scenic, c4 ipd... v katerega tri ostroške sedeže?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Torej, če si lahko privoščim 3 otroke, nakup Smax ne bi smel biti problem...? Torej če je za otroke denar, je tudi za Smaxa??

Tole se bere točno tako, kot sem prej zapisal.

Ne, prej si zapisal nekaj, kar ni imelo povezave. Otroci niso materialna dobrina. Vseeno pa potrebuješ zanje veliko materialnih dobrin in časa.

Da naredimo rezime. Če si lahko privoščiš tri otroke, potem:

a) imaš dovolj denarja in ti nakup S-maxa res ne bi smel biti problem
b) živiš čez svoje sposobnosti

Kako kdo živi, si pa odreja vsak sam. Sodilo ga bo življenje in konec koncev tudi njegovi otroci.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vse je stvar posameznika, starša in kako hitro pade pod sodobno miselnostjo, da je treba otroku vse nudit....

Tudi Smaxa.

Zame je to bull...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Tudi meni.... Pa nimam treh otrok, niti s maxa.
Ko se odločiš za tretjega otroka imaš lahko galaxija. Čez nekaj let te lahko ni več. Pri sosedu so včeraj trije ostali brez očeta. Najmlajši 5 let.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Vse je stvar posameznika, starša in kako hitro pade pod sodobno miselnostjo, da je treba otroku vse nudit....

Tudi Smaxa.

Zame je to bull...

Spet se nisva razumela. Kje sem napisal, da je treba otrokom nuditi vse?! Ne moreš zanikati, da moraš kot odgovoren starš otroku omogočiti nek minimalen standard (in pozneje start v življenje). Če hočeš špilati veliko družino, rabiš konkretno finančno konstrukcijo in te leto brezposelnosti ne spravi na kolena. Da dogodkov, kot jih je navedel Hanzi, ne omenjamo.

Če ti je vseeno in ti je pomembna samo kvantiteta za nek meni neznan družbeni status, si na to temo nimava več veliko povedati. Zelo odgovorno, ni kaj.

Otroci ne rabijo S-maxa. S-maxa ali kak drugi avto kupijo starši zase, za svoje potrebe (in če potrebe vključujejo prevoz <n> otrok, je to še vedno potreba staršev in ne otrok).

P.S.: pa naj bo bullshit ali dogshit

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Glede na vse, kar si napisal, bi jaz potegnil pod črto to: če iščeš "klasičen" in ne "obrtniški" avto, potem poglej scenica, in poskusi spraviti noter svoje sedeže. Ker ne dobiš nazaj DMV klasičen preverjen stari 1.6 16V bencinc sicer ni več tako ugoden. Z osnovno opremo (sicer samo ročna klima, ampak za 5 km na dan je dovolj) bi znal biti še vedno najbolj ugoden. Res pa poraba ni nizka (ampak pri 5k km na leto to ni faktor), in ko enkrat voziš turbinsko avto, moraš takšnega scenica voziti totalno drugače, da ni nekretnina.

Skoraj prepričan sem, da bi 3 sedeže spravil noter tudi v C4P, samo cena je po moje višja, plus v pravih (ne tistih, ki so skozi celo leto) citroen akcijah so itak samo turbodizli, in mislim, da klasičnega bencina itak sploh ni v C4P. kako je z bencinsko turbino pri takih kratkih razdaljah in stalnem ugašanju, nisem uspel zanesljivo ugotoviti, baje sicer naj ne bi bilo problemov (če pa vseeno slučajno turbina kdaj crkne, pa je vseeno velik strošek). plus ženske (vsaj mojo) običajno v C4P motijo vse špilike, ki jih ima...

zaključek: mi smo zaenkrat zadovoljni s kombinacijo prejšnji C4GP in Scenic III. sicer bi že imel kakšnega sharana z drsnimi vrati in njegovo velikostjo, samo razliko financ raje porabim za kaj drugega (smisel življenja je ležanje na.....)

