Samsun Omnia in Garmin xt

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jaz mam pa še vedno na omniji samo garmin brez kart.
Ne morem jih naložit, oz ne znam.
Če lahko kdo tle da kak link...lahko tud pm pa kako se vse skupaj naloži.
Vidm, da je treba vse karte skupaj naložit.

jerbra

Zelenc'
1. avg 2008
17
0
1
Z vašo pomočjo mi je uspelo naložiti vse karte na Omni-o.Nastane pa problem ko se začne povezovati in iskati satelite.moram priznati da sem prebral že skoraj vse forume na to temo in tudi preiskusil skoraj že vse nastavitve toda povezava z sateliti ne uspe.Imel pa sem primer ko je najdel satelite v trenutku,ko pa sem ga izklopil in ponovno vklopil pa je spet iskal....? Vse to je bilo na odprtem in pa na enem mestu..
Tako da zadeva dela-ne dela
Morda ima kdo od vas isti problem ali kakšno idejo..?

lp jerbra

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Pozdravljeni,

že na kar nekaj aparatov z Garmin XT sem naložil karte na Omnii pa mi ne prepozna kart z imenom gmapsup2. Normalno prepozna gmapsupp.img in gmapprom.img.
Je to normalno, glede na to, da bi naj vsi z XT programom prepoznali ime gmapsup2.img?

Sej ne da bi kaj kompliciral, sem pač iz Mapsorca združil več kart v gmapsupp.img pa je, sam zanima me če je kje kakšna fora.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Sedaj sem se "ubijal" ob tej brezvezni omniji. Na nokio sem garmin naredil v par minutah, tu pa krneki skoz.

V garminu mi sploh ne da opcije za com2, kot ste nekateri nastavljali porte v telefonu. Če nastavim na obeh straneh com3, pa kar nič ne najde. Če imam prižgan gsm signal, pa začne povezavo na planet.

Kakšne ideje?

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Še enkrat ponovimo za SAMSUNG OMNIO probleme, ki lahko nastanejo:

Omnia ne prepozna gmapsup2 imena kart:

Nastavitve telefona: setings/system/enhanced gps-xtra-enabled; auto download/disabled. Zapremo aplikacijo.
Odpremo external gps in pod jezičkom program ga damo na com2; v jezičku hardware ga damo na com9 baud rate na 9600; access damo uklopljen.
Gremo ven iz programa in zaženemo garmin mobile xt.
Po iskanju gps naprave gremo na gpsinfo in tam damo da gre na comport 2.
Hitro bo najdel satelite.

Če je še kaj nejasnega oglejte si tale videro:
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=291570

Prenos datoteke v OMNIO - v USB mode in se ti pojavi kot flash disk, potem pa ne bo problema s kopiranjem. Cela evropa CN na aparatu lahko dela probleme - zaganjal se bo v nedogled.
Ni se povezal z gps sprejemnikom. Ko išče gps sprejemnik ti se postavi na comport 3 in na njem ne dela. Težavo rešiš z namestitvijo gpsgate programom - meni tega problema ni nikoli javil, tako da se s tem nisem imel potrebe ukvarjati.

Je pa težava, če prvič ne pustiš povezave na internet - pusti povezavo za prvič potem se pa ne bo več povezoval - po mojem je pri tebi težava tukaj.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pri meni je težava,da mi comporta2 v garmin xt sploh ne da na razpolago.

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Kljub dejstvu, da si vse nastavitve v telefonu naredil po navodilih, ki so opisana zgoraj?

In da si že vsaj dvakrat deinštaliral Garmin z telefona in dal šeenkrat nazaj gor?

In da si šel v Garminu zgoraj levo, kjer je signal za GPS - ko prvič nameščaš ga še ni in je nek kvadratek, si kliknil in izbral priključeni GPS in potem izbral com port 2?

sbt

Zelenc'
7. avg 2009
1
0
1
Lep pozdrav. Tudi jaz imam probleme z garminom. Prebral vse forume, delal po navodilih pa ne rata. Je mogoče tu kdo k bi mi naložil to na omnio? Pripravljen sem tudi plačat

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Naložil garmin XT po navodilih vendar ne dela. Ko hočem garmin zagnati javi:

Data type misalignement at
Program adress 0x03F93E04 in background
thread is NULL(Main InitInstance)

Kaj je narobe?? Men se ne sanja

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Naložil garmin XT po navodilih vendar ne dela. Ko hočem garmin zagnati javi:

Data type misalignement at
Program adress 0x03F93E04 in background
thread is NULL(Main InitInstance)

Kaj je narobe?? Men se ne sanja

Vse dol, pa še enkrat gor.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
vse dol še enkrat gor in spet javi isto napako
frown-1.gif

ibor

Zelenc'
19. jun 2010
8
0
1
53
Sicer vse skupaj na Omnii2..
Citat:
Uporabnik ssavski pravi:
Omnia ne prepozna gmapsup2 imena kart:
Dela preverjeno. Pri meni je bil edini način kot rešitev težave, da mi AR v kombinaciji s CN ni našel nobenih krajev. samo AR je delalo OK, ko pa sem z MS združil AR in CN pa fertig (pa je bilo pod 2gb). Ko sem naredil dve .img karti (eno AR & en CN) pa je začelo delat BP.

Citat:
Odpremo external gps in pod jezičkom program ga damo na com2; v jezičku hardware ga damo na com9 baud rate na 9600;
Od vseh nastavitev, ki krožijo po netu, so tele najboljše & najhitreje najde satelite - po ne prvem iskanju nekaj sekund.
LP

PS - če bo komu slučajno kaj pomagalo

ibor

Zelenc'
19. jun 2010
8
0
1
53
Jap... Res je. Sem se pred kratkim "zabaval" skoraj ves dan, preden mi je uspelo zadevo poštimat, sem mislil, da bo mogoče komu vseeno prav prišlo....