Samsun Omnia in Garmin xt

Fruti

Zelenc'
24. apr 2008
12
0
1
Pozdravljeni!
Na Samsung Omnio sem naložil garmina z vsemi dodatki in EU2009. Problem imam ker mi signala za gps ne najde. Vse je pravilno vpisano in tudi odklenjeno, vendar mi signala enostavno nenajde. Pustil sem da ga išče eno uro pa jih ni našel. Napisano je da je na Com3 in tudi v nastavitvah je tako. Pa vendar ni signala:(
Je imel kdo že kakšne težave s tem ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Si poiskušal zunaj? Kajti v stavbah je GPS signal zelo šibak in ti ga telefon ne bo našel.

Nesi ga ven, na prosto in ne med bloki.

Fruti

Zelenc'
24. apr 2008
12
0
1
sem darjan ... zdaj ga imam v avtu zaklenjenega ... pa cakam hehe ... vsake toliko gremo pogledat ... tudi na novo sem vse posnel ... bom zdej vidu :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
no..tako dolgo ne bi smelo trajati. Pri meni traja ene par minut, največ 5min. Tako da če ti ne najdem, je nekaj narobe.

Glede na to da imaš WM6.1, v samem operacijskem sistemu že imaš program "GPS viewer", probaj z njim, če ti tam dela.

Fruti

Zelenc'
24. apr 2008
12
0
1
Darjan ... hvala za trud ... tudi meni ni to prva omnia ... je pa res da sem prvic poizkusil v off line modu se povezat z gpsjem ... zdaj sem dal sim kartico v telefon in začuda tel. je našel satelite :D ... zanimivo ... Čeprav jst mislim da bi moralo delati tudi brez simke ... Hvala za trud

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Heh
smile-1.gif

A je to morda povezano s tem, da je GPS tipa A-GPS ?

matt79

Zelenc'
17. nov 2008
3
0
1
pozdravljeni.

gre se za nalaganje GPS na OMNIO, prebral sem skoraj vse kar sem našel na straneh,( priznam da nisem ekspert v teh stvareh) vendar mi še ni uspelo usposobit.
stvar je taka, da nalaganje garmina WM poteka normalno. ko pa ga zaženem mi gre v program in mi izpiše če hočem:
-kupiti
-brezpačni preizkus
-se priključiti na externi GPS modul

kar jaz razumem ne morem iti po nadaljnih navodilih ki sem se jih držal,torej zanima me kaj delam narobe.

lp
Matjaž

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Vzrokov za to je lahko več:
1. Karte niso odklenjene
2.Ni se povezal z gps sprejemnikom. Ko išče gps sprejemnik ti se postavi na comport3 in na njem ne dela. Težavo rešiš z namestitvijo gpsgate programom.
Vse skupaj lahko pogledaš tukaj:http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=291570
Imaš celo video posnetek kako to rešit.
Če ti uspe napiši da vemo ker sam nimam omnio tako da tega nemorem probat.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik matt79 pravi:
pozdravljeni.

gre se za nalaganje GPS na OMNIO, prebral sem skoraj vse kar sem našel na straneh,( priznam da nisem ekspert v teh stvareh) vendar mi še ni uspelo usposobit.
stvar je taka, da nalaganje garmina WM poteka normalno. ko pa ga zaženem mi gre v program in mi izpiše če hočem:
-kupiti
-brezpačni preizkus
-se priključiti na externi GPS modul

kar jaz razumem ne morem iti po nadaljnih navodilih ki sem se jih držal,torej zanima me kaj delam narobe.

lp
Matjaž

Preveri, kako je s sw.unl datoteko!

matt79

Zelenc'
17. nov 2008
3
0
1
hvala za enkrat
bom preizkusu takoj ko bom imel čas, vendar še eno vprašanje kaj naj bi naredil oz. kaj naj bi bilo narobe z sw.unl datoteko.

lp

matt79

Zelenc'
17. nov 2008
3
0
1
samo glede na to da mi meni preide v garmina ( program se zažene) in mi ga zažene mislim da deluje in da je problem ker ni odklenjen, saj mi izpiše kot sem napisal zgoraj

- da ga lahko kupim
brezplačna preizkušnja
- itd...

mislim da moram najprej rešit to zadevo...

lp

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Pa saj sw.unl datoteka je ravno ključ za program, ki omogoči "priklop" notranjega GPS-ja. Način namestitve programa je praktično enak za vse naprave (telefoni, dlančniki).

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Jaz sem rešil zadevo tako da sem kliknil na zadnjo možnost, tako da sem prišel do ID številke kartice. dalje pa je postopek enak kot pri vseh telefonih. Gre pa tudi z Que datoteko, vendar meni ni ratalo.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Pred eno uro inštaliral garmin mobile xt na omnio. Postopek je naslednji:
1.Inštaliraj garmin mobile xt
2.V mapsourcu odkleni zemljevide in jih pošalji na kartico v mapo garmin
3.Sw.unl in gmapsupp.unl v notepadu shrani na kartico v mapo garmin.
4. Sedaj gremo v nastavitve telefona: setings/system/enhanced gps-xtra-enabled; auto download/disabled. Zapremo aplikacijo.
5.Odpremo external gps in pod jezičkom program ga damo na com2; v jezičku hardware ga damo na com9 baud rate na 9600; access damo uklopljen.
6.Inštaliramo program gpsgate.
7. V jezičku input nastavimo na com2-premaknemo se na setings in nastavimo serial port com2,baud rate 4800,party no,stop one,handsake none,byte size 8, potrjeni DTR in RTS
8.jeziček output damo na virtual comport in gremo na ad in ga damo na com6.
9:Gremo ven iz programa in zaženemo garmin mobile xt.
10. Po iskanju gps naprave gremo na gpsinfo in tam damo da gre na comport 2.
11.Hitro bo najdel satelite.
Če je še kaj nejasnega oglejte si še enkrat tale videro:http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=291570
cheer.gif

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Nikakor mi se ni hotel povezat in potem sem najdel tisto rešitev z gpsgate, ki je sicer bila namenjena za tomtom in sem ju uporabil za garmina. Nisem ugotovil vzroka zakaj mi ni najdel sprejemnika kljub temu da so karte bile odklenjene in ostalo narejeno kot treba.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Res je TOMTOM ne zna delati z vgrajenim GPSom (ali samo na omnijinem -ne vem) in tam GPS gate pride prav. Je pa zanimivo, da se ti ni hotel povezati brez gate-a.. Kateri ROM pa uporabljaš?