Se je začelo....dohtarji !?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
ja pejmo pol še odklopit vse, ki jih aparati držijo pri življenju
Sem takoj za
smirk-1.gif
Če ni možnosti, da še kdaj vstane iz mašine, se ga odklopi.

in kdo ti bo povedal, da možnosti ni več? jernej? če nisi glih bil gejts bi ti rekel še ob prehladu, da se kar sam zakoplji v luknjo, bo manj stroškov
crazy1.gif
Prej Jernej, kot ti. To je gotovo

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
dost slab zate. ker očitno bi te jernej kot ekonomičen zdravnik odpikal prav po hitrem postopku. juhej naprej.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
tudi če vse okoli sebe dojema normalno? mislim da pač ne vegetira?
Vprašej kdaj takega, kaj si sam želi. Boš videl odgovor
smirk-1.gif

lame odgovor. tako kot že prej.

seveda si pa hotel povedati, da si vsi, ki so iz takega ali drugačnega razloga na aparatih kar želijo smrti.....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
tudi če vse okoli sebe dojema normalno? mislim da pač ne vegetira?
Vprašej kdaj takega, kaj si sam želi. Boš videl odgovor
smirk-1.gif

lame odgovor. tako kot že prej.

seveda si pa hotel povedati, da si vsi, ki so iz takega ali drugačnega razloga na aparatih kar želijo smrti.....

Pravi odgovor se ne bo skladal s tvojo filozofijo
smirk-1.gif

Veliko nepokretnih/odvisnih od mašinerije si želi čimprej končati svoje življenje. Pa ga na njihovo žalost ne morejo

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
ja pejmo pol še odklopit vse, ki jih aparati držijo pri življenju
Sem takoj za
smirk-1.gif
Če ni možnosti, da še kdaj vstane iz mašine, se ga odklopi.

in kdo ti bo povedal, da možnosti ni več? jernej? če nisi glih bil gejts bi ti rekel še ob prehladu, da se kar sam zakoplji v luknjo, bo manj stroškov
crazy1.gif
Prej Jernej, kot ti. To je gotovo

hotla sem izpostavit, da tam kjer se gre samo še za denar, lahko hitro začnejo ljudje umirat zaradi požrešnosti odločevalcev..

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
smirk-1.gif

Veliko nepokretnih/odvisnih od mašinerije si želi čimprej končati svoje življenje. Pa ga na njihovo žalost ne morejo

to ti iz prve roke (imaš v takem stanju prijatelja , sorodnika, ...) ali zgolj ugibaš?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
hotla sem izpostavit, da tam kjer se gre samo še za denar, lahko hitro začnejo ljudje umirat zaradi požrešnosti odločevalcev..

jp jp.. kar poglej superioren sistem v god blessed US of fakin' A, zdravniki so dodatno plačani, če zavrnejo zdravljenje..... full dobr.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
smirk-1.gif

to ti iz prve roke (imaš v takem stanju prijatelja , sorodnika, ...) ali zgolj ugibaš?
Med drugim tudi iz prve roke. Pa iz tretje tudi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
takale mnenja izražaj šele, ko si boš sam plačal študij..dokler se boš pa šel študenta na naših plečih boš pa tudi delal za javno dobro!

kaj pa recimo to, starši veliko študentov nikoli niso študirali, ampak delajo pa vseeno 40 let, torej lahko njihovi otroci porabijo tisti denar za izobraževanje

enim res ni pomoči

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
smirk-1.gif

Med drugim tudi iz prve roke. Pa iz tretje tudi.

zanimivo. jaz imam namreč ravno nasprotne informacije. in to od več ljudi.. slučajno poznam folk, čigar delo vključuje tudi to področje. in večini folka se samo še poveča želja po življenju ne pa po smrti. se pa sigurno najde tudi kdo, ki bi si najraje izstrelil metek v glavo... samo taki se najdejo tudi me popolnoma zdravimi ljudmi (čeprav za moje pojme taki res niso več ravno zdravi)...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
dejstvo je, da obstaja ogromno ljudi (oz. "rastlin") po svetu, ki niso več sposobni niti dojemanja okrog sebe, pa se jih zelo dolgo drži pri življenju, in to stane OGROMNO denarja za vsakega posameznika, potem pa se špara na drugih stvareh, ki lahko primerljivo dosti ceneje dosti bolje delujejo

