Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gumpy

Pripravnik
23. jan 2015
48
0
6
Citat:
Uporabnik Subl pravi:
Bo treba počakat na 2015 letino pomoje, kdo ve kdaj dobijo to pr nas ponavad?

V Hmezadu so dejali, da decembra
wink-1.gif
 

bibi83

Pripravnik
25. sep 2015
79
0
6
da porabim sestavine, ki so mi ostale sem se odločil za tale recept:

Brew Method: BIAB
Style Name: IPA
naredil bi 12L piva
Original Gravity: 1.060
Final Gravity: 1.011
ABV: 6.33%
IBU: 57.09
SRM: 8.31

Slad:
2.3 kg - Belgian - Pale Ale
0.6 kg - Belgian - Munich
0.2 kg - Belgian - Cara 20L
0.8 kg - Flaked Barley

Hmelj:
17 g - Aurora, Type: Pellet, Boil for 60 min
30 g - Styrian Goldings, Boil for 10 min

Kvas:
Fermentis / Safale US-05
Boil Time: 60 min

moram še kaj spremeniti,vsak predlog je dobrodošel
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Pri tekm odstotku kosmičev, dvomim da boš imel tako nizek fg. Na splošno imaš noter full preveč kosmičev.
Pa meni osebno tudi kombinacija ameriškega kvasa in naših hmeljev ni nevem kok dobrodošlo, sploh pri IPI (samo moje mnenje).

Kaj bi jaz naredil? Zbil kosmiče, dodal malo več care in uporabil angleški kvas. Tako bi dobil kako spodobno angleško ipo
 

joorn

Pripravnik
15. feb 2015
168
2
18
Če je izračunan OG 1042 in FG 1011 ( z Brewrs Frend ), moj trenutni pa je po 13 dneh 1013.Bi bilo verjetno bolje pustit še kakšen dan v fregmentatorju ali je vseno ,če ga flaširam?
 

Tenere

Zelenc'
24. okt 2015
27
0
1
Pozdravljeni,

Mene pa zanima, kje kupujete PALE ALE 2 ROW (US).
Rad bi namreč zvaril nekaj ameriških avtentičnih APA, IPA, ker veliko uporabljam njihov hmelj. Do sedaj sem vedno uporabljal MARIS OTTER PALE ALE (MUNTONS, FAWCETT). Pri nas kar sem gledal, je na voljo le belgijski pale ale ali pilsner, kar sicer še nisem probal.
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Sam ječmen ti ne bo signifikativno prenesel amaeriškega karakterja.
Če boš uporabil "ameriški" kvas in ameriški hmelj, boš dobolj blizu ne glede na to kateri Pale ale boš vzel.
 

Tenere

Zelenc'
24. okt 2015
27
0
1
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Sam ječmen ti ne bo signifikativno prenesel amaeriškega karakterja.
Če boš uporabil "ameriški" kvas in ameriški hmelj, boš dobolj blizu ne glede na to kateri Pale ale boš vzel.

Če želiš klonirat, potejm je nujno.
Zato me zanima, če kdo kupuje 2 ROW US in kje.
 

joorn

Pripravnik
15. feb 2015
168
2
18
Pozdravljeni, zanima me kako je kaj z sladom ,ki ga trgovci priporočajo do določene količine? Če ga je več ali potem pivo dobi neprijeten okus ali kaj tretjega? hvala za odgovor.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Na same trgovce se nebi preveč zanašal, ker so se že večkrat izkazali so šalabajzerje.
Precej bolje je, če se obrneš na proizvajalca samega. Ponavadi imajo na spletnih straneh napisano koliko % določenega slada je priporočljivega.
Sicer pa ja, če zgornjo mero prekoračiš, lahko dobiš, čudne, nezaželjene priokuse. V skrajnem primeru, nepitno pivo.
Npr, 15% ali več rosted slada, bo povzročilo da bo pivo imelo preveč prežganega priokusa itd...
 
Nazadnje urejeno:

joorn

Pripravnik
15. feb 2015
168
2
18
rad bi naredil American Brown Ale z Pale -2-Row 88.5% in Chocolate 11.5% (zato da ponucam ostanek) ,da se mi ne valjajo ostanki od prejšmjega varjenja.Če pa je prevelik procent je pa bolje ,da ga razdelim in dvakrat varim;)
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
11,5% chocolate bo dalo ven črno barvo in ne rjave, pa po vsej verjetnosti bo še astrigenten okus.
Če se osredotočiš samo na ta dva ječmena, bi dal chocolate največ 7%
 

joorn

Pripravnik
15. feb 2015
168
2
18
OK. bom dvakrat varil.Me pa še zanima kako je kaj z pary keg in uporabo pipice z malimi CO2 bombicami ali lahko potem iz tako opremljenega sodčka piješ celi teden pa pivo ostane nespremenjeno al ne'
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
11,5% chocolate bo dalo ven črno barvo in ne rjave, pa po vsej verjetnosti bo še astrigenten okus.
Če se osredotočiš samo na ta dva ječmena, bi dal chocolate največ 7%
10% chocolate je popolnoma ok
grin1.gif
 

machnau

Pripravnik
5. apr 2015
40
0
6
Pozdravljeni

Naredil si bom inox koš in sicer za drozganje namesto vreče. Mogoče kdo ve kako mrežo moram kupit? Zanima me predvsem kake luknje so lahko, da ne bodo prevelike in ne premale... In kake luknje (premer luknjic) na perforiranem dnu tega koša.

Hvala za odgovor
 

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Prosim komentar za tale stout. Rad bi dobil konkretno telo in grenkobo z solidno hmeljno aromo. Razmišljam sem, da bi celo dal nekaj cascade oz. kaj podobno močnega noter. Je že kdo mogoče probaval take kombinacije ki niso ravno po učbenikih?

BIAB 23L
drozganje na 69 stopinj
OG 1.059
FG 1.017
abv 5.5%

4,20 kg Pale Malt (2 Row) Bel (9,0 EBC) Grain 1 64,1 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 50L (50,0 EBC) Grain 3 7,6 %
0,45 kg Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain 4 6,9 %
0,30 kg Black (Patent) Malt (1400,0 EBC) Grain 6 4,6 %
0,30 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 5 4,6 %
40,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 49,0 IBUs
16,45 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 15,0 min Hop 9 3,9 IBUs
30,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 10,0 min Hop 10 5,1 IBUs
40,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
0,80 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 12,2 %
SafAle S-04
 
Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.