Kar se motorja in opreme tiče imam razščiščeno in o tem ni treba debatirat - najcenejši bencinar z najmanj opreme je vrh glave za drugi avto. Ročna klima je tako in tako maksimum od opreme, ki jo bo žena uporabljala.

Scenica odpeljem domov za 13 jurjev, kar je praktično v rangu malih avtov s kakšnim dodatkom. C4P mi je osebno mnogo hudejši, ampak cenovno je pa tudi daleč od scenica in kot si rekel, ni več navadnih bencinarjev. Se vidi, da se en poslavlja, drugi pa je dokaj nov. Presenetilo me je, da je recimo cmax popolnoma neuporaben.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
otrok ne sme biti spredaj.

edit
berem in očitno je lahko spredaj. naši zakoni.

Kaj pa je narobe z njimi in mulcem spredaj?

naši zakoni dovolijo. hr in hu ne. nič ni narobe. je pa zanimivo, da je še lani policija rekla ne sme otrok spredaj pod nobenim pogojem.

Hrvati in madžari imajo butast zakon, očitno. In če je to uradno rekel SLO policaj, nima pojma ne o varnosti ne o zakonu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
otrok ne sme biti spredaj.

edit
berem in očitno je lahko spredaj. naši zakoni.

Kaj pa je narobe z njimi in mulcem spredaj?

naši zakoni dovolijo. hr in hu ne. nič ni narobe. je pa zanimivo, da je še lani policija rekla ne sme otrok spredaj pod nobenim pogojem.

Hrvati in madžari imajo butast zakon, očitno. In če je to uradno rekel SLO policaj, nima pojma ne o varnosti ne o zakonu.

butast slovenski policaj? no way!
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:

Tudi Smaxa.

Zame je to bull...

Spet se nisva razumela. Kje sem napisal, da je treba otrokom nuditi vse?! Ne moreš zanikati, da moraš kot odgovoren starš otroku omogočiti nek minimalen standard (in pozneje start v življenje). Če hočeš špilati veliko družino, rabiš konkretno finančno konstrukcijo in te leto brezposelnosti ne spravi na kolena. Da dogodkov, kot jih je navedel Hanzi, ne omenjamo.

Če ti je vseeno in ti je pomembna samo kvantiteta za nek meni neznan družbeni status, si na to temo nimava več veliko povedati. Zelo odgovorno, ni kaj.

Otroci ne rabijo S-maxa. S-maxa ali kak drugi avto kupijo starši zase, za svoje potrebe (in če potrebe vključujejo prevoz <n> otrok, je to še vedno potreba staršev in ne otrok).

P.S.: pa naj bo bullshit ali dogshit

Očitno se tvoje življenje vrti samo okoli denarja. Več ga je, bolj odgovoren si ( v svojih očeh ).
Ja itak, da odgovoren starš nudi takšno in drugačno podporo in oporu svojemu otroku, samo pretiravati pa ni treba. Nenazadnje, dokaz je zunaj; poglej zafnano mladino in njihove starše. NAjveč jih je takih, ki delajo 24/7, da furajo cel lajf na lizingu obenem se jim pa izpred očmi sesuva družinsko življenje ( in svoje jasno ).
Tko je...

Sam sem v zadnjem letu imel dvakrat idejo o zamenjavi avta. Obakrat se kalkulacija ni izšla. Enostavno;

življenski mesečni stroški + kredit za hišo( 60% prihodkov ),
življensko zavarovanje, nezgodno zavarovanje, varčevalna shema za 20 let ( 7 % prihodkov ),
varčevanje za 1. otroka do 18. leta njegove starosti ( 5 % )
varčevanje za 2. otroka do 18.leta starosti ( 5% ).
...ostane dobrih 20%.

Resda to v € ni malo, je pa treba imeti zalogo in zato rezervo za izredne primere.

