Satelitsko cestninjenje!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
posredovala bo kje si šel na avtocesto in kje iz nje se pravi bo posredovala tvoje gibanje ali se motim?
Motiš se. Posredovala bo samo število prevoženih kilometrov.
Kar pa se tiče cene OBU: 119 evrov si lahko nekam vtaknejo, za cca faktor 10 so falili. Priporočilo EU je 10-20 EUR, vse kar je več, je skubljenje.

ja ja, sej je v redu... kao bo posredovala samo kilometre, v resnici pa še bogsigavedi kaj vse... isti šit kukr za sledenje in prisluškovanje preko gsm aparatov, tega kao ne smejo uvajat dokler nimajo naloga s sodišča a glej ga zlomka, mene pa še par folka je grupa policistov in kriminalistov enkrat "polovila" ko smo se šli ilegalne dirke oz. smo se šele začel zbirat in se je eden od policistov malce zagovoril in izblebetal vse.

ni pogojev sploh da si dam jst vgradit tako škatlo v avto, ko jih j3b3
jezen.gif
Nakladaš. Ali so imeli nalog ali pa niso prisluškovali ...
Če bi ti vedel, kako zapleteno je do tega pridet, ne bi takih trosil ...
Edino če ponarediš nalog, lahko nekeko ilegalno prideš do tega.

hehe, očitno jih je plavi nategnil.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Z nobenim. Za začetek halucinira o tehnologijah, zakon jih pa sploh ne omenja (komentira kao zakon, pri čemer govori o tehnologijah). Zanimivo je, da imajo Aus, Nem, Ita, Špa. različne tehnologije, pa nikjer to ni problem. Kot drugo je zakon za vozila nad 3,5t (kamione, buse). Come on, varstvo osebnih podatkov pri kamionih?!??? Kamione imajo samo pravne osebe, tam pa sorry osebnih podatkov (firme) ni. Oz. če so potem je treba sisteme ala Talktrack prepovedati....
Torej misliš, da bodo za osebna vozila en čist drug sistem izdelali ?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
V teoriji lahko čisto drug sistem izdelajo. Pa čisto drug zakon. Pa čisto drug razpis. Pa čisto druga vlada. Spremenljivk je kar nekaj
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No, pooblaščenka pa je lepo zdaj izdala mnenje za oba, da ne rabi potem še enkrat
wink-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Na moj avto ta skatla ne bo sla. Kupil je tudi ne bom. Ce me bodo zeleli cestniniti, mi bodo morali skatlo subvencionirati. En k jih gleda!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Sej fora je v temu da za OBU-je ne bo treba plačat (recimo da boš dal 20eur kavcije, ki jo dobiš nazaj ko vrneš obu).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Sej fora je v temu da za OBU-je ne bo treba plačat (recimo da boš dal 20eur kavcije, ki jo dobiš nazaj ko vrneš obu).
A tako kot ABC? No nism nč dobil nazaj, ker jo mam že več kot 7 let.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
posredovala bo kje si šel na avtocesto in kje iz nje se pravi bo posredovala tvoje gibanje ali se motim?
Motiš se. Posredovala bo samo število prevoženih kilometrov.
Kar pa se tiče cene OBU: 119 evrov si lahko nekam vtaknejo, za cca faktor 10 so falili. Priporočilo EU je 10-20 EUR, vse kar je več, je skubljenje.

ja ja, sej je v redu... kao bo posredovala samo kilometre, v resnici pa še bogsigavedi kaj vse... isti šit kukr za sledenje in prisluškovanje preko gsm aparatov, tega kao ne smejo uvajat dokler nimajo naloga s sodišča a glej ga zlomka, mene pa še par folka je grupa policistov in kriminalistov enkrat "polovila" ko smo se šli ilegalne dirke oz. smo se šele začel zbirat in se je eden od policistov malce zagovoril in izblebetal vse.

ni pogojev sploh da si dam jst vgradit tako škatlo v avto, ko jih j3b3
jezen.gif
Nakladaš. Ali so imeli nalog ali pa niso prisluškovali ...
Če bi ti vedel, kako zapleteno je do tega pridet, ne bi takih trosil ...
Edino če ponarediš nalog, lahko nekeko ilegalno prideš do tega.

hehe, očitno jih je plavi nategnil.
grin1.gif

sploh ne, ampak se mi o tem ne da več razgovarjat z vami ker ste itaq AlterVsevedi in veste za vse kaj se da in kako se da oz. kaj se ne da... to da je pa nekdo zaradi tega (prisluškovanja, sledenje signala, ..) bil tudi na sodišču pa pač spregledate, kot vedno kadar je v tekstu nekaj kar negira vaše izjave.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj bo zastonj?
OBU se bo še kako plačal, če ne neposredno, bo pa financiran prek davkov. Brezplačnih zadev ni!
Seveda. Jaz sem pač Avstrijec in mi boste inštalirali OBU, plačali pa ga boste vi s svojimi davki (jaz se bom samo vozil). Torej pravilneje: nekateri ga bodo plačali, nekateri preplačali, nekateri pa ne...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Seveda. Jaz sem pač Avstrijec in mi boste inštalirali OBU, plačali pa ga boste vi s svojimi davki (jaz se bom samo vozil). Torej pravilneje: nekateri ga bodo plačali, nekateri preplačali, nekateri pa ne...
Glavno, da je pošteno !!
Eh, čak' mal ...
bonk.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ:

Trenutno ne najdem pisnega vira. A po radio so že poročali, da se bodo obračunavale tudi ostale državne ceste.
shocked-1.gif

Pošteno nam bodo zaračunali. (pošteno, mišljeno kot veliko, ne kot pravično).
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
azdaj nam bodo vse računali? Komaj čakam da dobim števec na pljuča več dihaš več plačaš (pa sexali pol ne bomo več ker bomo varčevali)!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ:

Trenutno ne najdem pisnega vira. A po radio so že poročali, da se bodo obračunavale tudi ostale državne ceste.
shocked-1.gif

bonk.gif

A sedaj, ko cestnino plačaš ob registraciji je pa pravično?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odvisno kaka bo cena na prevoženi kilometer po navadni cesti, čeprav mi ni jasno kako bodo to računali ali bo vezano na prevožene kilometre v avtomobilu al kako?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ:

shocked-1.gif

bonk.gif
To računajo že pri ceni bencina. Več ko se voziš, več plačaš.
Aja , državo zanima tud točno kje je kdo kdaj bil, to pa z dražjim bencinom ni možno.