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
to je dejstvo, itaq. zato pa sem vprašal koga bi izklopil, ali rastline ali še normalno dojemajoč folk, ki je zaradi takšnega ali drugačnega razloga priklopljen na aparature.....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
to je dejstvo, itaq. zato pa sem vprašal koga bi izklopil, ali rastline ali še normalno dojemajoč folk, ki je zaradi takšnega ali drugačnega razloga priklopljen na aparature.....
Rastline ja. Normalno dojemajoč folk pa na njihovo željo. Če si želi smrti, naj jo tudi dobi.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jah dejstvo je, da bi morali "pustiti" določene paciente da umrejo... pač tako je. Ko ni več rešitve, bi morali poskrbeti za mirno smrt, brez trpljenja, namesto tega se pa čimdalj fila ljudi z raznimi zdravili in dela milijonske stroške, bistvenih rezultatov pa ni. Razen tega da pol leta vegetirajo v bolnici z 5 različnimi infuzijami obešenimi... nevem no, to se mi ne zdi humano. Ajde ne rečem da je to kakšen mlad človek, ampak 90 let stare bi res lahko nehali mučiti...

JEST5 - večina ljudi si ne želi smrti. Smrt si želijo samo kakšni hudo bolni, ki nemorejo izdržati bolečin. Vse ostalo (nepokretno, pokretno....) si želi živeti. Vsi se oklepajo tiste edine bilke, ki jim jo je "obljubil" zdravnik... to je problem v sloveniji - treba je biti REALEN IN POVEDATI PO PRAVICI.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Marsikdo želi domov v miru umreti. Samo ga sorodstvo do zadnjega diha vlači po bolnicah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Vsi javni uslužbenci bodo morali nekako zategniti pas, če ni denarja. Vlada se je odločila, da ne bo odpuščala, bo pa stiskala pri denarju, ker ga ni.

Stavke in protesti novega denarja ne bodo prinesli.

In raavno tu je problem, vlada je tu naredila napako. Iz 200+ bi morali iti na 20 obcin (s pripadajocim zmanjsanjem osebja), po ukinit kup agencij in sluzb (recimo bedarijo kot je urad vlade za klimatske spremembe), zmanjsat stevilo drzavnih uradnikov (od navadnih delavcev na ministrstvih do svetovalcev, drzavnih sekretarjev ipd) za cca eno tretjino in prepovedat dajat delo (rcimo pisanje predpisov) zunanjim izvajalcem.
Prihranka bi bilo dovolj, da bi vsi preostali dobili za vsaj 10% visje place, da bi lahko zagotovili place strokovnjakom (tudi zdravnikom) in da bi lahko zagotovili dovolj denarja za kvalitetno zdravstvo in solstvo (ki bi ju bilo treba racionalizirat, predvsem pri nabavah, ki so vecinoma po dvakrat in trikrat preplacane).

Scasomapa bo treba nivomosnovnega zdravstva znizat na za prezivetje potreben minimum, vse ostalo pa le za tiste, ki si placajo privat dodatno zavarovanje ali placajo direkt sami.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Poizkusi razumeti, o čem sploh govorim.

Še enkrat prav počasi, čeprav sem že to enkrat napisal - govorim v prvi vrsti o povsem gotovih terminalih prognozah, kjer se čas meri v urah in dnevih.

Druga debata so ljudje v trajnem vegetativnem stanju, kjer so stvari že bolj delikatne zaradi svojcev, čeprav s strokovnega vidika tudi tam ni nobenih pomislekov.

Naj ti dam še dva primera:

Zadni stadij raka, svojci ga/jo, kot je že jest5 lepo namignil, nenehno vlačijo po bolnišnicah, namesto, da bi bolnik lahko doma v miru umrl. Po možnosti se opravljajo še kakšni posegi in terapija.

Po drugi strani pa mlade ljudi s pogojno suspektnimi pigmentnimi znamenji (torej, kar ne izgleda nujno, bi si pa vsak, ki pozna zadeve, dal takoj odstranit) naročajo tam nekje sredi leta 2011.

Again - denarja in kadra je končno mnogo, predvsem pa povpraševanje drastično presega ponudbo. Velik problem so po mojem mnenju prioritete, ki niso niti malo dolgoročne. Napisal sem že, da to prinaša drastičen upad kvalitete življenja v starosti v niti ne tako zelo daljni prihodnosti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
me je zdele res ratalo strah da me takle "bimbo" dobi v svoje roke... ki je prilezel iz faksa sedaj, ko je poln energije pameten... da bi najraje kar vse po spisku "terminiral"... kdo pa tisti ki bo zagotovo PRAVILNO potrdil diagnozo? kdo je tisti ki bo rekel: evo njemu ni pomoči. njemu pa je...

in kdo bo na koncu ostal? glede na to da že sedaj PLAČUJEMO za zdravstvo in dodatno zavarovanje. ne vem kaj bi rad še več?!?!?! saj ZZZS ni free, enako vzajemna itd...

joj jernej in podobni kok bo luštn ko boste vi stari in vas bodo drugi še bolj krvoločni hoteli "terminirat"...

ah ja...