Sem jaz to prav videl?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mislim, da samo ti vidiš logiko v varčevanju pri vozil v cenovnem rangu 100.000 EUR.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Novi E cabrio brez xenona, je to možno?
crazy1.gif

No ja, to je dejansko možno, malo je kriv kupec, zraven pa tudi prodajalec.

Pred leti smo poslovali s poslovnim partnerjem, ki je fural izključno Mercedes. Običajno je to bila S klada, sem ter tja pa tudi kakšen CL. Takrat sem bil še malo mulota in sem imel včasih zelo neposreden gobec. Vprašal sem ga zakaj fura top spec S klaso, nima pa xenona. Me tip začudeno pogleda ter vpraša kaj je to xenon. Mi smo imeli takrat imeli w203 ter xenon, letnik 2003 ali 2004. Po demonstraciji razlike v svetlobi mi je obljubil kot mulotu, da bo moja želja pri naslednjem "potešena".

No, naslednji Mercedes je bil W221, ki je ponovno top spec, seveda ima xenon oz sedaj so že bixenoni z miljon prilagodljivimi žarometi in ledicami.

Long story short, včasih kupec ne vem kaj je xenon, teslo od prodajalca pa mu ga ne zna ponuditi ali demonstirtati. Sedaj je to drugače, ker paket xenon sedaj pride v kompeltu s prilagodljivimi žarometi, dodatnimi ledicami in kupec pride z željo v salon, hočem imeti takšne ledice.

Se pa tudi po ljubljani pelje beli ecoupe brez xenona, žalost.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Čez par let se bo pa že govorilo, glej ga klošarja ima samo Xenon ni mogu pljunit še tista 2 jurja za LED glavne žaromete haha

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
ksz

Danes sem še videl Panamero z garminom na vetrobranskem.
hysterical-1.gif

Zakaj bi bilo pa to smešno? Garmin stane par 100 eur (če greš na najdražjega), vgrajene navigacije pa jurja, dva, tri ... In ne znajo nič več (pravzaprav je obratno). Čisto logična odločitev, sploh v avtih, kjer recio že dobiš barvni touchscreen že za radio&co, navi je pa potem lepo štirimestno cifro za doplačat. Tudi če lupuješ avte za 100k, lahko to počneš premišljeno, sploh, če veš, da boš navi rabil 3x na leto (ali pa še to ne).

120k za avto, pa stiska za dva jurja? Prej bi reko da mu ni blo za cakat tri mesece.

Al pa kaka bolana ala slo in balkan nepokrit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Al pa enostavno nima zemljevidov, pa mu je bilo bolj enostavno stopit v prvi big bang po garmina, kot pa čakat na cdje od porscheja.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Novi E cabrio brez xenona, je to možno?
crazy1.gif

No ja, to je dejansko možno, malo je kriv kupec, zraven pa tudi prodajalec.

Pred leti smo poslovali s poslovnim partnerjem, ki je fural izključno Mercedes. Običajno je to bila S klada, sem ter tja pa tudi kakšen CL. Takrat sem bil še malo mulota in sem imel včasih zelo neposreden gobec. Vprašal sem ga zakaj fura top spec S klaso, nima pa xenona. Me tip začudeno pogleda ter vpraša kaj je to xenon. Mi smo imeli takrat imeli w203 ter xenon, letnik 2003 ali 2004. Po demonstraciji razlike v svetlobi mi je obljubil kot mulotu, da bo moja želja pri naslednjem "potešena".

No, naslednji Mercedes je bil W221, ki je ponovno top spec, seveda ima xenon oz sedaj so že bixenoni z miljon prilagodljivimi žarometi in ledicami.

Long story short, včasih kupec ne vem kaj je xenon, teslo od prodajalca pa mu ga ne zna ponuditi ali demonstirtati. Sedaj je to drugače, ker paket xenon sedaj pride v kompeltu s prilagodljivimi žarometi, dodatnimi ledicami in kupec pride z željo v salon, hočem imeti takšne ledice.

Se pa tudi po ljubljani pelje beli ecoupe brez xenona, žalost.

vem za podobno situacijo z tempomatom. Avto za mučos kilo ojrov brez tempomata. Prišlo pa je do tega tako: kupec si v nemčiji nagleda en avto z spiskom opreme, mu je bil všeč in ta spisek da našemu trgovcu, da hoče točno takega.
Fora pa je bila da je švabski imel tempomat serijsko, naš pa ne. Prodajalec tega ni opazil in tako je ostal brez tempomata

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
ksz...

