Sesalniki in Bruselj

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
torej je zmagovalec, kar se tiče moči sesanja in izpusta prahu nazaj v prostor (hrvaški) electrolux http://www.electrolux.hr/Proizvodi/Usisavanje/Usisava%C4%8Di/UltraOne/UOORIGINDB/
pri nas tega modela (po imenu) ne najdem.

Pri nas so electroluxi po 1250W, hrvati pa imajo po 2200W. A bomo spet začel čez mejo hodet po stvari
confused-1.gif

Hrvati imajo tudi napisano sesalno moč, ki je celo manjša od izmerjene v zgoraj pripetem testu. Pri nas tega podatka ni.

tudi pri nas so bili elektroluxi z 2200W, ki pa se sedaj od uvedbe energijske nalepke ne smejo več prodajati (za hrvate velja enako). Točno enakega modela niso imeli, so imeli pa podobnega . Razlika med njima je na prvi pogled le v opremi.

Prosim če mi poveš kje se meri sesalna moč in kaj ti ta moč pove, če ima sesalc zanič krtačo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
gledal sem uradne spletne strani. Po trgovinah se bo vrjetno še dolgo našlo marsikaj.

Kako potekajo testi in na katerem koncu cevi se meri moč sesanja, žal ne vem. Bi si pa z veseljm šel razne teste pogledat;)
Po moje bi moral imeti hudičevo zanič krtačo, da bi mu en z dosti nižjo sesalno močjo lahko konkuriral. Zato pa imajo tudi stolpec "učinkovitost", kjer pa predvidevam, da dejansko sesajo po tleh. Kjer je omenjeni electrolux na drugem mestu.
Mi pa manjka podatek, ali se učinkovitost meri kako dejansko posesa, ali je pogojeno z močjo motorja? Se pravi, če X z 1200w posesa enako dobro kot Y z 2200W, je za X to lahko zelo dobra učinkovitost za Y pa slabša, glede na njuno moč motorja. Upam, da se razume kaj sem želel napisat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti zaupaš ženski da nabavi tehniko?
mogoče imaš s svojo srečo, večina pa bi jih kupla tistga, k je lepe barve, pa rožco ima gor, pa prodajalc se je ob njem lepo nasmejal
wink-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
učinkovitost sesanja se meri le tako, da izmerijo kako je posesano:

sem šel prav iskat uredbo, kjer je to opredeljeno:

c/p: „preskus na trdih tleh“ pomeni preskus v dveh čistilnih ciklusih, pri katerem čistilna glava sesalnika, delujoča pri največji sesalni nastavitvi, preide preskusno območje, ki ga predstavlja lesena testna plošča s širino, enako širini čistilne glave, in z ustrezno dolžino, čez katero diagonalno (45°) poteka preskusna reža, pri čemer se pretečeni čas, poraba električne energije in relativni položaj središča čistilne glave glede na preskusno območje stalno merijo in beležijo ob ustreznem vzorčenju in kjer se po vsakem končanem čistilnem ciklusu ustrezno oceni zmanjšanje mase preskusne reže;

po mojem mnenju je sesalna moč od uvedbe energijske nalepke popolnoma brezvezna, saj ti vse pove podatek kako učinkovito posesa.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ti zaupaš ženski da nabavi tehniko?
mogoče imaš s svojo srečo, večina pa bi jih kupla tistga, k je lepe barve, pa rožco ima gor, pa prodajalc se je ob njem lepo nasmejal
wink-1.gif
Pri naju je dogovorjeno tako, da izbira in ob soglasju drugega tudi izbere glavni uporabnik.

PS: glede na to, da se večina prisotnih na tehniko spozna samo toliko, da zna prebrati številko pri moči, je prav vseeno po katerem kriteriju se izbira: po priključni moči ali po barvi - na kakovost sesanja imata približno enak vpliv.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
učinkovitost sesanja se meri le tako, da izmerijo kako je posesano:

sem šel prav iskat uredbo, kjer je to opredeljeno:

c/p: „preskus na trdih tleh“ pomeni preskus v dveh čistilnih ciklusih, pri katerem čistilna glava sesalnika, delujoča pri največji sesalni nastavitvi, preide preskusno območje, ki ga predstavlja lesena testna plošča s širino, enako širini čistilne glave, in z ustrezno dolžino, čez katero diagonalno (45°) poteka preskusna reža, pri čemer se pretečeni čas, poraba električne energije in relativni položaj središča čistilne glave glede na preskusno območje stalno merijo in beležijo ob ustreznem vzorčenju in kjer se po vsakem končanem čistilnem ciklusu ustrezno oceni zmanjšanje mase preskusne reže;

po mojem mnenju je sesalna moč od uvedbe energijske nalepke popolnoma brezvezna, saj ti vse pove podatek kako učinkovito posesa.

kako učinkovito posesa glede na pretečeni čas, poraba električne energije in relativni položaj središča čistilne glave glede na preskusno območje
sprasujem se.gif

Ne vem no, težko me bo nekdo prepričal, da prvi na lestvici, ki je po vseh W-ih skoraj pol švohnejši, potegne ven več iz tiste reže
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Učinkovitost iz tistega testa je enostavno koeficient sesalna moč / dejanska moč. Torej čisto fizikalno in točno to kar "učinkovitost" pomeni.