In sedaj naj v to kalkulacijo dodam še NOV avto, recimo SMaxa za 30k€, samo zato, da pokažem svetu, da sem "odgovoren" starš?
hysterical-1.gif

Enostavno ko pasulj, če bi imela redne mesečne prihodke 3.5k€ + bi to še nekako šlo. Pa tudi, če bi jih imela, ne grem na NOV avto.
Enostavno, nisem tako bogat.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Simon, odgovoren starš nima treh otrok, če nima za enega ušivega S-maxa brez leasingov in kreditov. Se sedaj končno razumeva?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
OMG, torej 3/4 Slovencev ne bi smelo imeti treh (ali manj) otrok, ker imajo s-maxe, tourane, scenice in passate na kredit/fafing?
uf-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
OMG, torej 3/4 Slovencev ne bi smelo imeti treh (ali manj) otrok, ker imajo s-maxe, tourane, scenice in passate na kredit/fafing?
uf-1.gif

Že mogoče. Pa najprej bi bilo treba ukiniti otroške dodatke, porodniške in subvencije za vrtec. Kdor ima froce, naj jih ima na svoj račun.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Fino, bos povedal cez xx let, ko bos v penziji, kdo ti jo bo placal. Aja pa kot sem ze rekel, skoda, ker tvoj foter ni imel kondoma.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Fino, bos povedal cez xx let, ko bos v penziji, kdo ti jo bo placal. Aja pa kot sem ze rekel, skoda, ker tvoj foter ni imel kondoma.

Za penzijo varčujem sam, hvala za skrb.

Glede na kulturo izražanja velja to s kondomom tudi za tvojega fotra (kot sem že rekel).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Aha, domnevam, da svoj gnev na forumu izrazas potemtakem zato, ker si nesposoben ziveti bodisi v zakonu, bodisi z mularijo. Ne vem kaksno sistemsko ureditev si potemtakem razlagas, da je pravilna in ok?

Srbi me predvsem zato, ker bos po cca 50 letu hitro truplo, ki bo tedensko potrebovalo pozornost v obliki zdravstvene pomoci. Niti sanja se ti ne koliko denarja stane samo sladkorna bolezen, da kaj drugega ne prinesem na plan. Takrat bos v breme vseh. Te zanima kaksna stevilka?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Aha, domnevam, da svoj gnev na forumu izrazas potemtakem zato, ker si nesposoben ziveti bodisi v zakonu, bodisi z mularijo. Ne vem kaksno sistemsko ureditev si potemtakem razlagas, da je pravilna in ok?

Srbi me predvsem zato, ker bos po cca 50 letu hitro truplo, ki bo tedensko potrebovalo pozornost v obliki zdravstvene pomoci. Niti sanja se ti ne koliko denarja stane samo sladkorna bolezen, da kaj drugega ne prinesem na plan. Takrat bos v breme vseh. Te zanima kaksna stevilka?

Narobe sklepaš, imam familijo.

Zelo dobro poznam "prave" cene in res so astronomske začenši s ceno poljubne škatlice zdravil pri dobavitelju. Ko vidiš še, koliko se na mesec tega proda, se primeš za glavo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ti si mal zgrešil bistvo.

Softi, kaj pa je bistvo?

kaj je bistvo? sigurno ni bistvo bit samozadosten, egocentričen, narcisoiden. in bistvo ni denar. z denarjem je lažje. do neke meja je nujen, potem pa samo dobrodošel. kako smo odraščali nekoč mi in s katerimi dobrinami, kaj bi pa danes radi dali. mal bistva je tukaj.

osnovno kar si zgrešil je pa

kako hudiča sem v letih 25-35 lahko prepričan, da bom svojega enega, dva, tri, več otrok spravil po nekih normativih do samostojnosti?

praviš da preden imaš tretjega, verjetno drugega in prvega je fino vedet, da jih boš spravil v svet in pospremil na pot in pri tem ti eno leto brez službe ni problem. celo več. če te sune kap je mami to nemoteče.

kako to dosežeš? kako to potrdiš?

če pogledam se tudi klanu Jankoviæ ni izšlo. pa še kakemu drugemu tudi ne. pa so ti in podobni najbližje k tem zagotovilom. navaden človek pa nikakor. ali kaj zamujam?