Ljudje smo različni in enim pač XENON ne paše, enim USNJE ne paše, itd... tako da po eni strani je vredu da imaš možnost izbire tudi pri dražjih avtomobilih. Naprimer pri n let starem avtu xenon in (zgonjeno) usnje meni ni prednost, prej slabost itd.. Veliko starejših se boji nove tehnologije, plus govorice da xenon rad crkuje, drage žarnice itd. pa smo tam da je kot je
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
res drži tisto 100 ljudi 100 čudi ampak kar se mene tiče moraš biti malce čudn (don't take it personal) da ti xenon ne paše, razlika v vidljivosti v vseh pogojih je v primerjavi z navadnimi kot noč in dan,sploh v dežju, ckrnejo 3x kasneje kot navadne žarnice in originalno dobiš za cca. 50 € (bmw) po komadu, verjetno je pa še malce odstopanja glede na znamko
smile-1.gif

za usnje pa take fore še razumem ampak tole s xenonom je pa tko, kot bi zagovarjal šipe na roko, češ, pri šipah na štrom se lahko pokvari motorček, prej kot pa ročni mehanizem
grin1.gif
(kar je načeloma res ampak oboje ima da zdrži vsaj 10 let, kar je dovolj)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Meni je tudi xenon top zadeva. Avta brez xenona ne vzamem več. Sem pa gledal, da nove A8 furajo že LED kot glavni žaromet.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
res drži tisto 100 ljudi 100 čudi ampak kar se mene tiče moraš biti malce čudn (don't take it personal) da ti xenon ne paše, razlika v vidljivosti v vseh pogojih je v primerjavi z navadnimi kot noč in dan,sploh v dežju, ckrnejo 3x kasneje kot navadne žarnice in originalno dobiš za cca. 50 € (bmw) po komadu, verjetno je pa še malce odstopanja glede na znamko
smile-1.gif

za usnje pa take fore še razumem ampak tole s xenonom je pa tko, kot bi zagovarjal šipe na roko, češ, pri šipah na štrom se lahko pokvari motorček, prej kot pa ročni mehanizem
grin1.gif

Sam bi imel xenon takoj, ampak 100 ljudi 100 čudi. Pri nas so kupili golf 4 variant s xenonom ko je golf prišel ven, avto z skoraj vso možno opremo. Cuker od avta. Avto je bil vedno na servisu samo zaradi xenona, žarnica je crknila res prevečkrat. In vedno so jo menjali ali pa še menjali kaj zraven. No dokler je bil avto v garanciji starega ni skrbelo. Potem je bila zgodba še vedno ista in s xenonom so bili še vedno problemi. Žarnice pa v SIT zelo drage. Ko mu sedaj omenim xenon kar zavije z očmi. In naprimer 10 let star golf s xenonom ti lahko pobere veliko živcev, nam jih je NOV. Ne vem ali imajo vso Golfi 4(srčno upam da ne) probleme s xenonom mi smo jih imeli. Sam bi še vedno imel xenon
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.711
9.918
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

grin1.gif

Sam bi imel xenon takoj, ampak 100 ljudi 100 čudi. Pri nas so kupili golf 4 variant s xenonom ko je golf prišel ven, avto z skoraj vso možno opremo. Cuker od avta. Avto je bil vedno na servisu samo zaradi xenona, žarnica je crknila res prevečkrat. In vedno so jo menjali ali pa še menjali kaj zraven. No dokler je bil avto v garanciji starega ni skrbelo. Potem je bila zgodba še vedno ista in s xenonom so bili še vedno problemi. Žarnice pa v SIT zelo drage. Ko mu sedaj omenim xenon kar zavije z očmi. In naprimer 10 let star golf s xenonom ti lahko pobere veliko živcev, nam jih je NOV. Ne vem ali imajo vso Golfi 4(srčno upam da ne) probleme s xenonom mi smo jih imeli. Sam bi še vedno imel xenon
smile-1.gif

mam kolega, ki recimo slepo verjame v to da so miške brez kabla za [censored],

to so pač ljudje ki verjamejo da se v zadnjih 10 letih ni nič spremenilo
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.032
11.154
113
no v resnici lahko potrdim, da spet kupujem miša z repom, ker tole z baterijami in polnjenjem je sčasoma za popizdit.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No, ali pa ne škrtariš pri mišonu pa si kupiš MX Performance ali M705, pri slednji zdržijo baterije 3 leta, prva pa ima polnilno in jo tu pa tam samo na kabel priklopiš.
smirk-1.gif

Tebi magnatu pa ja ne bo problem dati 80 eur. za miš.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Smo mi meli golfa brez ksenona, pa je bil vec v delavnici kot v garazi. Nemores ksenona krivit če ti šobe, vztrajnik, turbina crkne...

Nemoreš krivit golfa če človek ne zna z avtom
evil.gif