Zgornji post se pa nanaša na nove energijske nalepke, tam imaš učinkovitost podano za dve površini ocenjeno z oznakami (A-G).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Torej je tisti test glede na nove nalepke čisto brez veze, ker se iz njega ne da razbrati kater je dejansko boljši.

p.s. če gre kdo na celjski sejem, naj malo povpraša po nalepkah pri prodajalcih vorwerka. Po možnosti naj naredi kako fotko, kjer se vidi kako so označeni.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Torej je tisti test glede na nove nalepke čisto brez veze, ker se iz njega ne da razbrati kater je dejansko boljši.

Točno tako. Ta test bo prav prišel nekomu, kateri ne verjame v dejansko / po standardu testirano učinkovitost sesanja. Prav tako bo test uporaben le še toliko časa, dokler bodo na trgu modeli, ki še nimajo energijske nalepke (torej zaloga trgovin)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
...
kako učinkovito posesa glede na pretečeni čas, poraba električne energije in relativni položaj središča čistilne glave glede na preskusno območje
sprasujem se.gif

Ne vem no, težko me bo nekdo prepričal, da prvi na lestvici, ki je po vseh W-ih skoraj pol švohnejši, potegne ven več iz tiste reže
rolleyes-1.gif
Kateri lestvici?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
par postov višje jo je objavil @WeWatchingYou

se pa moram posipat s pepelom, ker sem skos mislil in pisal, da so učinkovitost testiral tako, kot jo morajo po novem za nalepke.Oni so pa samo zračunal :/

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Teli Electroluxi 2200 W so špica, sam sem nabavil UODELUXE za nekih 220 eur (po EU jih ni izpod 360 eur) n0o je pa potem še en kolega zapel, da bi imel in ja NO WAY povsod zmanjkalo, kar jih je v trgovinah se še lahko prodajo naročiti se ne dajo več, ker jih uvoznik ne sme več distribuirati...... Če kdo ve za zalogo tudi drugega takega modela - druga oprema seveda 2200 W ki ima ca 488 w sesalne moči naj samo pove .

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo resnice o Vorwerku
wink-1.gif

Osnovna cena je 700+€

Leva tabela;
Za tepihe sploh nima ocene
sprasujem se.gif

Trda tla pa ima oceno C
grims-1.gif

Desna tabela:
če se dokupi še električno globinsko krtačo, pa pride na A za trda tla in B za tepihe. Cena pa je potem 900€?

Tolk o tem kako
evil.gif

Zabaven je bil tudi pogovor s prodajalcem, ki je skos trdil, da imajo oni A in da že zadostujejo standardom za leto 2017
hysterical-1.gif

Pa tudi na spletni strani imajo objavljeno samo desno nalepko, nikjer pa ni omenjeno, da za takšne rezultate potrebuješ še električno krtačo
wink-1.gif

za google;
energijske oznake za vorwerk

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Mogoče če povprašaš še po njihovih servisih, včasih imajo tudi oni trgovino, kjer zadeve niso tako hitro razprodane ... npr klik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Evo resnice o Vorwerku
wink-1.gif

Osnovna cena je 700+€

Leva tabela;
Za tepihe sploh nima ocene
sprasujem se.gif

Trda tla pa ima oceno C
grims-1.gif

Desna tabela:
če se dokupi še električno globinsko krtačo, pa pride na A za trda tla in B za tepihe. Cena pa je potem 900€?

Tolk o tem kako
evil.gif

Zabaven je bil tudi pogovor s prodajalcem, ki je skos trdil, da imajo oni A in da že zadostujejo standardom za leto 2017
hysterical-1.gif

Pa tudi na spletni strani imajo objavljeno samo desno nalepko, nikjer pa ni omenjeno, da za takšne rezultate potrebuješ še električno krtačo
wink-1.gif

za google;
energijske oznake za vorwerk

V bistvu je to zelo dober rezultat ker če se prav spomnem je bilo govora o tem da bo večina povprečnih sesalnikov padla na konec tabele pri učinkovitosti sesanja (torej blizu Gja). Glede standardov za leto 2017 verjetno govorijo o el. moči ki bo takrat lahko samo še 900W al nekaj takega?!
tongue-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Ne moreš primerjati povprečnega sesalca z vorverkom, ker cenovno ni enak razred. Pa tudi če bi primerjal, če odpreš zadnjo mercatorjevo reklamo imaš modele, ki imajo boljše karakteriskike (nalepke) za 6x manj denarja (pri osnovnem vorwerku).

Edit: ravno o tem sem govoril, zakaj so dobre nalepke. tukaj se sedaj dejansko da primerjati različne sesalce brez rekla-kazala.

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Za Vorwerk sem že večkrat iz prve roke ugotovil, da je njegov učinek slab. Pa nisem verjel, zato sem poplnoma vse očistil, filtre, svežo vrečko itd. In ne samo na enem primeru.
Pa vedno ista zgodba

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Ne razumem zakaj bi sploh pri gladkih povrsinah rabil ne vem kaksno sesalno moc Za parket, laminate ot. ploscice je ze skoraj vsak dober, kar se tice sesanje,.... sesalna moc pride do izraza na tepihih, jogijih itd,. kjer mora potegnit iz "notranjosti" svinjarijo.

Podobne teme