severna koreja spet grozi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Saj pri SK ne moreš narediti drugega, zravnati z zemljo, toliko da se jih potisne nazaj v kameno dobo, potem pa ponoviš, ko spet začnejo s jedrskim se zajebavat.

Vse drugo odpade, folk je tako opran, da bi bila vojna, podobna, kot v vietnamu, še hujša.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Od bivšega režima že ne, razen če ti še kje videvaš Sadama in njegovo gardo
Sem napisal: če želiš vreči režim in postaviti stabilno oblast v stabilni državi - good luck!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
je pa zanimivo, da stadve državi sosedi imata skupno ime in si delita polotok. Ena je tehnološka svetovna velesila, kjer izdelujejo prav vse na globalni ravni (ladje, avti, elektronika) in je po prepoznavnosti pred kitajsko, japonsko, usa in evropo, nekaj metrov višje pa najbolj zabačena država nasvetu. Ironično.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ne ironično, ampak zanimivo kako je toliko folka proti USA, pa je tukaj zelo dober primer, kaj se zgodi z državo, katera je prijateljica amerike in z drugo, ki je prijateljica rusije/kitajske.

Meni je izbira dokaj jasna, a vseeno ljudje tretirajo USA kot največje svetovno zlo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne ironično, ampak zanimivo kako je toliko folka proti USA, pa je tukaj zelo dober primer, kaj se zgodi z državo, katera je prijateljica amerike in z drugo, ki je prijateljica rusije/kitajske.

Meni je izbira dokaj jasna, a vseeno ljudje tretirajo USA kot največje svetovno zlo.
Zadeve moraš pač pogledati celovito: Iran danes je direktna posledica vmešavanja ZDA in VB v njihovo notranjo politiko: Iran je imel demokratično izvoljeno vodstvo (Mohammed Mossadeq), ki pa ni želelo privatizirati naftne industirje, zato sta CIA in MI6 namestila šaha, ki je kot po tkeočem traku kršil človekove pravice, posledica česar je bila islamska revolucija. Nadalje Nikaragva, Honduras, Salvador, Vietnam - navsezadnje, tudi Koreja ni tako črno-bela, kot se prikazuje danes: diktatura Park Chung-heeja v 60., kategorično nasprotovanje združitvi Korej iz strani ZDA, čeprav sta v začetku obe strani to želeli itd.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Hja, po besedah naših zagrizenih rdečkarjev je vse samo propaganda in je v SK raj na zemlji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Hja, po besedah naših zagrizenih rdečkarjev je vse samo propaganda in je v SK raj na zemlji.

tovariši[/COLOR]
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kitajska je odvisna od S. Koreje.Lepo je vsa pozornost na njih sami pa lepo furajo svoj vesoljski in jedrski program pa noben se ne sprašuje. ČE AMerika napade S. Korejo prva grem stavit da bo Kitajska napovedala vojno USA

Ne nori, no. Kaj takega se lahko zgodi le, če ameriška raketa namesto Pjongjanga zadane kitajsko zemljo. Ampak to je že znanstvena fantastika. Brez skrbi, da je linija Washington-Peking odprta 24/7. Zakaj ne bi smeli imeti svojega vesoljskega programa? So kaj slabši od nas? Poleg tega mi najdi EN PRIMER iz zgodovine, ko so se Kitajci šli kolonializem. Pa ne se vtikat v Tibet, ker je okupacija Tibeta samo posledica angleške penetracije. Kitajci se s Tibetom niso ukvarjali, dokler niso Angleži tja poslali svojih vohunov, napravljenih v menihe. Ampak na svojem dvorišču pač ne bodo gledali istih ljudi, ki so jim zakuhali opijske vojne. Nažalost imate vsi, ki berete le zahodne medije, popačeno sliko o tem. Kitajci ne bodo nikoli prvi napadli.

Seveda so kitajski mediji najverodostojnejši kar se Tibeta tiče
hysterical-1.gif

In zaradi nekaj vohunov so okupirali celo državo, pobili desttisočE, zrušili na tisoče samostanov.... Ta zgodba o angleških vohunih je verodostojna ravno toliko kot tista o WMD v Iraku.

Kaj so potem Kitajci delali na Korejskem polotoku leta 1953?

Najbrž si spregledal dokumentarec National Geographica, ki je trobilo kitajske komunistične partije
hysterical-1.gif

Kitajski mediji so toliko verodostojni kot so verodostojni CNN, Reuters in podobni. Če ne premoreš inteligence za kritično presojo, je to tvoj problem.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik skala pravi:
mah kitajci so pravi šiptarji. če je eden ni nič, če jih je 500 so glavni. pri eni milijardi so pa sploh glavni.
drugače je pa ena zanimiva knjigca volčji torem. lepo opisuje kitajski odnos do ostalih. niso nič boljši od američanov - pa še več jih je.

Najraje berem "strokovne ocene" ljudi, ki so v življenju Kitajce spoznali le pri naročanju hrane ali pri nakupu čipšit robe na kakšni tržnici. Pogledajo kak film o mučenju živali na Kitajskem, slišijo za knjigo "Na Kitajskem jed pse" in si mislijo svoje, preberejo kakšno basen o grdih Kitajcih in podobno. In jih potem enačijo s cigani, šiptarji.
hysterical-1.gif

Ubogi ste, smilite se mi. Razmišljate pavšalno, živite pavšalno.

In potem se najde brihta, ki ne pozna razlike med Tajsko in Tajvanom. Kaj ni to eno in isto?
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Two medium-range missiles have been loaded onto mobile launchers in North Korea and are ready to be launched, South Korea's Yonhap news agency reports