scenic, c4 ipd... v katerega tri ostroške sedeže?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Aha, domnevam, da svoj gnev na forumu izrazas potemtakem zato, ker si nesposoben ziveti bodisi v zakonu, bodisi z mularijo. Ne vem kaksno sistemsko ureditev si potemtakem razlagas, da je pravilna in ok?

Srbi me predvsem zato, ker bos po cca 50 letu hitro truplo, ki bo tedensko potrebovalo pozornost v obliki zdravstvene pomoci. Niti sanja se ti ne koliko denarja stane samo sladkorna bolezen, da kaj drugega ne prinesem na plan. Takrat bos v breme vseh. Te zanima kaksna stevilka?

Narobe sklepaš, imam familijo.

Zelo dobro poznam "prave" cene in res so astronomske začenši s ceno poljubne škatlice zdravil pri dobavitelju. Ko vidiš še, koliko se na mesec tega proda, se primeš za glavo.

maš svoje otroke?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Simon, odgovoren starš nima treh otrok, če nima za enega ušivega S-maxa brez leasingov in kreditov. Se sedaj končno razumeva?

Jaz razumem in vem kaj je moja odgovornost do mojih otrok. Ti pa žal ne....

Ne razumem, kako lahko vse gledaš skozi oči denarja in v to enačbo postavljaš še otroke....zame je to...rajši ne bom napisal.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
haha, se mi je zdelo. se en, ki misli, da bo 1000eur penzije zivel kot kralj, brez socialnih transferjev? haha optimist. recimo, da zbolis za sladkorno tipa 2, ki je dokaj pogosta rec, listici, merilc sladkorja, "injekcija" insultarda in novomixa 30 te bodo tedensko prisli cca 100eur, pristej samoplacniske zdr. preglede 50 eur 1x, skatlica lekadola ves, da pride cca 9eur, nalgesin forte na recept 20eur.
ok, operacija slepica samoplacnisko pride cca 2000eur, ingvinalna kila, trebusna kila (dokaj pogosta pri moskih v letih) cca 3000eur z bolniscnimi dnevi vred.
Te zadane kap, infarkt, anevrizma operacija 2000-10.000eur plus 150eur dan bolnisnicne oskrbe. Fizioterapija, 30eur obisk, najmanj 14 dni pa rabis...
Zob za postimat ves da jurja pri nas prides komaj skozi, proteza osnovna plastika 400eur, boljsa 4000eur (imamo zobarja bo povedal).
Blokada za bolecine v krizu, ampula 30eur. Operacija kriza noces vedeti, operacija karpalnega kanala na roki noces vedeti...

A se ti zdi, da si dovolj bogat? In kaj bodo delali z nami cez 30 let, ko bo povprecna starost pri nas blizu penzije.

Ne rabis sparati za penzijo, ce nisi ravno milijonar, bo kapsula cianida cenejsa.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Se strinjam s tabo in dodajam, da je treba ukiniti subvencije in socialno. Kolikor poskrbiš zase, poskrbiš. Ko ti zmanjka, pač crkneš. Večno tako ali tako ne živi nihče.

P.S.: niti približno nisem bogat. Verjetno sem revnejši od piscev v temi.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Simon, odgovoren starš nima treh otrok, če nima za enega ušivega S-maxa brez leasingov in kreditov. Se sedaj končno razumeva?

Jaz razumem in vem kaj je moja odgovornost do mojih otrok. Ti pa žal ne....

Ne razumem, kako lahko vse gledaš skozi oči denarja in v to enačbo postavljaš še otroke....zame je to...rajši ne bom napisal.

Če ti je denar nepomemben, se odreči vsem otroškim dodatkom in vrni vse, kar ti je bilo iz tega naslova plačano. Ravno tako vrni nadomestilo za porodniško dobo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ti si mal zgrešil bistvo.

