Po mojem je trenutno nakup 5G telefona pri nas stran vrženih 100 eur, oziroma kolikor so že 5G verzije dražje. Razen seveda, če kdo ne živi, kjer 5G mreža že dela (v tujini). Mislim da vsi ponudniki, ki nimajo definirani obe verziji, prodajajo le 4G verzijo. Žal tudi ne verjamem, da bo pri nas 5G kaj kmalu, glede na revolt teoretikov zarote, ki jih pri nas ne manjka, ravno nasprotno...
Sam sem sicer tudi zelo blizu nakupu novega telefona. In 5G je bol med zadnjimi stvarmi, ki me zanimajo. Pri sames s20 me najbolj zanima ali je res sama kamera tolk boljša od prejšnje izvedbe in ostalih telefonov, da se splača nakup. Za ostale funkcije lahko dobim dosti cenejše opcije, ki bodo enako dobro opravljale funkcije. Ne rabim 12G rama, itd
Po mojem je trenutno nakup 5G telefona pri nas stran vrženih 100 eur, oziroma kolikor so že 5G verzije dražje. Razen seveda, če kdo ne živi, kjer 5G mreža že dela (v tujini). Mislim da vsi ponudniki, ki nimajo definirani obe verziji, prodajajo le 4G verzijo. Žal tudi ne verjamem, da bo pri nas 5G kaj kmalu, glede na revolt teoretikov zarote, ki jih pri nas ne manjka, ravno nasprotno...
Niti ni nujno. Ubijejo dve muhi na en mah, tekoči flagship prodajajo za 1000+ tistim, ki ne morejo brez zadnjega in najnovejšega, lanskoletni flagship pa racionalnim kupcem in tistim, ki jim je 1000+ eur nedosegljivo.Nekako morajo opravičiti navijanje cen. V treh letih so iz ranga 500 EUR plus prišli na 1000 EUR plus.
Na nas pa je, a se pustimo nategniti, ali pač ne.
Moje mnenje je, da počasi pretiravajo s cenami in s tem na široko odpirajo vrata Kitajcem.