Senčniki ali temnenje stekel

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Cena original tipskih senčnikov za moj avto je 100€(s tujine še kak euro manj), temnenje me pa pride 150€. Senčnike pri prodaji vozila lahko prodam posebej in dobim nekaj denarja nazaj....
Sem v dilemi in nevem za kaj se je bolje odločit. Kaj pravite vi?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pri temnenju boš moral opraviti še homologacijo, kar pa tudi stane. Ponoči boš bore malo videl skozi temne šipe, medtem, ko senčnike boš lahko v sekundi dal dol, če te bodo ponoči motili.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Prvič slišim, da moraš senčnike homologirat
rolleyes-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Cena original tipskih senčnikov za moj avto je 100€(s tujine še kak euro manj), temnenje me pa pride 150€. Senčnike pri prodaji vozila lahko prodam posebej in dobim nekaj denarja nazaj....
Sem v dilemi in nevem za kaj se je bolje odločit. Kaj pravite vi?

zakaj točno se odločaš za senčnike oz. temnjenje? zaradi vročine poleti?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Če gre za male otroke.

Šip (vsaj legalno ne) nikakor ne boš mogel tako zatemnit da jih direktno sonce ne bi motilo.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
@cash: 150€ je s homolgacijo vred.

Za senčnike se odločam predvsem zaradi vročine poleti in da se čim manj vidi na zadnje sedeže zaradi tatov.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Ne vem kok boš zatemnil zadnje sedeže s temi senčniki
smile-1.gif

Jz sm črn avto zatemnil in poleti ni več vročine, tud tamali sonce ne prbija direktno.

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Tipski senčniki čisto solidno zatemnijo stekla in preprečujejo pretirano gretje avtomobila. Dodaten plus je, da delujejo tudi kot komarniki:)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem imel original senčnike v vratih vgrajene in še zatemnjene šipe pa je blo ok.
tongue-1.gif

Tisti senčniki so drgač ena bedarija, ravno toliko da je nekaj. Ni jih čez zatemnjena stekla še zaradi xyz drugih razlogov.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
teli senčniki so čist ok, ker se lepo zataknejo in stojijo. Jaz sem mel do sedaj vedno temnjena stekla in potem ponoči en jebeštrga vidiš. Sedaj imam te senčnike samo po zadnjih stranskih šipah.

Mam pa originalne, ki so sicer isti kot naprimer te, ki jih prodaja withcar. Ne primerjat tega z unim sranjem iz špara za 3 eur...

Meni se zdi da tudi lepše zgleda, ker zdej itak ne smeš prednjih stranskih temnit, pol si pa že ko bosanc
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst sem se odločil za temnenje.
Senčniki so me motli, ker so tisti, ki so bili takrat popularni na zadnji šipi iz 2 kosov. Tako bi imel na sredini črto. Men zelo moteče!!
Ne vem kako točno je s snečniki in odpiranje šipe med vožnjo.
kar se vidljivosti tiče bi po eni strani moglo bit boljše čez temnjeno steklo, ker pri senčnikih je med luknjicami blago.
sam ne vidim smisla, da bi jih deval gor in dol. stekla sem temnil zaradi vročine, zaradi firbcov, malo izgleda...

vožnja ponoči je bila s temnjenimi stekli boljša, ker nisem imel samozatemnilnega ogledala:) Če je tema veni, pa v nobenem primeru ne vidiš:)
prvi teden je bilo čudno, ko sem se navadil pa ti rata normalno.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Imam senčnike in so super. Tudi zadnji senčnik iz dveh kosov me nič ne moti. Edino v rikverc je treba malo bolj pazljivo, ker se manj vidi, to pa itak vozim bolj na zunanje špegle in je.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz imam namen spomladi temnit stekla pa če kdo ve za kakšnega, ki dobro naredi. Relacija Kr - Lj.