Sesalec za pepel

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Na roke kot vsi v tem rangu!
grin1.gif

Za sesanje finega prahu od štemanja, fleksanja ipd. se uporablja v teh sesalcih vrečko. Ena 30l vrečka ti bo držala ohoho takega prahu, filtra pa vmes (skoraj) ni potrebno čistit.

Problem za vrečke je žaganje ker zaseda lahko večji volumen, če misliš recimo obdelavo desk ipd.! Za laminat rezat je pa enako kot zgoraj omenjeno za prah.

Nekaj podobnega kot zgornji graphite (če ne gre celo za isto rebrandano stvar) ima Obi pod svojo znamko, še malce boljše specifikacije ima (daljša cev, opcija izpihovanja) cena pa mislim da okoli 150EUR za 30l (so tudi manjši).

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.016
3.669
113
Naš dimnikar hodi naokrog s takim, ki ima dvojno stikalo in vklopljen v eno stran sesa, vklopljen v drugo stran pa vibrira, da stresa prah s filtra.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kaj pa menite o tem sesalcu: BOSCH PAS 11-21 . Meni je všeč, ker od zunaj lahko "otreseš" filter.

Fotr se je pa zagledal v Graphite sesalec, ampak meni zgleda dosti bolj kitajsko.

Ima kdo izkušnje s katerim od tehdveh? Uporabljal se bo ob raznem rezanju/štemanju.
Boš več imel od tistega ki sem ga jaz nalimal na bolhi (metabo). Rabljen profi za 150€.
To je zeleni bosch, to pomeni da je hobi verzija. Profi so modra linija. Jaz imam modrega (tudi kupil rabljenega) in posesa vse, od najmanjšega prahu, do kamnov. Za štemanje odličen. Drugače so novi 400€+.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ma žal ni več nobenega takega rabljenega, za pametno ceno. Sem mislil, da se bolj bašejo filtri pri teh sesalcih. Tisti za "sesanje pepela" je bil res katastrofa in sem se bal, da bo pri teh isto.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Imamo doma takega Kaercherja (se mi zdi, da je oznaka AD 3.2 ali nekaj takega) za ciscenje peci na pelete ... In je OK... Prej smo imeli ze druge cenejse ... pa noben ni zdrzal dolgo ... En Black & Deckerjev kupljen na Petrolu je deloval samo za dve sesanji... pa se je filter zmeckal ... in niso hoteli upostevati reklamacije, ker smo menda sami kriv in da je filter, ki se je deformiral potrosni material ...
bonk.gif
Resda je kostal samo 35€ ... ampak za tako sranje je tudi to prevec ...

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Jaz sem si kupil Lavorjev ciklon , ki pobere 90% pepela. To mam v kurilnici, kjer na 10 dni posesam peč na pelete. Obnese se super.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
In koliko sesanj vam sesalec vleče? Jaz mali kaminček posesam ene 5x, pol pa že za en drek vleče. In sledi zoprno pucanje... Večkrat, hitreje in bolje naredim kar na peš...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Ta Karcher nima vrečke ne? Pepel od peletov je nekaj čisto drugega kot od drv.... Kak pa je filter, mislim, se ga strese pa šiba dalje?

Ne nima vrecke... ima filter in potem posodo za zbiranje pepela ... Je pa pepel od peletov precej bolj fin od pepela drv ...

Filter pri tem Kaercherju je takle:

skitched-20170901-083958.jpg

https__s4.kaercher-media.com_documents_sparepartlists_16296603_en.pdf-20170901-084158.jpg

Tukaj v navodilih za uporabo se vidi, kako je sestavljen >> https://s4.kaercher-media.com/documents/manuals/raw/000/BTA-5477232-000-03.pdf

Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
In koliko sesanj vam sesalec vleče? Jaz mali kaminček posesam ene 5x, pol pa že za en drek vleče. In sledi zoprno pucanje... Večkrat, hitreje in bolje naredim kar na peš...

Po vsakem sesanju peci se posoda izprazni in otrese filter ...

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Jaz sem si kupil Lavorjev ciklon , ki pobere 90% pepela. To mam v kurilnici, kjer na 10 dni posesam peč na pelete. Obnese se super.

Lahko prosim prilepiš fotografijo ali dve tvoje izvedbe? Jaz imam namreč enak sesalec in bi tudi to naredil pa da ne odkrivam tople vode.
Hvala.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Citat:
No ker še nisem kupil sesalca, ker še ne kurimo,sem zasledil, da ima Kaecher novi model sesalca za pepel AD 4 , ki pa ima samo 600 W, kar je polovico manj kot ima AD 3.

https://www.ideo.si/sesalniki_...9_731_0_KARCHER

Ti wati pa so verjetno kar pomembni al ne? Zakaj so naredili novi model s samo 600 Wati?

Evropska uredba o sesalcih... Pač velja za vse sesalce, ne samo za hišne.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
Citat:
No ker še nisem kupil sesalca, ker še ne kurimo,sem zasledil, da ima Kaecher novi model sesalca za pepel AD 4 , ki pa ima samo 600 W, kar je polovico manj kot ima AD 3.

https://www.ideo.si/sesalniki_...9_731_0_KARCHER

Ti wati pa so verjetno kar pomembni al ne? Zakaj so naredili novi model s samo 600 Wati?

Nova pravila
Vir..ZPS

Od prvega septembra 2014 morajo biti sesalniki označeni z novo energijsko nalepko. Po novem je dovoljena izdelava in prodaja sesalnikov, ki niso močnejši od 1600 vatov, od septembra 2017 pa ne močnejši od 900 vatov. Kaj nova pravila še prinašajo potrošnikom?

Sliši se precej revolucionarno, a na kratki rok večjih sprememb ne bo. Še vedno je namreč dovoljena prodaja zalog sesalnikov, ki tem pravilom ne ustrezajo, torej še imajo staro energijsko nalepko in so močnejši od 1600 W.

Pravila ne veljajo za vse
A pozor: nova pravila veljajo le za talne sesalnike! Tako so izvzeti sesalniki z baterijo, robotski sesalniki, sesalniki za mokro sesanje, sesalniki, namenjeni industrijski rabi, in naprave za poliranje tal.