Se je možno 3x vpisati na fax?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Na faks sem bil 2x vpisan redno (obakrat isti program).
Zanima me, če lahko zamenjam smer študija in se tretjič redno vpišem v drug program?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Izredno se nebi vpisal, ker se mi gre samo zaradi statusa, pa mi je škoda dati 1000€
redface-1.gif

Pa se lahko vpišem s končano 4-letno srednjo šolo na UNI program?

Če se ne morem vpisati na UNI - ali se lahko vpišem na npr. univerzo v Mariboru?

Ker sedaj sem bil 2x redno vpisan na univerzo v Ljubljani (fakulteto za strojništvo), včeraj sem pa zopet oddal vpisnico in sem vse 3 želje izrazil za različne fakultete, spadajo pa vse pod univerzo v Ljubljani.

Če mi ne preostane nič drugega kot izrednji študij - mogoče kdo ve, kje je najcenejši?

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
1. probej kakšno višjo šolo. vpisi bodo zdej kmal za prve letnike

2. marš da te ne vidim. zarad takih kot si ti sem jst mogu it izredno študirat tako smer ka me zanima oziroma raje rečeno me je zanimala. zarad poraznih predavanj, vaj, prfoksov, urnikov, sem izgubil vso motivacijo in mi je cilj samo še naredit šolo po liniji najmanjšega odpora.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Če si 2x bil redno vpisan na UNI/VSŠ, potem se na tej univerzi ne moreš več redno vpisati. Lahko pa se vpišeš na katerokoli VŠ

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
1. Hvala za nasvet
2. Definitivno se bom vpisal tja, kjer bo največ prostih mest. Če bi sprejeli zakon o malem delu bi bil več kot zadovoljen. So pač taki časi, da se redno zaposlitev težko dobi.
frown-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
2x sem bil vpisan na VŠ (univerza v Ljubljani, fakulteta za strojništvo).
Se potem lahko vpišem na UNI ali VSŠ, kljub temu da imam končano 4-letno poklicno srednjo šolo in narejeno poklicno maturo?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Če si bil na VŠ(2 letni program), se lahko vpišeš na VSŠ(3 letni program)

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Hvala.
Sem pa naletel na problem - na vseh razpisih je samo UN - univerzitetni študijski program in pa VS - visokošolski strokovni študijski program
shocked-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
No, saj to je to. Tele kratice so dostikrat malo pomešane. Važno je, kaj mislijo z njimi-če je to visokošolski študij(3 leta) ali višješolski študij(2 leti).

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
2. Definitivno se bom vpisal tja, kjer bo največ prostih mest. Če bi sprejeli zakon o malem delu bi bil več kot zadovoljen. So pač taki časi, da se redno zaposlitev težko dobi.
frown-1.gif

potem bi zdaj še težje čaral, saj se z zmd predvideva skupna evidenca vpisov po vseh faksih. ravno zavoljo takih vpisov "samo za status" se zmd sploh dogaja
bonk.gif
, zraven bo pa privlekel po mojem mnenju se precej neugodnih reči

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ksz..

Če bi študiral, namesto le bil vpisan in delal, bi danes bil zaposlen in imel višjo plačo ..

To povej bratu pa te bo s
10.gif
ima diplomo, priden ko noben tukaj okol, dela vseskozi fizična dela, ne dobi dela za svojo izobrazbo....pa kukr vem majo tud drugi te težave.

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Glede na to, da se kot študent res ne morem več vpisati na faks, me zanima kako je z maturitetnim tečajem - to naj bi bila najlažja pot do statusa.
Klical sem na gimnazijo Poljane, kjer imajo prosta mesta za maturitetni tečaj - moti me edino to, da je vpisnina 1070€.
frown-1.gif

Ali ve kdo za kakšno cenejšo opcijo (npr. do max 500€)?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
srednja Ekonomska v kranju...al pa veno pilon v ajdovščini.......do 26 leta onlly
smile-1.gif