Softi, kaj pa je bistvo?

kaj je bistvo? sigurno ni bistvo bit samozadosten, egocentričen, narcisoiden. in bistvo ni denar. z denarjem je lažje. do neke meja je nujen, potem pa samo dobrodošel. kako smo odraščali nekoč mi in s katerimi dobrinami, kaj bi pa danes radi dali. mal bistva je tukaj.

osnovno kar si zgrešil je pa

kako hudiča sem v letih 25-35 lahko prepričan, da bom svojega enega, dva, tri, več otrok spravil po nekih normativih do samostojnosti?

praviš da preden imaš tretjega, verjetno drugega in prvega je fino vedet, da jih boš spravil v svet in pospremil na pot in pri tem ti eno leto brez službe ni problem. celo več. če te sune kap je mami to nemoteče.

kako to dosežeš? kako to potrdiš?

če pogledam se tudi klanu Jankoviæ ni izšlo. pa še kakemu drugemu tudi ne. pa so ti in podobni najbližje k tem zagotovilom. navaden človek pa nikakor. ali kaj zamujam?

Bi ti odgovoril, vendar bo samo še več vroče krvi.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej..sej zato je forum

Ne, ker ni več argumentirane debate. Prišli smo do užaljenosti, kondomov in patetičnega žuganja s starostjo in boleznimi.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Če ti je denar nepomemben, se odreči vsem otroškim dodatkom in vrni vse, kar ti je bilo iz tega naslova plačano. Ravno tako vrni nadomestilo za porodniško dobo.

Glede enih stvari se še strinjam s tabo (npr. otroški dodatki), medtem, ko se glede stvari, ki so pravica iz ZAVAROVANJA pač ne morem. Porodniška ali recimo nadomestilo za brezposelnost nista avtomatična pravica ampak izhajata iz ZAVAROVANJA. Da je zavarovanje veljavno ga je treba plačevat.

Imaš zavarovano stanovanje, avto, itd.? Te pozivam, da se v primeru odškodninskega zahtevka odpoveš zavarovalnini. Hvala.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Exactly. Lahko poračunajo ob vračilu vplačanih zavarovanj. Poleg tega tisti, ki malenkost boljše zaslužimo itak ne dobivamo otroškega dodatka, dodatka za veliko družino, raznih subvencij itd. Še dobro, ker drugače bi šlo vse v nov pleh.
bonk.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:

Glede enih stvari se še strinjam s tabo (npr. otroški dodatki), medtem, ko se glede stvari, ki so pravica iz ZAVAROVANJA pač ne morem. Porodniška ali recimo nadomestilo za brezposelnost nista avtomatična pravica ampak izhajata iz ZAVAROVANJA. Da je zavarovanje veljavno ga je treba plačevat.

Imaš zavarovano stanovanje, avto, itd.? Te pozivam, da se v primeru odškodninskega zahtevka odpoveš zavarovalnini. Hvala.

Porodniška, kjer te čaka delovno mesto, ko prideš nazaj? To ima res veliko povezavo z zavarovanjem.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Povezavo z zavarovanjem imajo tvoje ideje o nazaj vračanju denarja.

Dokler si prisiljen plačevati nekaj, kar nikoli ne boš koristil, ne moreš govoriti o klasičnem zavarovanju. In ne išči prosim dlake v jajcu ker oba veva, za kaj gre.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej..sej zato je forum

Ne, ker ni več argumentirane debate. Prišli smo do užaljenosti, kondomov in patetičnega žuganja s starostjo in boleznimi.

Pusti to. Verjetno te caka ne glede na forumska zuganja. Resitev tudi imas, zakaj torej obremenjenost.
Dejva nadaljevat. Skoz kondome in 45 do 47 se tut pride do cesa pametnega.

renaultfan

Zelenc'
30. avg 2007
25
0
1
Ko ste ravno sredi debate, me zanima če ima kdo od vas izkušnje z novo Laguno grandtour in tremi sedeži. Oziroma dva sedeža in jahač.
LP

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Enega otroka privezi spredaj, pa odraslo osebo v sredino zadaj. Če se to dogaja pogosto. Sicer pa znajo tudi v tourana iti trije sedeži. V alteo pa najbrž ne.

otrok spredaj nima kaj iskat