Šifrant na zavodu za zaposlovanje

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Torej moras biti nadomestek za fikus ali nekaj podobno nekoristnega. Ce bi znala kaj programirati, bi brez dvoma hitro prisla na dvakratnik omenjenega zneska, ce ne 3x.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
Piše se leto 2011....delam kot programerka že peto leto, plače imam 650€
13.gif
neto, po poklicu sem inženirka informatike (hahaha....programerska smer)....juhuhu bruhuhu

Za ta denar še prdnem ne v pisarni...
evil.gif
To si verjetno bila primorana vzet prvo zadevo ?

Ne da bi se norčeval ali kaj podobnega, ampak za tak znesek se jaz še pogovarjam ne...

Katera regija pa je, če ni skrivnost ?

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Torej moras biti nadomestek za fikus ali nekaj podobno nekoristnega. Ce bi znala kaj programirati, bi brez dvoma hitro prisla na dvakratnik omenjenega zneska, ce ne 3x.

Za ta denar se verjetno ne trudi pretirano in je verjetno bolj sposobna... Tudi jaz se ne bi...
stupid-1.gif

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
podravska regija (delam v mb)....sem se na začetku trudila, da pokažem kaj znam in so mi dvignili plačo iz 600 na 650 hahahaha, da ne crknem. za koga kurca (pardon na izrazu) se naj trudim

in ja....res je bila prva (uradna) služba v programiranju....takrat sem si mislila....nekje je pač treba začet

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz za 600 evrov sploh ne sklenem pogodbe. Tudi ti je ne bi smela, ampak si kot kaže bila primorana ?

Maribor ? 600 EUR ? Da jih ni sram...
stupid-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
mb ? 650 € za programiranje, reden delovni čas ? ali ne obvladaš drugega kot kakšno prastaro varianto cobola ali pa delaš v kašnem podjetju za varovanje premoženja ....
ne bom trdil da so plače v mb oh in ah , ampak pod povprečno slovensko plačo pa ne bo noben normaln šel programirati

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
mb ? 650 € za programiranje, reden delovni čas ? ali ne obvladaš drugega kot kakšno prastaro varianto cobola ali pa delaš v kašnem podjetju za varovanje premoženja ....
ne bom trdil da so plače v mb oh in ah , ampak pod povprečno slovensko plačo pa ne bo noben normaln šel programirati

To sem hotel tudi jaz dopovedat, preden se pol foruma spet na mene spravi...

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
ni cobol, čeprav je res starejši jezik (v SLO se mi zdi, da smo edini ki ga uporabljamo še - je pa super objektno orientiran jezik), kjer recimo za isto sranje napišeš recimo 10 vrstic kode, kjer bi jih v C#-u napisal žnj vrstic....

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
ni cobol, čeprav je res starejši jezik (v SLO se mi zdi, da smo edini ki ga uporabljamo še - je pa super objektno orientiran jezik), kjer recimo za isto sranje napišeš recimo 10 vrstic kode, kjer bi jih v C#-u napisal žnj vrstic....

A Xbase++ ? Delphi verjetno ni, ker niste edini potem, velja pa za njega tole kar si napisala za C#, ki ga itak nočem niti
videt, kaj šele uporabljat. Lahko PM, če se bojiš da službo.

Xbase++ sem tudi uporabljal nekaj časa. To je tako zastarelo, da se danes več ne bi smelo uporabljati !
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
RPG ?
nauči se javo, c++ in xml pa boš menjala za boljšo plačo kar hitro. dandanes pač to večina uporablja oz mora obvladati.
če programer ali pa sistemec ne iztrži vsaj 1.6k bruto ( kar je nekje 1.1k neto ) potem je bolje da gre kaj drugega delati.
ampak normaln ne bo šel delati pod recimo 2.2 - 2.5 k ali več bruto.
je pa res, da moraš nekaj znati, ne samo neko eksotiko kot je fortran, rpg ali kaj podobnega

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj je vseeno kateri jezik trenutno uporabljas - ce znas programirati, potem znas programirati, na tebi pa je, da spoznas novo sintakso, posebnosti jezika in knjiznice. Ker pravis, da je ze zdajsnji jezik objektno naravnan, je to se toliko lazje, saj je vecina posla samo zlaganje legokock in spreminjanje njihovih lastnosti, ne pa programiranje v "pravem" smislu (pisanje proceduralno naravnanih algoritmov in podobno).

