Ampak js imam tudi dežurstvo.. no pripravljenost, da sem točen, ker sem doma. Ni vsak drugi vikend, je pa vsak četrti teden, cel teden.. poleg redne službe. Pa ravno tako ne morem pretirano daleč it, ker je odzivni čas toliko kratek, da se pač ne da. Resda včasih ni pretirano dela, ga je včasih dosti, za kar nekaj ur na dan.
Hočem rečt, da niso edino zdravniki v dežurstvu, imaš še cestarje, imaš kakšne vzdrževalce v IT in ne vem še koga. In ja se tudi jaz strinjam, da plačilo po pacientu ni ravno najboljše, je pa fer. Zdaj imamo take zdravnike, ki hodijo igrat golf, zakaj bi njim bilo prav dati 800€. Dobil bi nek fiksni del dežurstva, recimo 200€, na to pa še število pacientov. In zdravniki bi se pravzaprav tepli za delo v dežurstvu, vsaj tisti, ki bi hotel imeti več. Zdaj pa nekateri delajo res dosti (sem prebral oni članek na dnevnik.si) nekateri pa nič in dobijo enako. Ni fer. Če bi hotel nekdo si povečat št. pacientov v dežurstvu, bi si upam trdit privoščil celo to, da bi delal v drugem ZD.