Pa saj ne pride 300 eur? Od kod to?
Predlani je bilo ogromno cvetnega prahu v zraku in so bile celice povsem prekrite. Sem jih za hec polovico opral in naslednji dan primerjal oprane vs zaprašene. Razlika je bila praktično zanemarljiva. Imho manj kot 5%...Ma k pomoje je tolk spremenljivk v zraku - da ne verjamem glih, da je “oprana SE” pomemben faktor..
Razlike v proizvodnji med 2022 pa 2024 je bilo v mojem primer -13% (17.7>>15.5MWh).. kar sem spremljal s(m)o vsi jamral, da je bilo 2024 slabse leto.. ne znam ocent koliko % zgubim zaradi umazanije oz. koliko vec bi mi SE nardila, da bi pokril tistih 300€ za ciscenje.
Twist kalkulacija180€ hoce letno ... torej 360€ v dveh letih... Pregled in ciscenje pa je enkrat na dve leti ...
Jaz rabim čiščenje 1x letno. Še bolje bi bilo 2x.
Vse skupaj je čisto odvisno od delovnih pogojev.
Z viličarjem se dvigneš .Ok na streho pa naj pridem kako?
Sem ze gledal dvigalo da bi najel za 100 eur mali tovornjakec in si spucamo trije v zlahti ipd...
Še vedno pa ne vem, koliko drugi plačujete za vzdrževanje
Prekratka. Rabim 15 metrov, da ne tvegam ravno padca iz strehe ali nakladalne žlice.
0Še vedno pa ne vem, koliko drugi plačujete za vzdrževanje
12,8 je max iz onega linka, jo boš pa prekleto težko dvignil in držal. No saj ko se nasloni je vse skupaj lažje.Prekratka. Rabim 15 metrov, da ne tvegam ravno padca iz strehe ali nakladalne žlice.
Ja, sem gledal tudi te. Karbonske so pa precej dražje. Moram še malo pretuhtati situacijo.12,8 je max iz onega linka, jo boš pa prekleto težko dvignil in držal. No saj ko se nasloni je vse skupaj lažje.
150 eur smo, blo pa je krito glupo spremljanje in zavarovanje. Zdaj tega nimamo in imamo samo pri triglavu za zavarovano, spremljam pa sam.Še vedno pa ne vem, koliko drugi plačujete za vzdrževanje