Šefe

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Med komentarji so bila tudi imena in priimki ter dejanja "kulturnega značaja", ki so ga te osebe določene manšine naredile. Me zanima, če se je s tem kdo ukvarjal, al so bolj iskali osebe, ki so napisale komentar v stilu "dotične kriminalce je treba sterat nekam".

BTW, kako se je končalo s tistim okvirjem, ki je imel na pročelju bajte razstavljeni dve puški?

I

Izbrisan uporabnik #488

Na zahtevo pa lahko odgovori, da jih ne hrani in jih zato ne more posredovati.
Po moje gre za kakšen log file, ki beleži promet na forumu.

Je pa Maverick pravilno izpostavil, da tudi ni pravne podlage, da bi jih MORAL posredovati, saj ni operater...

Gre le za posreden dokaz (pravnega pojma ne bom uporabil, ker bo nekatere spet iztirilo
smile-1.gif
, je pa res da bi to kar zadoščalo za utemeljen sum.

Vseeno pa je malo nenavadno, da bi se preiskovalo npr. stanovanje osumljenca in zaseglo računalnik zaradi nekih anoniminih izjav, ki so morebiti podane celo v šali ali pa gre za izraz osebnega čustvenega pogleda na zadevo. To je lov na kurje tatove.

Še Svetlane niso mogli "strpati", ker pač vsak ima lahko svoje mnenje, v njenem primeru je celo njeno stališče možno z lahkoto dokazati.

Če kdo nima dobrega mnenja o ciganih, ima vso pravico da tako misli, tudi jaz nimam najboljšega mnenja, čeprav nekatere poznam in so ok. Vendar če se pretežno ne morejo civilizirati in sprejeti naših pravil igre potem se ljudje lahko upravičeno uprejo takšni pasivnosti države in na to čustveno javno opozarjajo.

Drugo je neko hujskanje k direktnim napadom na to skupnost ipd., kar je nezakonito, je pa najbrž legitimno, če država ne zagotovi varnosti ostalih in morajo pravico vzeti sami v svoje roke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mi pa ni jasno zakaj so se sklicevali na 148b. 148 in to je to.

Ker gre po moje za poseg v komunikacijsko zasebnost osebe, kjer pa splošni 148. člen ne zadošča, je potrebna odredba.

ANTIsnecer

Pripravnik
13. maj 2012
46
0
6
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tole imajo že lep čas napisano spodaj, kjer lahko komentiraš članek:

Citat:
Spoštovani bralci, v uredništvu si zagotovo želimo vaše razprave o prispevkih. Vendar se vzdržite sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv. V nasprotnem primeru bomo komentiranje onemogočili.

Opozorilo: Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Uredništvo Radia Krka bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bo k temu pozvano s strani pristojnih organov!

Nedolgo nazaj se je eden od poslušalcev pritoževal po telefonu, da je imel preiskavo na domu.

moj sosd tudi zaradi versaæija iz litije
stupid-1.gif

ANTIsnecer

Pripravnik
13. maj 2012
46
0
6
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

BTW, kako se je končalo s tistim okvirjem, ki je imel na pročelju bajte razstavljeni dve puški?

kako se bo končala sodba 56 prebivalcem bivše jugo kateri tihotapijo na veliko mamila in orožje?

ANTIsnecer

Pripravnik
13. maj 2012
46
0
6
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Če kdo nima dobrega mnenja o ciganih, ima vso pravico da tako misli, tudi jaz nimam najboljšega mnenja,

Kaj pa misliš za lumpe hrvate, bosance in srbe?

Tukaj vse OK?

I

Izbrisan uporabnik #488

Se da z njimi shajati in se jim da tudi kaj dopovedati.

B81

22. jul 2007
37.946
11.129
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vseeno pa je malo nenavadno, da bi se preiskovalo npr. stanovanje osumljenca in zaseglo računalnik zaradi nekih anoniminih izjav, ki so morebiti podane celo v šali ali pa gre za izraz osebnega čustvenega pogleda na zadevo. To je lov na kurje tatove.

Vzamejo tudi potem, ko je post izbrisan... ("sem slišal nekje"...)

Človek sme izraziti svoje negativno mnenje, ampak ne sme navesti nikogar osebno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
pomoje pa ne, ker 148b je nastal ravno zaradi zasebnih komunikacij. Telefonski pogovor je med osebo A in osebo B... Zapis na forumu pa je povsem javen. Tule 148b nima nic zraven razen tega da je forum lih tko elektronska komunikacija kokr pogovor po telefonu. Je pa bistvena razlika kdo vse lahko spremlja komunikacijo

ANTIsnecer

Pripravnik
13. maj 2012
46
0
6
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
pomoje pa ne, ker 148b je nastal ravno zaradi zasebnih komunikacij. Telefonski pogovor je med osebo A in osebo B... Zapis na forumu pa je povsem javen. Tule 148b nima nic zraven razen tega da je forum lih tko elektronska komunikacija kokr pogovor po telefonu. Je pa bistvena razlika kdo vse lahko spremlja komunikacijo

kdo si je hotel vzpostaviti in si ga je vzpostavil SPLETNO OKO

južnaki ki NE MRDAJO IN PREPRODAJAJO MAMILA IN OROŽJE al slovenci ki pošteno delamo AL cigani KI menda kradejo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ko smo ravno pri tej temi.. Jaz, kot lastnik privat streznika (splet, mail, dns...) sem dolzan hraniti loge ali ne?

Ne.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ok, pa recimo da gre skozi 148, da policija "stori vse drugo kar je potrebno".

Večinoma najdemo tu po forumih kazniva dejanja zoper čast in dobro ime, ki pa se razen par izjem (SLo, prezident itd.) ne preganjajo po uradni dolžnosti.

148. člen pa je za kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
sicer tega zadnjega ne razumem povsem ampak...ce se ne motim je podpihovanje sovrstva etc uradno pregonljivo kd... Sicer so te zadeve obicajno posledica vec kd doticnih osebkov.... Ne vem no...vprasanje kok takih zadev gre skozi na sodiscu.