Pa se to: ce ste edini, ki ta jezik uporabljate, potem je dobro znanje vredno kvecjemu vec kakor manj. Ko si enkrat na podrocju, kjer je vec konkurence, imas slabse izhodisce za izsiljevanje.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz za 600 evrov sploh ne sklenem pogodbe. Tudi ti je ne bi smela, ampak si kot kaže bila primorana ?

Maribor ? 600 EUR ? Da jih ni sram...
stupid-1.gif

Če jaz dobim boljše delo za 600 evrov NETo + malica/prevoz, takoj podpišem pogodbo.
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ti prekladas zaklje, ne pises programov. Nekaj malega razlike je v vlozku, da si sploh primeren za tisto drugo funkcijo (in stalno se moras dodatno izobrazevati ob delu, sicer te cas in poceni Pakistanci povozijo), zato je razumljivo, da se to izrazi skozi visjo placo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ksz
glede na statistični zavod je povprečna plača za programiranje nekaj malega več kot 2k€ bruto mesečno
tak, da 650 € .neto je ravno nekje 50%...

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
samo iz golega firbca, zakaj je xbase++ tako "zelo" zastarel? Kolikor vem je to čisto simpatično in stabilno win32 okolje, kjer se da kar lepe objektno orjentirane zadeve sestavit?

Takele izjave me spominjajo na tiste čase, ko je bila filozofija 'dvakrat klikneš pa trikrat potegneš in imaš super aplikacijo" (seveda je bil Oracle predpogoj), kar pogosto na besednjaku novopečenih informatikov.

LP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
A zakaj ? Prevaja se npr. še v konzoli. Tega pri Delphiju, .NET-u in Java SODOBNIH razvojnih okoljih ne boš več srečal, kvečjemu še če imaš Javo brez razvojnega okolja.

Kot drugo: Sistem dela. Grozna sintaksa. Neprijazno, itd.

Stvar sem uporabljal par mesecev. Obup. Stvar je bila dobra mogoče za 16 let nazaj, danes pa obup.

Uporabno je kvečjemu za ljudi, ki so prej delali s Clipperjem, za na novo učit pa vsekakor ni primerno. Je bolje poseči po čem sodobnejšem.

Ti si sigurno kaka od teh starin ki prisega še na Clipper, zato pa jaukaš ko dobiš eno sodobno mnenje...
evil.gif

Xbase++ in .NET sta pa en redkih stvari, ko jih ven sk***im, kjer le lahko...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
ja, s temi argumenti si me pa res prepričal
hysterical-1.gif
, če je tebi neprijazno? konzola je merilo? torej je, če gledamo OS, Unix oz. Linux tudi zastarel?

Nakladaš o zadevah o katerih imaš zelo površno znanje. Če si pri xbase++ prišel le do konzole, potem pač nisi oseba ki bi lahko ocenjevala kapacitete nekega orodja.

Glede ostalega pa, res, ta starina (ko je še programirala) je nekoč delala tudi v clipperju, assemblerju, c, pascalu, nekaj malega v xbase++, java mi ni tuja, nekaj malega vem tudi o mainframih, pa še kaj bi se našlo na nivoju ....
evil.gif

glede 'sodobnih' zadev pa, z mojega stališča, niso nič drugega kot grafični vmesniki, ki omogočajo hitrejši začetek in večjo produktivnost z zlaganjem obstoječih knjižnic v standardne konfekcijske produkte, ko pa je potreba da narediš kaj drugega pa si lahko šmensi okolja za klobuk zatakneš. Težko si predstavljam, da napišeš kaj resnega v javi, brez 'klasičnega' programiranja.

pa uživaj še naprej

LP