Lani sem delal na križarski ladji, in lahko rečem ( sicer bil sem že bil na vseh kontinentih podolgem in počez razen na kakih extremih ala antarktika) da je sanjsko potovanje prečkanje ekvatorja. Vkrcanje na Alaski, prefuraš 5 mest, Vankuver za en dan, Seattle za en dan,
L.A. za dva dni, nato pa Hawaii, Ameriška samoa, Pago Pago, Vanatu,....Okoli nove zelandije, Avstralija Melbourne in Sidney, 56 dni,
najcenejši aranžma je približno $12k po osebi, torej cca 10 naših jurjev, pa še ene 5 jih rabiš za sproti, odvisno od vrste zapravljivca,...
To bi si mogo privoščit vsak človek ki živi za dopuste in mu je to več kot pa hud avto in 3x prevelika hiša.
Sicer pa moj sanjski dopust bi bil plovba na manjši jadernici skozi panamski kanal 3 tedne plovbe, planiramo s tremi fredni
da bi to izvedli v prihodnjem letu, sicer pa Kuba doker je še stari "glavni", tut hočemo izvest letos poleti, če bodo finance dale
zeleno luč. Pravkar se je od tam (že tretjič) vrnil kolega ki je bil tam z dvema prijateljema, baje je tam taki živod, da ti lahko srce od
sreče poči če si bol šibkega zdravja; flaša havane na cesti je 2$, 12$ v baru, in bojda lokalne punce enostavno popizdijo za turisti
saj smo mi za njihove pojme multi miljarderji ko pridemo v klub z 200 dolarji in jih niti nemoremo zapravit, tako da za mene ko
sem še mlad je to (ob predpostavki da punca ostane doma) definitivno sanjski dopust #no.2