon - bazna postaja je le eno izmed njih. Uporabniki to hitrost ocenjujejo kot skorajda zagotovljeno, te pa ni možno zagotoviti zaradi lastnosti radijskega medija, omejenosti frekvenc, njihove souporabe, motenj pri prenosu zaradi različnih razlogov itd. K temu prištejmo še vse druge dejavnike (prej sem jih naštel), ki vplivajo na "doživetje prenosne hitrost".
Jaz imam doma recimo 10 Mb linijo, fiksno seveda. Pa le redkokdaj doživim, da mi spletne strani nalaga s polno hitrostjo. Prednosti hitre pipice se poznajo le, kadar počneš več stvari hkrati in ti zaradi pasovne širine vse skupaj še vedno deluje dovolj hitro. Realno je pomemben le download kakšnih filmov, programov in glasbe. Vse ostalo pa praviloma ne temelji na neprestanem prenosu podatkov. Čari paketnega prenosa pač...